Прекратяване на договор и преминаване към предплатен план
Прекратяване на договор и преминаване към предплатен план
Здравейте,
с изтекъл срочен договор съм към A1. Понеже новите оферти, които ми предлагат, не ме устройстват, бих желал да премина към предплатен план, където реално ще заплащам каквото съм консумирал. Ключовото тук е, че искам да си запазя номера.
В офис на A1 ми съобщиха, че това не е възможно от 3-4 месеца и че ако премина към предплатен план, ще съм с нов номер.
В офис на Виваком ми потвърдиха, че мога да си пренеса номера и да премина на предплатен план към тях (в момента на цена от 8 лв)
Въпросът ми е какви са рисковете от трансферирането на номера? Изключвам това, че при предплатените планове могат да се променят ценовите условия ежемесечно.
Ще се радвам някой, който е правил тази гимнастика, да сподели своя опит. За мен най-важното е да запазя номера си.
с изтекъл срочен договор съм към A1. Понеже новите оферти, които ми предлагат, не ме устройстват, бих желал да премина към предплатен план, където реално ще заплащам каквото съм консумирал. Ключовото тук е, че искам да си запазя номера.
В офис на A1 ми съобщиха, че това не е възможно от 3-4 месеца и че ако премина към предплатен план, ще съм с нов номер.
В офис на Виваком ми потвърдиха, че мога да си пренеса номера и да премина на предплатен план към тях (в момента на цена от 8 лв)
Въпросът ми е какви са рисковете от трансферирането на номера? Изключвам това, че при предплатените планове могат да се променят ценовите условия ежемесечно.
Ще се радвам някой, който е правил тази гимнастика, да сподели своя опит. За мен най-важното е да запазя номера си.
-
- Регистриран: 15 дек 2019, 20:16
Re: Прекратяване на договор и преминаване към предплатен план
Няма място за притеснения относно запазването на номера при пренос във Виваком. Аз прехвърлих номер от Теленор,и съм доволен от предплатения им план.Има добър избор на варианти, и интернет и минутите се ползват в роуминг,също при зареждане в срок, неизползваните минути и мегабайти се прехвърлят за следващия период.
Обаче операторите не разрешават да преминете от договор на по-нисък план или предлатен, ако сте абонат на същия оператор! Такава им е политиката.kolevkrasi написа: ↑02 юни 2021, 14:11Няма място за притеснения относно запазването на номера при пренос във Виваком. Аз прехвърлих номер от Теленор,и съм доволен от предплатения им план.Има добър избор на варианти, и интернет и минутите се ползват в роуминг,също при зареждане в срок, неизползваните минути и мегабайти се прехвърлят за следващия период.
Няма проблем с преноса , и аз пренесох на предплатен и съм доволен.Плащаш само каквото ползваш , каквото остане се пренася за другият месец.Смешно е да са напълнили плановете с непоискани услуги и да си задължен да ги плащаш.
Кой оператор не разрешава това?Rumm написа: ↑02 юни 2021, 14:18Обаче операторите не разрешават да преминете от договор на по-нисък план или предлатен, ако сте абонат на същия оператор! Такава им е политиката.kolevkrasi написа: ↑02 юни 2021, 14:11Няма място за притеснения относно запазването на номера при пренос във Виваком. Аз прехвърлих номер от Теленор,и съм доволен от предплатения им план.Има добър избор на варианти, и интернет и минутите се ползват в роуминг,също при зареждане в срок, неизползваните минути и мегабайти се прехвърлят за следващия период.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Благодаря за отговорите.
@defierofodds - няма как да те спрат да преминеш на по-евтин двугодишен план от сайта (които са изключително неизгодни към този момент). Тук става дума, че не ти позволяват да минеш от безсрочен договор на предплатен план (тип "прима").
@до миналите по този път - да пусна първо предизвестие за прекратяване на безсрочния договор и после във Виваком да пусна заявка за пренос или...? Как да го "изиграя" най-добре?
@defierofodds - няма как да те спрат да преминеш на по-евтин двугодишен план от сайта (които са изключително неизгодни към този момент). Тук става дума, че не ти позволяват да минеш от безсрочен договор на предплатен план (тип "прима").
@до миналите по този път - да пусна първо предизвестие за прекратяване на безсрочния договор и после във Виваком да пусна заявка за пренос или...? Как да го "изиграя" най-добре?
Пуска се само заявка за пренос в приемащият оператор , след което ви пренасят.След което в старият ви оператор излиза изравнителна фактура .