Към 2027 производството на ел. автомобили ще е по-евтино от това на ДВГ модели

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Re: Към 2027 производството на ел. автомобили ще е по-евтино от това на ДВГ модели

Мнение от arakchiev » 11 май 2021, 11:16

Като застанеш на светофара шумът не е от гумите :) Толкова ми е неестествено да приемаме за нормално, че дишаме бульон от газове... убеден съм, че множество болести и увреждания са в резултат на това. Ако може, предпочитам да няма ауспуси, пък ако ще водород или спирт да е решението. Засега върху бомба не ми се седи, така че електричките изглеждат логичния избор :) Да сме живи, да се разходиме след 30 години, пък да прецецниме дали е по-приятна средата :)

ipolit
Регистриран: 21 окт 2008, 12:12

Мнение от ipolit » 11 май 2021, 11:29

Ако стане тая зелена сделка, след 30 години ще ровим по кофите

ipolit
Регистриран: 21 окт 2008, 12:12

Мнение от ipolit » 11 май 2021, 11:31

Аз не, щото съм дърт и ще пукна до тогава.

TrEnIoRa
Регистриран: 18 окт 2005, 23:02

Re: Към 2027 производството на ел. автомобили ще е по-евтино от това на ДВГ модели

Мнение от TrEnIoRa » 11 май 2021, 12:05

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9B% ... 0%BE%D0%B4

"вродена променливост на глобалния климат и намаляване на човешкото население вследствие на Черната смърт."

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C% ... 0%BE%D0%B4

https://www.dnes.bg/science/2019/05/23/ ... ver.411200

А планктона произвежда 50-80% от кислорода на тази планета, при топли периоди изчезва почти напълно!

Изглежда голяма част от хората са просто "излишни".

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 11 май 2021, 12:12

Странно защо отново не се виждат мненията?

Spikul

Мнение от Spikul » 11 май 2021, 12:16

arakchiev написа:
11 май 2021, 11:16
Като застанеш на светофара шумът не е от гумите :) Толкова ми е неестествено да приемаме за нормално, че дишаме бульон от газове... убеден съм, че множество болести и увреждания са в резултат на това. Ако може, предпочитам да няма ауспуси, пък ако ще водород или спирт да е решението. Засега върху бомба не ми се седи, така че електричките изглеждат логичния избор :) Да сме живи, да се разходиме след 30 години, пък да прецецниме дали е по-приятна средата :)
Ако ще си говорим за болести, нека първо се замислим какво причинява ЕМП с мощност колкото 1500 хладилника, на 2 педи от теб я колата.
А случайно да знаеш, че при горенето на водорода се отделя само вода или викаш водата е вредна?

Spikul

Мнение от Spikul » 11 май 2021, 12:17

arakchiev написа:
11 май 2021, 11:16
Ако ще си говорим за болести, нека първо се замислим какво причинява ЕМП с мощност колкото 1500 хладилника, на 2 педи от теб я колата.
А случайно да знаеш, че при горенето на водорода се отделя само вода или викаш водата е вредна?

Отново не се виждат мненията :shock:

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 11 май 2021, 14:17

Чудесни новини.
Крайно време е пустинните туземци да започнат да чистят тоалетни. Където им е мястото.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 11 май 2021, 15:06

Spikul написа:
11 май 2021, 10:29
npet написа:
11 май 2021, 10:10
А колите на природен газ са по-еко и от бензин/дизел и от електрички. Автопроизводителите и псевдо-еко-активистите мълчат оглушително.
Защо като ел. са толкова хубави и ще чакат да се наложат чрез регулации?
Никой не го вълнува екологията, мачът е решен. Не че ми е изтрябвал петрола, но цялата тази гнусна и лъжлива кампания за измисленото Глобално затопляне и СО2, вече минава всякакви граници.
Април месец ни проглушиха ушите, че в Москва бил подобрен рекорда с цели 0,5 градуса и станало "невероятните" 21 градуса, а че на мача в Манчестър май месец валя сняг и би всички рекорди за студ, даже и дума не се обели.
От известно време нарочно сравнявам температурните рекорди до сега в един сайт и оня ден на 09.05. в София беше подобрен рекордът за най-ниска сутрешна температура с цели 2 градуса, но "свободните" медии бият тъпана само като се стига за рекорди за максимални температури.
Субсидираме електрички, плащаме въглеродни квоти и всичко е точно, пък фактите и учените дръзнали да се опълчат са веднага обвинявани в шарлатанство.
arakchiev написа:
11 май 2021, 10:26
Само аз ли съм си мечтал да се озова в забързан град, който да е изключително тих и да не мирише задушливо на всички видове изгорели газове? В крайна сметка в тази технология се инвестира масово от едва десетина години, като всяко ново нещо ще отнеме еволюционни стъпки, но не ви ли се иска да живеете в такъв град?
Мечтай си, шумът от автомобилите идва основно от гумите или електричките летят може би?
Да, супер гнусно е да смърди на изгорели сажди, но това не зависи дали колите ще са ДВГ, защото могат да горят водород или спирт.
И не се заблуждавай, че се инвестира от 10-на години, защото литиево-йонните батерии ги има от поне 20 години, а авинхронен електромотори има от почти век.
Хайде стига сте се връзвали на врели-некипели.
Е какво общо има глобалното затопляне с някой друг ден студ??
Направо ме озадачаваш понякога!

Ето, почети:
https://www.climateone.org/events/if-gl ... ld-outside
https://www.nationalgeographic.com/envi ... lar-vortex

А дали не е имало побутване и субсидиране?
Ето да почетеш защо се налага:
https://www.pembina.org/blog/why-govern ... deployment

А друг сектор, за който мога да се сетя автоматично е космическата индустрия..

Когато има твърде големи разходи за масово разпорстранение, комбинирано с високи рискове и бавна възвращаемост без правителства да побутват трудна работа.
Ако се поинтересувам, ще разбереш, че има много индустрии, които са започнали благодарение на натиск за тяхното използване от правителства.
Това, че не искаш да видиш по-далче от носа си и като си се врекъл, че електричките са зле и че глобално затопляне няма каквото и да ти се покаже ще си като кон с капаци...
Жалко, от това конспираторско мислене пропускаш голямата картинка.

Spikul

Мнение от Spikul » 11 май 2021, 15:39

Радко, това че не съм съгласен с теб относно електричките и Глобалното затопляне, едва ли ти дава право да ме наричаш кон с капаци.
Дали и кой вижда по-далеч от носа си глобалната картина, само времето ще покаже.
Давал съм ти достатъчно конкретика, за да ми пускаш статия, в която някой папагал обяснява, че СО2 бил като памучно одеяло. Ние защото сме прости, едно време учехме, че СО2 е 1,6 пъти по-тежък от останалия въздух и няма как да се издигне като одеяло.
Още чакам да ми обясниш феномена на звездите и как така в миналото с 3 пъти по-високи нива на СО2, температурата е била същата :mrgreen:
Знам, че не съм фЙешън, но са ме учили да чета и мисля навремето, не да вярвам на простотии и лъжи.

Отговори