Не получавам международни смс от частни номера, така че не е само банки
Смс верификационни кодове след прехвърляне на номер?
Re: Смс верификационни кодове след прехвърляне на номер?
-
- Регистриран: 25 мар 2021, 23:21
Банките са виновни
И аз да се оплача от едно известно време международните верификационни смс-и спряха да идват и при мен. Говорих с немската банка и те казаха, че получавали грешката "EC_ABSENT_SUBSCRIBER" тоест телефона ми е изключен или извън обхват, което не е възможно понеже той е включен по цял ден и нямам проблеми с обхвата. По-странното е, че в началото всичко работеше и изведнъж спря. Вече става 1 седмица ходене по мъките без резултат.
Когато се прави пренос на номер към друг оператор, трябва да се отиде в клон на банката, за да се актуализират данните, т.е в системата да пише, че номер 088 примерно е към Виваком. Не случайно винаги питат номера на кой оператор е.
Здравей, голям казус беше това с А1, от там ми обясняваха че всичко е ОК при тях, и да съм търсил другаде проблема, смс-те не достигали до тях. Опитвах се да им обясня, че не е работа на клиентите да се обаждат по различни съпорт номера и да обясняваме надълго и нашироко на всеки безнес, че съм си сменил оператора. Разбирам че първия ден от смяната, в новия оператор може да се изгубят смс, но когато става въпрос за дни и седмици - излизат сериозни проблеми за абоната. Така или иначе след може би месец вече получавам всички смс, и бях прав, че общата им база данни с пренесени номера се обновява на месец, тъй че никой освен мобилните ни оператори няма вина, може би КРС е виновно също, че не е направило така, че да е гладък преноса т.е. да задължи операторите за обновяване в реално време. Такива неща в западните страни не се случват, там като съм си плащал сметката съм получавал отношение, уважение и качество - тук съм безименния пореден с претенции за тях. Кво да кажа повече, дано да си получиш sms по скоро.r3tr0 написа: ↑05 авг 2021, 14:28И аз да се оплача от едно известно време международните верификационни смс-и спряха да идват и при мен. Говорих с немската банка и те казаха, че получавали грешката "EC_ABSENT_SUBSCRIBER" тоест телефона ми е изключен или извън обхват, което не е възможно понеже той е включен по цял ден и нямам проблеми с обхвата. По-странното е, че в началото всичко работеше и изведнъж спря. Вече става 1 седмица ходене по мъките без резултат.
ПС Райфайзен се погрижиха да си получа смс чрез обновяване на базата им данни ръчно..но пак казвам това е задължение на операторите, а те казват хмм, при нас пише ОК, тъй че сори..
това ми се е случвало и преди и получих SMS малко по -късно от очакваното.
Здравейте,
Идентичен проблем - пренесен номер от А1 във Виваком (от днес е активна Вивакомската сим карта). Всичко работи, само не получавам въпросните смс-и за автентикация.
Ходих в офис на Виваком и отделно говорих с "техниците" им, които ми казаха, че всичко било окей при тях, както и че за пръв чуват за такова нещо. Поредната българска простотия.
Някой би ли споделил от личен опит след какъв период от време се възстановява тази функционалност?
Благодаря.
Идентичен проблем - пренесен номер от А1 във Виваком (от днес е активна Вивакомската сим карта). Всичко работи, само не получавам въпросните смс-и за автентикация.
Ходих в офис на Виваком и отделно говорих с "техниците" им, които ми казаха, че всичко било окей при тях, както и че за пръв чуват за такова нещо. Поредната българска простотия.
Някой би ли споделил от личен опит след какъв период от време се възстановява тази функционалност?
Благодаря.
не го знаех това... прехвърлих номера преди 2 седмици от А1 във Виваком. сега пробвах получих Смс код от Paypal всичко е ОК..soup написа: ↑02 окт 2021, 00:18Здравейте,
Благодаря.
може би трябва да изчакате седмица две
Здравейте. Надявам се съвсем скоро да заработи и при мен. Благодаря за информацията!DemKol написа: ↑02 окт 2021, 02:02не го знаех това... прехвърлих номера преди 2 седмици от А1 във Виваком. сега пробвах получих Смс код от Paypal всичко е ОК..soup написа: ↑02 окт 2021, 00:18Здравейте,
Благодаря.
може би трябва да изчакате седмица две
При мен беше след около ден.
Голяма истерия има при някои мнения в тази тема. Звънене до банки, до мобилни оператори. Чудо голямо. Светът свършва.
Би трябвало да се сетим, че когато един телефонен номер се прехвърля към друг оператор, е нормално да има подобен проблем със смс. Който "проблем" ще изчезне след няколко часа, до ден-два.
Банковите преводи могат да се правят не само онлайн, но и офлайн - в гише на банката. Не е свършекът на света, ако инцидентно направим офлайн банков превод. Не е свършекът на света, ако си верифицираме регистрацията на някой профил ден-два по-късно. Не разбирам истерията при някои мнения в тази тема.