Булсатком 4g подобрение

rrr444
Регистриран: 22 яну 2012, 23:30

Re: Булсатком 4g подобрение

Мнение от rrr444 » 13 яну 2022, 11:43

Luke_Netwalker написа:
12 дек 2021, 12:19
Всъщност ние обсъждаме vmobile, а техните номера започват с 0408.
Не знам как разбирате същността на цитираното изречение. Но всъщност номерът, които клиентът на Вимобайл би получил, би имал код. Код на града, в който е посочен адреса на клиента.

За София 02-408....
За Сливен 044-408.....
За Златица 0728-408...
Нямало никакво ограничение за населеното място, в което може да имаш стационарен номер на Вимобайл. Ограничението е - да се ползва в града, в който си заявил адрес на стационарния номер.

Предполагам че Вимобайл следят трафика. Някак си го следят. Целанасочено разбира се.
И по техен си начин обвързват заявения адрес на стационарния номер с интернета през който ползваш услугата им.

Чувал съм, че ако имаш адрес в Люлин 5 - няма да можеш да се обадиш от смартфона си, ако си отскочил до Люлин 3.

А как ли биха следили, ако когато си в къщи - ползваш WiFi, Но ако прекъсне кабелния ти нет, и ползваш нет през СИМ карта - пак от вкъщи...
Голямо следене би паднало. … … Ама може и да си е баш вярно следенето от страна на Вимобайл.

Някой би ли споделил подробности и патила?

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 13 яну 2022, 12:49

rrr444 написа:
13 яну 2022, 11:43
Luke_Netwalker написа:
12 дек 2021, 12:19
Всъщност ние обсъждаме vmobile, а техните номера започват с 0408.
Не знам как разбирате същността на цитираното изречение. Но всъщност номерът, които клиентът на Вимобайл би получил, би имал код. Код на града, в който е посочен адреса на клиента.

За София 02-408....
За Сливен 044-408.....
За Златица 0728-408...
Нямало никакво ограничение за населеното място, в което може да имаш стационарен номер на Вимобайл. Ограничението е - да се ползва в града, в който си заявил адрес на стационарния номер.

Предполагам че Вимобайл следят трафика. Някак си го следят. Целанасочено разбира се.
И по техен си начин обвързват заявения адрес на стационарния номер с интернета през който ползваш услугата им.

Чувал съм, че ако имаш адрес в Люлин 5 - няма да можеш да се обадиш от смартфона си, ако си отскочил до Люлин 3.

А как ли биха следили, ако когато си в къщи - ползваш WiFi, Но ако прекъсне кабелния ти нет, и ползваш нет през СИМ карта - пак от вкъщи...
Голямо следене би паднало. … … Ама може и да си е баш вярно следенето от страна на Вимобайл.

Някой би ли споделил подробности и патила?
Това са някакви безумия. От години ползвам VMobile и мога да заявя че нищо от написаното по-горе не е вярно. И номерата започват с 0408.

rrr444

Мнение от rrr444 » 13 яну 2022, 13:26

Luke_Netwalker написа:
13 яну 2022, 12:49
Това са някакви безумия. От години ползвам VMobile и мога да заявя че нищо от написаното по-горе не е вярно. И номерата започват с 0408.
Безумия, безумия - колко да са безумия?
Говорих с 024080300

Потвърдиха ми онова, което пише на сайта им.
И допълниха, че номерът, който биха ми дали, би започвал с 02408...., ако платя предварително таксата 15 лв или 35 лв

И че освен от около дома ми, от никъде другаде няма да мога да говоря.

На въпроса ми, защо това ограничение не е записано на сайта им, ми отговориха, нещо от рода …. че смисълът на стационарните номера трябва да е ясен на всички. Нямало нужда на сайта им да пишат какво означава стационарен телефонен номер.

Колко да са безумия писаниците ми?!

Моля, звъннете на 024080300. Ако желаете разбира се, Все пак - да проверим на Вас какво ще Ви отговорят. И моля да споделите.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Мнение от Luke_Netwalker » 13 яну 2022, 14:54

Мога да споделя следното. Ползвам VMobile на смартфон посредством Acrobits Groundwire. Току що проверих. :lol: И номера ми е 04087ххх. Позвъних си за всеки случай. Работи. :mrgreen: Няма ограничения в дестинациите, на които човек звъни. Звънял съм на номер в Сингапур. Връзката не беше върха на сладоледа, но свърших работа. А такса включване си е такса включване. Пише го на сайта им. Като една част от тези пари могат да се ползват за разговори. Това е.

rrr444

Мнение от rrr444 » 13 яну 2022, 15:55

Luke_Netwalker написа:
13 яну 2022, 14:54
И номера ми е 04087ххх. Позвъних си за всеки случай. Работи.
OK.
Аз не съм казвал че номерът Ви е друг. И че кодът Ви за избиране е различен от 0408.
Luke_Netwalker написа:
Няма ограничения в дестинациите, на които човек звъни. Звънял съм на номер в Сингапур. Връзката не беше върха на сладоледа, но свърших работа.
Тези Ви думи са ирелевантни към проблема, който разискваме.
Luke_Netwalker написа:
А такса включване си е такса включване. Пише го на сайта им. Като една част от тези пари могат да се ползват за разговори. Това е.
ОК.
Аз не съм твърдял обратното.

Ама твърдя, че на мен ми предлагат срещу таксата за включване да получа номер 02408....
И отгоре на всичко ми казват, че ще мога да ползвам номера ми само около дома ми.

Въпрос: Вие Вашият номер можете ли да го ползвате в друг град? Предполагам, че може.
Ама явно - за новополучени номера - това няма да е възможно. … … Аз, от разговора с оператора 024080300 останах с такова впечатление. Даже убеждение.
Това е.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Мнение от Luke_Netwalker » 13 яну 2022, 16:08

Ползвам VMobile от смартфон и мога да звъня отвсякъде. Ползвал съм го в Перник и Созопол. И всичко, което съм писал в предишния си пост го има на сайта им.
Вие преди време нямахте ли някакви проблеми и с Bulsatcomvoice? ;)

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 13 яну 2022, 16:14

rrr444 написа:
13 яну 2022, 13:26
И че освен от около дома ми, от никъде другаде няма да мога да говоря.
Осъзнаваш ли, че няма как да знаят къде се намираш??? Единствено могат да ти забранят обаждания, ако използваш не българско IP. За спорта звъннах на български номер през VPN в САЩ, тоест US IP и нямаше никакви проблеми.

Swabhav
Регистриран: 27 фев 2009, 17:19

Мнение от Swabhav » 13 яну 2022, 16:21

Ама явно - за новополучени номера - това няма да е възможно.

VMobile , не бяха ли към NET1. Може за нови абонати да са изменили условията

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Мнение от Luke_Netwalker » 13 яну 2022, 16:31

VMobile са самостоятелни. Just call бяха към Net1, но тях вече ги няма.

rrr444

Мнение от rrr444 » 14 яну 2022, 09:35

Luke_Netwalker написа:
13 яну 2022, 16:08
И всичко, което съм писал в предишния си пост го има на сайта им.
Разбрах за Перник и Созопол. Радвам се че Вашият договор позволява това.

И никога не съм оспорвал, че онова, което сте писал в постовете си, го има на сайта на Вимобайл.
Има го!

Но след разговора ми с оператор на Вимобайл, останах с категоричното впечатление, че Вимобайл вече влагат друго значение и съдържание на понятието "стационарен телефонен номер".
Luke_Netwalker написа:
13 яну 2022, 16:08
Вие преди време нямахте ли някакви проблеми и с Bulsatcomvoice? ;)
Имах. И какво от това?
Спомените Ви за мои предишни проблеми са ирелевантни към настоящия проблем.

ПС
За да не излезе, че бягам от отговор на Вашето намигване за предишни проблеми с Булсаткомвойс, ще споделя, че, лани, проблемът с булсаткомвойс бе, че на смартфона ми по подразбиране се е включвало приложение за пестене на батерията. Което приложение е пречило за осъществяване на редовна и постоянна връзка при иницииране на разговор чрез булсаткомвойс.

Настоящия постскриптум също е ирелевантен към темата за Вимобайл. За което се извинявам.

Отговори