vmobile - имате ли впечатления?
Re: vmobile - имате ли впечатления?
Благодаря за отговорите.
Интересното е, че явно имат много клиенти, но предполагам все корпоративни. Правят по 1 милион оборот на година, което не е малко за такъв тип фирма.
Интересното е, че явно имат много клиенти, но предполагам все корпоративни. Правят по 1 милион оборот на година, което не е малко за такъв тип фирма.
-
- Регистриран: 28 дек 2011, 15:32
Какви впечатления да имам
В Софийското Метро ли?
…или панелен блок в гетата!
На морето На първа линия нямат обхват!
Ееее…
За какво да пиша? Питам!
Определено Не знам и кои са, а и не искам да знам!
В Софийското Метро ли?
…или панелен блок в гетата!
На морето На първа линия нямат обхват!
Ееее…
За какво да пиша? Питам!
Определено Не знам и кои са, а и не искам да знам!
От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. Не открих уловка, но може да пропускам нещо.
Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.
За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Приложението им не го ползвам. Изтеглих от братушките кракнатата версия на ZoIPer Premium, но се отказах да го ползвам, защото се сетих, че в Android има вграден SIP и нямам нужда от излишни приложения, които да ми точат батерията. Единствено в началото се чудих какво как да въведа, но успях. Набирането на номер става със стандартния dialer на смартфона. Когато някой от Контактите в телефона ви звъни и сте сложили различна мелодия от стандартната, звъни с тази мелодия. През сайта https://sip.vmobile.eu/login могат да се правят настройките за входящи/изходящи, гласова поща, блокиране на обаждания и не помня още какво друго, както и се вижда списък на всички входящи/изходящи обаждания и пропуснатите. За съжаление тяхното приложение не дава достъп до тези неща, а щеше да е много полезно, затова и няма смисъл от него.
За потребителско име и на двете места писах това, което vmobile ви дават служебно(не може да се сменя). Ако някой е лаик като в мен, ето и настройките:
Ползвам го и аз. Качеството е прилично, голям плюс е, че и 0700 номерата са по 2 стотинки, докато на gsm ca по 25-45 ст извън включените минути, според тарифния план.
Здравейте,
Беше добра услугата на Булсатком - Булсат Войс. Жалко че я спряха. Беше ми изключително удобна. И евтина - 400 минути за 0.90 лв. Сууупер!
А сега - по съществото на тази тема:
Поради мое незнание и поради липса у мен на повече информация за други възможноси - мисля да се насоча към ВиМобайл.
Но от сайта на VMobile не разбрах:
- Защо обвързват гласовата си услуга само с 12 града в България?
- На сайта им има текст: "Нашите гласови услуги са интернет-базирани и са достъпни чрез стационарен телефон, персонален компютър и чрез интелигентни устройства". За какъв стационарен телефон става дума; изразът "стационарен телефон" как да го разбирам? Тоз' "стационарен телефон"... леееко ме напряга /разбирай - обърква ме/.
- Разбрах, че има възможност за избор измежду т.нар. стартови пакета - три вида: Start 2 Talk, Start 2 Talk Double, COMBO START.
= Start 2 Talk - е ясен.
= Start 2 Talk Double - и той долу-горе е ясен; ама това "... включено общо време за разговори на стойност 5 лв.." какво ли означава? На кой от двата номера по каква стойност на разговори се припадат?
= Изписаното на сайта им за COMBO START ме кара да се чувствам глуповато. Да разбирам ли, че покупката на COMBO START включва закупуване на "Start 2 Talk" за 15 лева ПЛЮС закупуване на допълнителен ваучер за 25 лв? При което общата стойност на COMBO START е 15 + 0.8*25 равно на 35 /словом - тридесет и пет/ лева, но и включва в себе си време за разговори за 35 лева?
= Последен /засега/ въпрос - При закупуването на COMBO START - два номера ли бих получил? ... (Каквато насока на мислите ми дава колегата JKRL в пост от 19 ное 2021 00:45) .... Все ми се струва, че дават само един номер. Ама всъщност - не знам. И затова питам, де.
Благодаря на онези, които ще се отзоват с отговори.
Беше добра услугата на Булсатком - Булсат Войс. Жалко че я спряха. Беше ми изключително удобна. И евтина - 400 минути за 0.90 лв. Сууупер!
А сега - по съществото на тази тема:
Поради мое незнание и поради липса у мен на повече информация за други възможноси - мисля да се насоча към ВиМобайл.
Но от сайта на VMobile не разбрах:
- Защо обвързват гласовата си услуга само с 12 града в България?
- На сайта им има текст: "Нашите гласови услуги са интернет-базирани и са достъпни чрез стационарен телефон, персонален компютър и чрез интелигентни устройства". За какъв стационарен телефон става дума; изразът "стационарен телефон" как да го разбирам? Тоз' "стационарен телефон"... леееко ме напряга /разбирай - обърква ме/.
- Разбрах, че има възможност за избор измежду т.нар. стартови пакета - три вида: Start 2 Talk, Start 2 Talk Double, COMBO START.
= Start 2 Talk - е ясен.
= Start 2 Talk Double - и той долу-горе е ясен; ама това "... включено общо време за разговори на стойност 5 лв.." какво ли означава? На кой от двата номера по каква стойност на разговори се припадат?
= Изписаното на сайта им за COMBO START ме кара да се чувствам глуповато. Да разбирам ли, че покупката на COMBO START включва закупуване на "Start 2 Talk" за 15 лева ПЛЮС закупуване на допълнителен ваучер за 25 лв? При което общата стойност на COMBO START е 15 + 0.8*25 равно на 35 /словом - тридесет и пет/ лева, но и включва в себе си време за разговори за 35 лева?
= Последен /засега/ въпрос - При закупуването на COMBO START - два номера ли бих получил? ... (Каквато насока на мислите ми дава колегата JKRL в пост от 19 ное 2021 00:45) .... Все ми се струва, че дават само един номер. Ама всъщност - не знам. И затова питам, де.
Сега погледнах и съм написал грешно. При пакет Start 2 Talk Double получаваш два номера, а не при COMBO START. https://vmobile.eu/private-customers/st ... alk-doublerrr444 написа: ↑01 яну 2022, 15:36При закупуването на COMBO START - два номера ли бих получил? ... (Каквато насока на мислите ми дава колегата JKRL в пост от 19 ное 2021 00:45) .... Все ми се струва, че дават само един номер. Ама всъщност - не знам. И затова питам, де.
Предполагам, че кредитът е общ за всички телефонни номера.
За другите ти въпроси имам също предположения, но няма смисъл. Най-добре им звънни да ти дадат достоверна информация, а после ти с нас ще споделиш.
По колко пъти на ден звъниш на 0700 номера ? Тези приложения загубиха смисъл с новите тарифи на операторите.
Но и за пореден път се убеждавам, че тук във форума пишат нвкакви скъсаняци. Мобилен абпнамент на далавера, интернет и телевизия ако може безплатно ….
НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Ползвам ги от години и съм много доволен. Един разговор с 0700... рядко е под 5 лв., а толкова е и сумата за запазване на номер при vmobile за 1 г. При това не става въпрос за такса. Парите могат да се използват за разговори. Номера на подръжката не е на централа. Веднага отговаря служител на фирмата и помага. Не са за пренебрегване и ниските цени към международни дестинации.
Но за пореден път се убеждавам, че тук, във този форум пишат всякакви парвенюта, които за да си избият комплексите, оплюват всичко читаво.
Но за пореден път се убеждавам, че тук, във този форум пишат всякакви парвенюта, които за да си избият комплексите, оплюват всичко читаво.
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Здравейте,JKRL написа: ↑19 ное 2021, 00:45От няколко месеца ги ползвам, но само за входящи. Нямам никакви забележки. Жалко, че не видях, че срещу 15лв. мога да получа два номера, а не един, но карай. Кредитът не ми трябва и втория номер можеше да ми послужи за нещо друго. Затова, ако някой е в същата ситуация, имат пакет COMBO START https://vmobile.eu/private-customers/combo-start за два стационарни номера. Интересното е, че цената е 15лв. отново, но включеният кредит е 25лв, а не 10лв. Не открих уловка, но може да пропускам нещо.
Честита Нова 2022г!
Благодаря за полезната информация.
Въдедох данните си във вградения SIP Android, но не мога да ползвам, т.е. да избирам номера - при избиране, нямам опция да ползвам SIP номера ми.
Бихте ли обяснили, как точно се използва този Android SIP клиент?
Благодаря!
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Да плащаш по 0,30лв/Мин към 0700 номера е малко множко.cky2kbg написа: ↑02 яну 2022, 06:59По колко пъти на ден звъниш на 0700 номера ? Тези приложения загубиха смисъл с новите тарифи на операторите.
Но и за пореден път се убеждавам, че тук във форума пишат нвкакви скъсаняци. Мобилен абпнамент на далавера, интернет и телевизия ако може безплатно ….
НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА
Не се напъвай много и не обиждай някой за това, че за един разговор към 0700 номер, с продължителност от 10мин, не желае да плати 3,00лв, т.е. около 10% от месечната стойност на един Unlimited мобилен абонамент.
И, моля, излишните средства, с които разполагаш, по-добре ги дарявай на нуждаещите се.