Телевизор

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Телевизор

Мнение от Вито » 03 юли 2021, 11:20

Идеалка, 75 инча ми идваше много скъп, иначе него щях да перна. 😂

Huaweimatexs
Регистриран: 15 авг 2020, 17:01

Мнение от Huaweimatexs » 03 юли 2021, 11:34

За хората, които искат да запазят очите си по-дълго припомням кои телевизори не трептят. https://www.rtings.com/tv/tests/motion/image-flicker

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 03 юли 2021, 12:15

Мойто Сони е 9.5%. Десет годишния Самсунг май ми докара очилата и лещите. :lol:

bladyle
Регистриран: 28 авг 2009, 16:45

Мнение от bladyle » 05 юли 2021, 13:39

Поразцъках го Сони-то и съм доста доволен от картината и като цяло, но имам още няколко неизвестни та да ви питам. Свързах ТВ-то с Компа чрез HDMI и за ютуб е ОК, но да се гледане на филм по този начин е кофти. Какъв вариант ползвате вие? Искам ми се филмите да ги свалян на PC-то, но да ги отварям през телевизора без да местя флашки или дискове постоянно. Вързал съм 2 те устройства с LAN кабел.
Виждам, че доста се говори за медиа сървърите като плекс и коди , но ми се иска по лесен начин от това. Едно от нещата който ми се въртят е да взема рутер с ЮСБ вход и да закача хард там да е един вид NAS който ще се достъпва от компа за да се пълни и от ТВ-то да възпроизвежда, но не знам дали скоростта ще е достатъчна. Отделна машина или NAS нямам как да купя или сложа в момента. Иска ми се да се пускат през вградения плеър защотото от няколкото които тествах, вградения явно най-добре борави с HDR и като че ли картината е една идея по-добра.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 05 юли 2021, 14:46

Лаптопа с hdmi за нормално ползване тв трябва да е в режим игра, за да имаш минимален лаг... Като гледам филм от лаптопа си пускам режим кино, който съм променил минимално. Картината е перфе. Оня ден си купих нов 4ТБ хард и не се занимавам със сървъри, свалям яко блурейчета и тва е. За 4к hdr филмите съм си купил още един ssd 1ТБ диск и мушкам директно в тв, понеже компютърът ми е от 2013 и няма hdr поддръжка. Тук може да видиш малко настройки: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h/settings

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 05 юли 2021, 15:08

Можеш да пробваш и с DNLA - някоя директория от компютъра да се вижда директно на телевизора.

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Мнение от terry1 » 05 юли 2021, 15:31

bladyle написа:
05 юли 2021, 13:39
Поразцъках го Сони-то и съм доста доволен от картината и като цяло, но имам още няколко неизвестни та да ви питам. Свързах ТВ-то с Компа чрез HDMI и за ютуб е ОК, но да се гледане на филм по този начин е кофти. Какъв вариант ползвате вие? Искам ми се филмите да ги свалян на PC-то, но да ги отварям през телевизора без да местя флашки или дискове постоянно. Вързал съм 2 те устройства с LAN кабел.
Виждам, че доста се говори за медиа сървърите като плекс и коди , но ми се иска по лесен начин от това. Едно от нещата който ми се въртят е да взема рутер с ЮСБ вход и да закача хард там да е един вид NAS който ще се достъпва от компа за да се пълни и от ТВ-то да възпроизвежда, но не знам дали скоростта ще е достатъчна. Отделна машина или NAS нямам как да купя или сложа в момента. Иска ми се да се пускат през вградения плеър защотото от няколкото които тествах, вградения явно най-добре борави с HDR и като че ли картината е една идея по-добра.
Сподели си една папка от РС-то и съдържанието го плейваш от плеъра на тв-то. Единственото условие е плеъра да подържа бг букви, защото май още има някои които не го правят. Ако имаш такъв проблем намери друг качествен плеър. Свързване с кабел или wifi е достатъчно добре, досега не съм имал проблем за възпроизвеждане на всякакво съдържание така.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 05 юли 2021, 15:31

bladyle написа:
05 юли 2021, 13:39
Как така през HDMI гледането на филми е кофти?
Ако имаш хубава видео карта и HDMI 2.0 няма телевизор, който да обработва по-добре картината от тях.
Единствено ти трябва хубав плеър на компа.

Потребителски аватар
jonibg
Регистриран: 11 дек 2014, 02:13

Мнение от jonibg » 05 юли 2021, 15:34

@bladyle най-добре е с някой DNLA сървър. Аз ползвам Home Media Server, но има и други. Свалям го на лаптопа, инсталирам, правя папка която шервам в сървъра и телевизора вижда всичко което сложа в нея. Така е най-лесно и бързо, няма да се занимаваш да прехвърляш на външни хардове, флашки и тн.

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 05 юли 2021, 16:04

Този Home Media Server като гледам 4к hdr филми не може да ми стриймва, или не е така?

Отговори