Каква е разликата дали ще гледаш през коди 4к филм 65-70 ГБ или ще го свалиш? Все едно е. Нали торента е един и същ. Просто в първият вариант гледаш веднага и не се занимаваш със сваляне, чакане и триене.
Телевизор
-
- Регистриран: 15 авг 2020, 17:01
Re: Телевизор
bladyle, без hdr разлика голяма няма да видиш между двата. Виж цялото сравнение направо. https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... shold=0.10 Аз взех за служебен xh9096 65 инча и си се държи идеално. И да, за филми с dts се насочих към Сони. Новите модели Самсунг не знам що нямат dts...
-
- Регистриран: 15 авг 2020, 17:01
Да. Читав е. Аз поне нямах проблем. На някои неща цените им са много добри. С гаранцията не съм гледал какво е положението, но и с нея не би трябвало да има проблемbladyle написа: ↑27 юни 2021, 08:26Харесва ми и да кажем, че ако го прежаля може да дам и тия 1700лв за този телевизор ама пак да питам ако 90% времето гледам ютуб и филми от тракерите който не съм изтеглил в 4к и HDR ще има ли разлика? Сега ясно че ако се дръпне макс качество ще си проличи, но за сега нямам навика да го правя и не знам дали скоро ще се навия. Тия файлове от 30-50GB още някак си нямам навика, а и чакането за да се изтегли.. Та СОНИ-тата ли са най-добре в тоя клас? Самсунг и ЛГ явно не са с Андроид, но останалото колко по зле им е ? В евно видео гледах, че Панасоник са най-добре калибрирани матриците им за филми - някой нещо мнение за тях?radko89 написа: ↑25 юни 2021, 21:29Така е, но е над бюджета. Ако може да надхвърли 1500 и да даде 1700 за това сони няма да сгреши, но не на всеки му се дават 1700лв за телевизор.Вито написа: ↑25 юни 2021, 17:01Sony KD-55XH9096 примерно. Малко по-скъп е 1700 лв. Ето ревю https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h
Radko, има FALD: The Sony X900H has a VA panel with an excellent contrast ratio and a full-array local dimming feature that makes blacks look even better in the dark.
Иначе да, това е телевизорът за парите си!
То добре да се вземе ама го няма налично, а цената е чак съмнителна предвид, че модела по другите места стига до над 1000лв от тая цена. Читав ли е сайта, някой взимал ли е от там?board написа: ↑26 юни 2021, 00:15Е пък като ще са 1700, защо да не е направо едно OLED-че
https://edigital.bg/led-televizori/lg-o ... or-p802005
Вярно е изчерпан в момента, само 65" инчовия е наличен за 2600лв, което също е оферта, но далеч над бюджета ти.
Гледам 55 CX има за 2К, като така или иначе се чудиш да дадеш 1700 за не съвсем висок клас LCD.... защо пък не висок клас OLED.
https://edigital.bg/led-televizori/lg-o ... or-p762875
Сайта всъщност е унгарския Емаг, в смисъл обща собственост са с Емаг, така че не трябва да те притеснява, че е някакво малко магазинче. Аз лично телевизор не съм купувал от тях(от Емаг го взех), но съм взимал 4-5 други неща на супер цени и е нямало никакви проблеми.
Ето това е проблемът като си зададеш бюджет и затова трябва да се опитваш да се придържаш към него.board написа: ↑28 юни 2021, 13:51Вярно е изчерпан в момента, само 65" инчовия е наличен за 2600лв, което също е оферта, но далеч над бюджета ти.
Гледам 55 CX има за 2К, като така или иначе се чудиш да дадеш 1700 за не съвсем висок клас LCD.... защо пък не висок клас OLED.
https://edigital.bg/led-televizori/lg-o ... or-p762875
Сайта всъщност е унгарския Емаг, в смисъл обща собственост са с Емаг, така че не трябва да те притеснява, че е някакво малко магазинче. Аз лично телевизор не съм купувал от тях(от Емаг го взех), но съм взимал 4-5 други неща на супер цени и е нямало никакви проблеми.
Колегата каза до 1500, прежали се за 1700 и сега - защо не 2000
Всеки му се иска да вземе най-доброто, въпросът е колко ще е по-полезно от алтернативите за сметка на парите, които ще метнеш отгоре..
Така, така, аз казах. От 1200 до 2900 стигнах.
Днес обиколих на няколко места да видя на живо и изводът, който си направих, е че всичко LED e почти еднакво. Разликата определено идва като се отиде на OLED и мисля че там наистина си заслужав0,а обаче аз за момента нямам парите така че оставам на LED. Тия дни ще избера между Sony XH8096 или TCL C715/815, ако имам късмет може и Sony XH9096 да грабна(намален, така че пак ще е с бюджета от 1500). Ама като гледах и четох нещо от тия ще е. Ще потърся още някакви ревюта и инфо. Иначе благородно завиждам на всеки който си е окачил OLED-че в тях
Всъщност служебен взехме xh80, за друг щеше да е xh90. Та мога да ти кажа, че си е супер за sdr съдържание. Няма fald обаче...
Ако си се спрял на XH8096, като гледам би могъл и 65 инча да вземеш за бюджета ти. Стига да не те ограничава някоя секция или пространство като цяло, си заслужава да вземеш по-голям екран.bladyle написа: ↑28 юни 2021, 23:30Днес обиколих на няколко места да видя на живо и изводът, който си направих, е че всичко LED e почти еднакво. Разликата определено идва като се отиде на OLED и мисля че там наистина си заслужав0,а обаче аз за момента нямам парите така че оставам на LED. Тия дни ще избера между Sony XH8096 или TCL C715/815, ако имам късмет може и Sony XH9096 да грабна(намален, така че пак ще е с бюджета от 1500). Ама като гледах и четох нещо от тия ще е. Ще потърся още някакви ревюта и инфо. Иначе благородно завиждам на всеки който си е окачил OLED-че в тях