Телевизор

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Телевизор

Мнение от Spikul » 10 юли 2021, 13:47

arakchiev написа:
10 юли 2021, 13:37

Омагьосан кръг - в началото Нетфликс превеждаха филмите и плащаха на преводачи. Бързо стана ясно, че тука "само за филми не бих плащал" и "докато има торенти как така ще плащам", и спряха. Замислял ли си се как така на всеки друг пазар, включително Източна Европа, услугата работи както трябва, само тука не? Ако има подкрепа ще има и качество. В сегашната ситуация може да де каже - аз няма да им гледам непреведените филми на тия, а не "ще си ги сваля безплатно, защото не са". Торентите са пиратска дупка за милиарди и резултатът е видим - все по-слаби филми и тъпотии. Омагьосан кръг 🙂
Прав си, но донякъде.
Да не мислиш, че само в България има торенти?
Да не мислиш, че именно заради несъбраните пари от тук, филмовите студиа в Холивуд нямат пари да направят читави филми?
Да не мислиш, че свалям филми, защото са безплатни?
Както казах, напоследък гледам все по-малко филми - я сваля един филм, я не в месеца. Е, как мислиш тогава ще бъда мотивиран да плащам месечен абонамент, вместо да си плащам за филм?
След като торентите са дупка за милиарди и не могат да я запълнят, значи има проблем и той не е в това, че нямат пари да правят читави услуги.
Ако имам възможност да получа нов филм, който искам да гледам с отлично качество и превод, веднага бих им платил като за кино. Къде е тази услуга тук?

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 10 юли 2021, 14:29

arakchiev написа:

Омагьосан кръг - в началото Нетфликс превеждаха филмите и плащаха на преводачи.
Я пак! Преводите в нетфликс бяха с гугъл преводач 90%! За тва българите им теглиха майните бързо бързо и платформата обяви, че спира поддръжката за България...

„Скъпи членове, бихме искали да ви информираме за предстоящи промени в услугата на Netflix. От 30-и октомври (2018)ще преустановим поддръжката на български субтитри в Netflix, докато работим за предоставянето на по-добро локализирано преживяване, за да ви помогнем да се насладите на филмите и шоутата, които харесвате. Netflix ще продължи да бъде достъпен на английски и много други езици и се надяваме отново да пуснем български в бъдеще“
https://strangera.com/2018/09/28/netfli ... -language/

drugi-f7/netflix-spira-poddrazhkata-na- ... 1-s10.html
Е тва е превод!... Ма моля ви, плащайте им за това. Аз ще си плащам на тракер, който има всички излезли блурей дискове.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 10 юли 2021, 16:41

Вито написа:
10 юли 2021, 14:29
arakchiev написа:

Омагьосан кръг - в началото Нетфликс превеждаха филмите и плащаха на преводачи.
Я пак! Преводите в нетфликс бяха с гугъл преводач 90%! За тва българите им теглиха майните бързо бързо и платформата обяви, че спира поддръжката за България...

„Скъпи членове, бихме искали да ви информираме за предстоящи промени в услугата на Netflix. От 30-и октомври (2018)ще преустановим поддръжката на български субтитри в Netflix, докато работим за предоставянето на по-добро локализирано преживяване, за да ви помогнем да се насладите на филмите и шоутата, които харесвате. Netflix ще продължи да бъде достъпен на английски и много други езици и се надяваме отново да пуснем български в бъдеще“
https://strangera.com/2018/09/28/netfli ... -language/

drugi-f7/netflix-spira-poddrazhkata-na- ... 1-s10.html
Е тва е превод!... Ма моля ви, плащайте им за това. Аз ще си плащам на тракер, който има всички излезли блурей дискове.
Напълно си прав, така се получи в крайна сметка - G Translate, което е свинщина.

Занимавал съм се преди години с freelance преводи и дублаж и имам контакти в тези среди - опитаха се да намерят читави преводачи, но това е скъпа услуга и инвестицията за цял каталог филми се оказа недалновидна за малкия ни пазар. Затова и всичко свърши много бързо + фактора торенти.

Но и Спикула е прав, че ако имаше легална услуга с качеството и богатството на Замунда, доста хора щяха да си плащат.

Всичко това е жалко, защото е дупка в системата, и всички щяхме да се наслаждаваме на по-качествени продукции и по-качествени услуги. Да, когато цяла Азия, Южна Америка и половин източна Европа пиратства, това се отразява. Сестра ми снима филми и реклами в наша компания и знам доста подробности за проблемите по веригата :/

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 10 юли 2021, 16:48

Не знам колко е скъпо да се договориш с преводачите в двата най-големи сайта subsunacs и subssab, при положение, че там хората си пускат труда безплатно... По-скоро Нетфликс са ни оте*бали щото не им се занимава с нас. Както и епълите намат българско меню. Същата работа... После що сме сваляли торенти, ми ще свалям! Че и старите и качествени филми ги правят с 4к hdr качество, та се кефя маскимално с перфектен превод.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 10 юли 2021, 17:06

Spikul написа:
10 юли 2021, 13:12
…Наистина не мога да ви разбера как ще плащате на някой, който не ви бръсне, че съществувате, пък и ще се кефите, че му знаете езика…
В днешно време никой никого не бръсне за слива..
Ако искаш да се съобразяват с теб трябва да спечелиш тази привилегия в днешния свят…
А за кефене - не се кефя, че му зная езикът на този някой, кефя се на резултатът от труда му…

Като искаш качествено и със сибтитри - ползвсй епъл тв - купувай или си наемай филмите на момента и си гледай.
Инвестицията не е огромна - 300-400лв за едно епъл тв и си готов.
Ма не вярвам това да се случи като може безплатно..

Spikul

Мнение от Spikul » 10 юли 2021, 17:12

Май говорим на различни езици.
Аз какво ти пиша, че искам, ти какво ми предлагаш.
Ако искаш ми препоръчай да купя филмово студио, че да правя филмите на български.

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 13 юли 2021, 09:25

Ей сега ми звъняха от Виваком, да ми обяснят, че ЕОН имал видеотека с над 15 000 филма - нещо, което действително не знаех. Сетих се, че имаше и Войо, но не знам и там какво става. Далеч съм от тези услуги, но вероятно за много хора са удачни :)

Потребителски аватар
Вито

Мнение от Вито » 13 юли 2021, 10:15

Добре, че съм им забранил да ми звънят. :lol:

Spikul

Мнение от Spikul » 15 юли 2021, 11:55

Ето едно интересно изследване на японски учени, които са установили, че OLED е по-полезно от LED:
https://m.dir.bg/it/tehnologii/oled-osv ... ata-ot-led
И понеже темата е за различните технологии при телевизорите, в изследването не става въпрос за ШИМ, а за светлината излъчвана от OLED и LED източници.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 15 юли 2021, 12:14

Spikul написа:
15 юли 2021, 11:55
Ето едно интересно изследване на японски учени, които са установили, че OLED е по-полезно от LED:
https://m.dir.bg/it/tehnologii/oled-osv ... ata-ot-led
И понеже темата е за различните технологии при телевизорите, в изследването не става въпрос за ШИМ, а за светлината излъчвана от OLED и LED източници.
Аз си мислех, че чревоугоднича а то какво било - качвам килограми защото гледам лед телевизор :lol:

Възможно е резултатите да са реални, но 10 човека ми се струват прекалено малка извадка за твърдо заключение и извод..

Отговори