S21 или iPhone 12 64GB
Re: S21 или iPhone 12 64GB
Аз досега български не съм ползвал за навигация - винаги има някакви издънки, които ме дразнят в превода.
Примерно - в кръговото вземете втория изход - какво да му взимам на изхода? Защо не примерно излезте през втория изход?... голяма простотия са тези преводи - на англииски си е перфе
Примерно - в кръговото вземете втория изход - какво да му взимам на изхода? Защо не примерно излезте през втория изход?... голяма простотия са тези преводи - на англииски си е перфе
"Вземете" ли? Аз съм чувал "Поемете към втория изход".radko89 написа: ↑25 авг 2021, 10:48Аз досега български не съм ползвал за навигация - винаги има някакви издънки, които ме дразнят в превода.
Но аз съм от по-старото поколение, което си харесва и държи на българския език, въпреки че ни налагаха руския и го знам.
Наистина не ви разбирам как може да предпочитате някой да ви плямпа на английски, вместо на български
Спикул, точно казано за нашия български език!
За жалост не Радко има вина, че предпочита английския пред българския език. Просто последните години ценностната система тотално се промени и това започна още от комунизма и наложения интернационализъм.
Кога ще чуете грък, германец или турчин да слуша навигация на английски в родината си?
Никога!
Въпросът е, че светът вече е глобализиран, не е 1990.
Не рязбирам защо трябва да сме толкова консервативни.
Ще сменим лева с еврото, движим свободно в цяла европа.
Аз виждам различните езици чисто и просто като преграда и разделение на хората, които са един и същи вид - хора… за мен това е минус. Ако утре решат да махнат всички граници, всички валути и всички езици и оставят по едно от всичко - аз съм с две ръце за.
Аз виждам различните езици чисто и просто като преграда и разделение на хората, които са един и същи вид - хора… за мен това е минус. Ако утре решат да махнат всички граници, всички валути и всички езици и оставят по едно от всичко - аз съм с две ръце за.
Радко, не осъзнаваш нещо много елементарно - предпочиташ чужд език пред родния си.radko89 написа: ↑25 авг 2021, 13:02Въпросът е, че светът вече е глобализиран, не е 1990.
Тук не става въпрос за Есперанто, а за английски език, който се опитва да се наложи над другите, не защото е много хубав, а защото е бил говорен в последната голяма империя. И дори испанския, португалския и китайския са езици говорени от милиарди души по света. Техните езици да не са по-лоши от английския?
Не схващаш, че абсолютно нищо не се е променило и говориш като пламенен партиен секретар в защита на изучаването и говоренето на руски език.
Не се засягай, но това вече съм го виждал.
Всъшност си много прав, че бъдещето на света е в падането на границите, но то никога няма да стане.
Дори Айнщайн е бил радетел за това, но политико-икономическия световен ред не го позволява.
Английския до голяма степен се налага като универсален международен език, което всъщност е чудесно. Защото повече от всякога имаме нужда от начин за комуникация с други народи. Примерно през лятната ми отпуска посетих 4 различни държава, трябва ли за целта да науча 4 различни езика, за да се разбирам е хората там?
Абе той и Раковски е обикалял Европа доста преди вас, без да се е бил наложил английския, пък се е оправял. Не ми е известно той някога да се е увличал като вас и да величае чуждите езици.board написа: ↑25 авг 2021, 14:05Английския до голяма степен се налага като универсален международен език, което всъщност е чудесно. Защото повече от всякога имаме нужда от начин за комуникация с други народи. Примерно през лятната ми отпуска посетих 4 различни държава, трябва ли за целта да науча 4 различни езика, за да се разбирам е хората там?
Това да предпочиташ навигацията да ти говори на английски, вместо на български, е супер неразбираемо за мен.
Най-важни за една държава са хората, езикът и земята - все неща, които сме готови да предадем заради нов телефон, нова кола и някоя екскурзийка в чужбина.
Но такъв е ходът на еволюцията, където само най-приспособимите оцеляват.
Радвам се, че част от живота ми мина в други времена.