Появиха се предполагаеми ключови параметри за серията Samsung Galaxy S22
Re: Появиха се предполагаеми ключови параметри за серията Samsung Galaxy S22
Аз лично не знам дали съм направил и 50 снимки на 108MP, срещу хиляди в 12MP....
Просто не виждам особен смисъл ежедневни снимки да се правят в подобна резолюция.
Просто не виждам особен смисъл ежедневни снимки да се правят в подобна резолюция.
Именно, и в това се състои целия спор тук - едното е цифромания, другото е какво се ползва ежедневно и е удобно.
Генезиса на спорът изобщо не беше в това кой какви снимки прави, а в това, че според Вито нямало разлики между Note 10+ и Note 20 Ultra, като се опитва да изкара, че нямало разлика между 1/2,55 инчово сензорче и 1/1,33 инчов сензор.
Радко, ти изобщо видя ли сравнението на 12 МР нощни снимки на айфона и Ултрата? Извинявай, но трябва да си сляп, за да не видиш каква мацаница прави миниатюрното сензорче. Подобни нощни снимки прави и стария Ноут, дори и в 8 МР.
И теб да питам - като изрежеш 12 МР от формат 4:3 във формат 16:9, колко МР остават? Ще имаш ли достатъчно резолюцийка да запълниш 4k монитор?
Какво остава да я поизрежеш още малко, за да я ползваш даже като десктоп - там и FHD дори няма да запълниш.
Аз не гледам снимките си само на телефона и за мен 12 МР снимка е неадекватно смешна.
Но съм спокоен, защото като сложат на айфона малко по-голям сензор, друга песен ще запееш
Видях снимката, но съм учуден защото на напълно тъмно досега не ми е правил такива мацаници на мен. Винаги всичко е било във фокус и с много малко шум.
Относно сензорът - няма как по-големият да не е по-добре, въпросът е колко по-добре - заслужава ли си да вземеш телефон само заради сензорът ако резликите са много малко осезаеми.
Иначе, да - бих се радвал ако ябълката сложат 1 инч сензор, дано само е на айфон 14, че 13 по всяка вероятност ще го пропускам освен ако не избухнат с нещо, което силно ме съмнява.
Относно сензорът - няма как по-големият да не е по-добре, въпросът е колко по-добре - заслужава ли си да вземеш телефон само заради сензорът ако резликите са много малко осезаеми.
Иначе, да - бих се радвал ако ябълката сложат 1 инч сензор, дано само е на айфон 14, че 13 по всяка вероятност ще го пропускам освен ако не избухнат с нещо, което силно ме съмнява.
Той фокусът не бяга на айфона, но малкия сензор не може да се справи на тъмнина.radko89 написа: ↑23 авг 2021, 13:04Видях снимката, но съм учуден защото на напълно тъмно досега не ми е правил такива мацаници на мен. Винаги всичко е било във фокус и с много малко шум.
И разбира се, че всеки сам си решава какво търси в един телефон, но разликите не свършват до тук, както писах. Осезаеми разлики има и в стилуса и дисплея.
Все пак говоря от опит.
Иначе ако сложат на айфона голям сензор, веднага го вземам, защото Самсунг са тръгнали в посока, която мен не ме кефи с тези сгъваеми телефони с орязани батерии и камери.
Еми много ясно, че 12MP(4000х3000 пиксела) е напълно достатъчна за 4К екран.Spikul написа: ↑23 авг 2021, 12:13И теб да питам - като изрежеш 12 МР от формат 4:3 във формат 16:9, колко МР остават? Ще имаш ли достатъчно резолюцийка да запълниш 4k монитор?
Какво остава да я поизрежеш още малко, за да я ползваш даже като десктоп - там и FHD дори няма да запълниш.
Аз не гледам снимките си само на телефона и за мен 12 МР снимка е неадекватно смешна.
Та се чудя, екран над 4К ли имаш за гледане на снимки, какво ли.... че 12MP са ти "неадекватно смешни"
Спорът няма особен смисъл, защото тук говорим за лична преценка. Вито за себе си не вижда достатъчна причина да смени телефона си, което си е негов личен избор, а не, че не разбира превъзходствата на новите модели. За теб пък промените са доста важни, за това и си направил прехода. Както и аз, нали в моя случай не от ноут, но от S10 към S21.
Но нали по подобен начин, ако аз в момента имах 48 инчов телевизор, щях да тичам към магазина да взема по-голям. Но пък за теб си е идеален и не намираш смисъл повече...
Как ще е достатъчно като се изрязва от снимката?
Я сметни, че в 16:9 ще ти трябват 2160 реда, а от 12 МР от 4:3 няма да имаш и 2000 реда.
Да не говорим ако пък снимаш по височина на матрицата.
Нещо съвсем се оплете с тези сметки ми се струва
Защо като имаш 3000 реда, не можеш да изрежеш 2160 от тях?
Защото за формат 16:9 нещата не стоят така. Или викаш да си изрежем 2160 реда от 3000, пък че снимката ще е разтеглена, не е важно
Та май не аз се оплетох, а ти.
Та май не аз се оплетох, а ти.
Еми разкажи ми как стоят нещата?
Имаш снимка с резолюция 4000х3000 и ти твърдиш, че в нея няма достатъчно пиксела да запълниш 1:1 екран с 3840 x 2160. Защо така?