vmobile - имате ли впечатления?

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Re: vmobile - имате ли впечатления?

Мнение от JKRL » 01 авг 2021, 00:04

Благодаря за отговорите.
Интересното е, че явно имат много клиенти, но предполагам все корпоративни. Правят по 1 милион оборот на година, което не е малко за такъв тип фирма. :shock:

andrianivanov
Регистриран: 28 дек 2011, 15:32

Мнение от andrianivanov » 01 авг 2021, 11:14

Какви впечатления да имам
В Софийското Метро ли?
…или панелен блок в гетата!
На морето На първа линия нямат обхват!
Ееее…
За какво да пиша? Питам!
Определено Не знам и кои са, а и не искам да знам!

Потребителски аватар
JKRL

Мнение от JKRL » 19 ное 2021, 00:45

От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. :!: :!: :!: Не открих уловка, но може да пропускам нещо.

Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.

За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Изображение
Изображение

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 19 ное 2021, 12:22

Ползвам го и аз. Качеството е прилично, голям плюс е, че и 0700 номерата са по 2 стотинки, докато на gsm ca по 25-45 ст извън включените минути, според тарифния план.

rrr444
Регистриран: 22 яну 2012, 23:30

Мнение от rrr444 » 01 яну 2022, 15:36

Здравейте,

Беше добра услугата на Булсатком - Булсат Войс. Жалко че я спряха. Беше ми изключително удобна. И евтина - 400 минути за 0.90 лв. Сууупер!

А сега - по съществото на тази тема:
Поради мое незнание и поради липса у мен на повече информация за други възможноси - мисля да се насоча към ВиМобайл.

Но от сайта на VMobile не разбрах:

- Защо обвързват гласовата си услуга само с 12 града в България?

- На сайта им има текст: "Нашите гласови услуги са интернет-базирани и са достъпни чрез стационарен телефон, персонален компютър и чрез интелигентни устройства". За какъв стационарен телефон става дума; изразът "стационарен телефон" как да го разбирам? Тоз' "стационарен телефон"... леееко ме напряга /разбирай - обърква ме/.

- Разбрах, че има възможност за избор измежду т.нар. стартови пакета - три вида: Start 2 Talk, Start 2 Talk Double, COMBO START.
= Start 2 Talk - е ясен.
= Start 2 Talk Double - и той долу-горе е ясен; ама това "... включено общо време за разговори на стойност 5 лв.." какво ли означава? На кой от двата номера по каква стойност на разговори се припадат?
= Изписаното на сайта им за COMBO START ме кара да се чувствам глуповато. Да разбирам ли, че покупката на COMBO START включва закупуване на "Start 2 Talk" за 15 лева ПЛЮС закупуване на допълнителен ваучер за 25 лв? При което общата стойност на COMBO START е 15 + 0.8*25 равно на 35 /словом - тридесет и пет/ лева, но и включва в себе си време за разговори за 35 лева?
= Последен /засега/ въпрос - При закупуването на COMBO START - два номера ли бих получил? ... (Каквато насока на мислите ми дава колегата JKRL в пост от 19 ное 2021 00:45) .... Все ми се струва, че дават само един номер. Ама всъщност - не знам. И затова питам, де.

Благодаря на онези, които ще се отзоват с отговори. :)

Потребителски аватар
JKRL

Мнение от JKRL » 02 яну 2022, 02:40

rrr444 написа:
01 яну 2022, 15:36
При закупуването на COMBO START - два номера ли бих получил? ... (Каквато насока на мислите ми дава колегата JKRL в пост от 19 ное 2021 00:45) .... Все ми се струва, че дават само един номер. Ама всъщност - не знам. И затова питам, де.

Благодаря на онези, които ще се отзоват с отговори. :)
Сега погледнах и съм написал грешно. При пакет Start 2 Talk Double получаваш два номера, а не при COMBO START. https://vmobile.eu/private-customers/st ... alk-double
Предполагам, че кредитът е общ за всички телефонни номера.
За другите ти въпроси имам също предположения, но няма смисъл. Най-добре им звънни да ти дадат достоверна информация, а после ти с нас ще споделиш.

Потребителски аватар
cky2kbg
Регистриран: 29 апр 2017, 10:18

Мнение от cky2kbg » 02 яну 2022, 06:59

tzincbg написа:
19 ное 2021, 12:22
Ползвам го и аз. Качеството е прилично, голям плюс е, че и 0700 номерата са по 2 стотинки, докато на gsm ca по 25-45 ст извън включените минути, според тарифния план.
По колко пъти на ден звъниш на 0700 номера ? Тези приложения загубиха смисъл с новите тарифи на операторите.
Но и за пореден път се убеждавам, че тук във форума пишат нвкакви скъсаняци. Мобилен абпнамент на далавера, интернет и телевизия ако може безплатно ….

НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 02 яну 2022, 19:41

Ползвам ги от години и съм много доволен. Един разговор с 0700... рядко е под 5 лв., а толкова е и сумата за запазване на номер при vmobile за 1 г. При това не става въпрос за такса. Парите могат да се използват за разговори. Номера на подръжката не е на централа. Веднага отговаря служител на фирмата и помага. Не са за пренебрегване и ниските цени към международни дестинации.
Но за пореден път се убеждавам, че тук, във този форум пишат всякакви парвенюта, които за да си избият комплексите, оплюват всичко читаво.

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Мнение от alexandrov1 » 03 яну 2022, 17:34

JKRL написа:
19 ное 2021, 00:45
От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. :!: :!: :!: Не открих уловка, но може да пропускам нещо.

Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.

За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Изображение
Изображение
Здравейте,

Честита Нова 2022г!

Благодаря за полезната информация.

Въдедох данните си във вградения SIP Android, но не мога да ползвам, т.е. да избирам номера - при избиране, нямам опция да ползвам SIP номера ми.

Бихте ли обяснили, как точно се използва този Android SIP клиент?

Благодаря!

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Мнение от alexandrov1 » 03 яну 2022, 17:42

cky2kbg написа:
02 яну 2022, 06:59
tzincbg написа:
19 ное 2021, 12:22
По колко пъти на ден звъниш на 0700 номера ? Тези приложения загубиха смисъл с новите тарифи на операторите.
Но и за пореден път се убеждавам, че тук във форума пишат нвкакви скъсаняци. Мобилен абпнамент на далавера, интернет и телевизия ако може безплатно ….

НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА
Да плащаш по 0,30лв/Мин към 0700 номера е малко множко.

Не се напъвай много и не обиждай някой за това, че за един разговор към 0700 номер, с продължителност от 10мин, не желае да плати 3,00лв, т.е. около 10% от месечната стойност на един Unlimited мобилен абонамент.

И, моля, излишните средства, с които разполагаш, по-добре ги дарявай на нуждаещите се.

Отговори