Телевизор
Re: Телевизор
Няма никакъв проблем с HDR филмите, преди месец някъде бях пуснал видео тук. Всичко си върви без проблем.
Вече е наличен, ако някой иска оледче на добра цена.bladyle написа: ↑27 юни 2021, 08:26То добре да се вземе ама го няма налично, а цената е чак съмнителна предвид, че модела по другите места стига до над 1000лв от тая цена. Читав ли е сайта, някой взимал ли е от там?board написа: ↑26 юни 2021, 00:15Е пък като ще са 1700, защо да не е направо едно OLED-че
https://edigital.bg/led-televizori/lg-o ... or-p802005
Ще тествам. А има ли разлика при DNLA и директно споделяне на папка? При DNLA може би компютъра обработва и само праща готов сигнал или се бъркам? За сега споделих диретна папка и се вижда от телевизора и нямаше проблем. Ще пробвам и този начин.
Кой плеър ползвате на компютъра? При мен също върви без проблем, но телевизора не го засича като HDR и съответно е различно. Тествам с един и същи файл който пускам от флашка директно от телевизора и отделно пусната от VLC през HDMI.
Е сетиха се... Преди седмица им писах, мейл за да ги питам дали ще имат и кога, и ми върнаха, че повече няма да го предлагат.
Щом телевизорът ти не засича HDR от компа, значи или видеокартата ти е по-стар модел или трябва да смениш кабела с HDMI 2.0.
Аз имах подобен проблем и като смених кабела с HDMI 2.0, всичко си дойде на място.
Но виж дали видеокартата ти поддържа 2.0.
Аз имах подобен проблем и като смених кабела с HDMI 2.0, всичко си дойде на място.
Но виж дали видеокартата ти поддържа 2.0.
На компютъра не ползвам плейър. Свалям филма, слагам го в папката която съм шернал в сървъра и от телевизора си го пускам.
ето едно видео да придобиете по-точна представа как стават нещата:
DLNAjonibg написа: ↑05 юли 2021, 15:34@bladyle най-добре е с някой DNLA сървър. Аз ползвам Home Media Server, но има и други. Свалям го на лаптопа, инсталирам, правя папка която шервам в сървъра и телевизора вижда всичко което сложа в нея. Така е най-лесно и бързо, няма да се занимаваш да прехвърляш на външни хардове, флашки и тн.
Благодаря за корекцията, объркал съм в бързината
HDMI 2.0b са и картата и кабела. някакви допълнителни настройки правят ли се?
Не виждам да поддържа 4к. А и това че е на руски е минус за мен. Някаква друга алтернатива?