Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Здравейте! До 4 май трябва да преподпиша с Виваком. В момента ползвам следните услуги: Мобилен телефон с 12 гиги нет и неограничени минути за 23 лв, IPTV за 9 лв с малко повече от 100 канала, домашен телефон с неограничени минути за 12 лв, домашен нет 100 мегабита за 13 лв. Цялата сума е 57 лв. В магазин на Виваком мацката предлага горе-долу същите параметри, само че с малко повече нет за смартфона - 14 GB. Обаче общата сума се покачва с 6 лв и става 63 лв. Моята цел е да сваля разходите, тъй като в момента положението е тегаво. Служителката казва, че това е минимума за всяка услуга, като имам съмнения, че това е така. Ако има вариант за по-малко ТВ канали и по-орязан план на домашния тел ще е ок. Ще проверя в още един магазин, в "Моят Виваком" в сайта, мисля да звънна и на 123 да разговарям с оператор. Пък да видим...
Случайно някой от вас да има идея как да процедирам? Да загатна ли, че обмислям да пренеса услуги към друг доставчик и за да ми направят по-добра оферта?
Случайно някой от вас да има идея как да процедирам? Да загатна ли, че обмислям да пренеса услуги към друг доставчик и за да ми направят по-добра оферта?
-
- Регистриран: 28 ное 2015, 12:22
Искате да ви запазят същите цени на договорите,а при онлайн плащане на 4 услуги има 4 лв отстъпка.Nokia Fan написа: ↑25 апр 2021, 11:10Здравейте! До 4 май трябва да преподпиша с Виваком. В момента ползвам следните услуги: Мобилен телефон с 12 гиги нет и неограничени минути за 23 лв, IPTV за 9 лв с малко повече от 100 канала, домашен телефон с неограничени минути за 12 лв, домашен нет 100 мегабита за 13 лв. Цялата сума е 57 лв. В магазин на Виваком мацката предлага горе-долу същите параметри, само че с малко повече нет за смартфона - 14 GB. Обаче общата сума се покачва с 6 лв и става 63 лв. Моята цел е да сваля разходите, тъй като в момента положението е тегаво. Служителката казва, че това е минимума за всяка услуга, като имам съмнения, че това е така. Ако има вариант за по-малко ТВ канали и по-орязан план на домашния тел ще е ок. Ще проверя в още един магазин, в "Моят Виваком" в сайта, мисля да звънна и на 123 да разговарям с оператор. Пък да видим...
Имаш ли нужда от този домашен телефон? Познавам хора, плащащи по 1,20 лв за домашен телефон. По-добре го спри или в друг офис ги заплаши, че ще го спреш освен ако не ти дадат по-добра цена.
Може да помогне да им цитираш цената от друг доставчик на тези услуги, като в случая А1 могат да ти дадат 100+ канала + 100 Mbps за 25 лв (за първите 6 месеца на половин цена), а за пренасящи се номера може да ти дадат неограничения план за 30 лв.
Мен току що ме отрязаха минах през всичките им отдели за задържане. Даже ми обясниха на коя дата да си подам заявлението в другия оператор.
Честно казано не ме учудва в един момент всички които са били на тоя план ще ги разчистят вечно няма да оставят да се рества договора.
Здравейте,
вчера от А1 ме уведомиха че на 07/05/2021 ми изтича един от договорите за телефон и интернет.
До момента ползвах по него 8 гига нет + 2х3 гига доп. и разговори към всички мобилни за
Нялало възможност да го подновя, не се предлагало вече
Телефона го ползва сина ми и средно разходва по 30-70 мин. и някой път целия интернет.
Смятам да го закача на предплатена . При зареждане 10 лева - 200 мин. към всички + 10 гига , валидни за 20 дни.
Което средно за месец си е 15 лева = 300 мин. + 15 гига.
Ползвам такава карта и си е ОК
Та питането ми е , ще ми създават ли проблеми да обърна номера на предплатен?
вчера от А1 ме уведомиха че на 07/05/2021 ми изтича един от договорите за телефон и интернет.
До момента ползвах по него 8 гига нет + 2х3 гига доп. и разговори към всички мобилни за
Нялало възможност да го подновя, не се предлагало вече
Телефона го ползва сина ми и средно разходва по 30-70 мин. и някой път целия интернет.
Смятам да го закача на предплатена . При зареждане 10 лева - 200 мин. към всички + 10 гига , валидни за 20 дни.
Което средно за месец си е 15 лева = 300 мин. + 15 гига.
Ползвам такава карта и си е ОК
Та питането ми е , ще ми създават ли проблеми да обърна номера на предплатен?
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
От абонаментен план към предплатена карта не може, от предплатена към абонаментен - може.
Директно май наистина вече не може. Но може с пренос към друг оператор на предплатена и после след няколко месеца обратно в първия оператор (мисля, че имаше условие за минимален брой месеци при съответния оператор преди да може да се пренесе в друг). Само разиграват хората.
-
- Регистриран: 19 ное 2017, 10:18
Това го няма отдавна. Просто отиваш във Виваком или Теленор, пускаш заявление, дават ти сим карта и до 2 работни дни се осъществява преносът. След това изхарчваш наличната сума и отиваш в А1 и без проблем се пренасяш на предплатен план. Не е нужно да чакаш дълго, като цяло всичко това може да се свърши в рамките на седмица.
Вчера преподписах с Вива - Ънлимитед 50, таксата намалена от 35 на 33 лева, с включени 200 минути към чужбина и за една година безплатно Диема Екстра в ТВ Го, с тази оферта Айфон 12 Про Макс със 128 гб памет е 2 080 лева. Намалението за този план се предлага само в магазините им, няма го като онлайн оферта.