Теленор 5G

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Теленор 5G

Мнение от defierofodds » 02 фев 2022, 19:36

alexandrov1 написа:
02 фев 2022, 13:49
wer_aac написа:
02 фев 2022, 12:10
5G по магистрали ??? Хаха явно съм изпуснал нещо.
Да, в доста части на магистралите, и трите оператора, имат имат реално 5G покритие.

Конкретно - за цивилни или за военни нужди ви е необходима тази мобилна технология?
За спийдтестове им е необходима на 99% от ревящите за пустото 5Г, даже масово сами си го казваха наскоро :lol: Деградацията и зомбацията е брутална.

alexandrov1
Регистриран: 29 юни 2012, 20:36

Мнение от alexandrov1 » 02 фев 2022, 23:42

defierofodds написа:
02 фев 2022, 19:36
alexandrov1 написа:
wer_aac написа:
02 фев 2022, 12:10
5G по магистрали ??? Хаха явно съм изпуснал нещо.
Да, в доста части на магистралите, и трите оператора, имат имат реално 5G покритие.

Конкретно - за цивилни или за военни нужди ви е необходима тази мобилна технология?
За спийдтестове им е необходима на 99% от ревящите за пустото 5Г, даже масово сами си го казваха наскоро :lol: Деградацията и зомбацията е брутална.
Всички да започват сериозно и отговорно да работят, да се подобрява производителността на труда, после и БВП, а не да мерят по цял ден скорости и антени надлъж и нашир.

Аман от недоволни дърдорковци, слабо им било 5G, операторите им били виновни, все скъпо им било, покритие нямало.
Баба им на нивата, все с мобилния в ръчичка е работила и правила безмислени спийдтестове.

Това не е за всеки, Дами и Господа,
производство трябва, добавена стойност, повече акъл. Тогава искайте, тогава ще има пари за инвестиции във всичко. Не си губете времето.

И, преди да купите поредното модерно телефонче за 2000-3000лв, помислете какво друго ви е по-важно, реално по-необходимо.

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Мнение от Rumm » 03 фев 2022, 09:57

alexandrov1 написа:
02 фев 2022, 23:42
defierofodds написа:
02 фев 2022, 19:36
alexandrov1 написа:

Всички да започват сериозно и отговорно да работят, да се подобрява производителността на труда, после и БВП, а не да мерят по цял ден скорости и антени надлъж и нашир.

Аман от недоволни дърдорковци, слабо им било 5G, операторите им били виновни, все скъпо им било, покритие нямало.
Баба им на нивата, все с мобилния в ръчичка е работила и правила безмислени спийдтестове.

Това не е за всеки, Дами и Господа,
производство трябва, добавена стойност, повече акъл. Тогава искайте, тогава ще има пари за инвестиции във всичко. Не си губете времето.

И, преди да купите поредното модерно телефонче за 2000-3000лв, помислете какво друго ви е по-важно, реално по-необходимо.
:) Абсолютно точно и вярно, на място казано.

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 03 фев 2022, 10:23

Колега, напълно съм съгласен с теб, но нали се сещаш, че като плащаш по 50 - 60 лв. за план на месец искаш и отлично качество и покритие на мрежата. А не само да текат реклами за най - добрата мрежа.
След като слагат високи цени е редно и покритието да е отлично и скоростите да са високи.
А не трябва да се пренебрегва и факта, че от нас потребителите трябва да идват и високите изисквания за качество и покритие. Не мисля, че трябва да се примиряваме с лошото и посредственото, а на наш гръб цените непрекъснато да се вдигат. Мисля, че трябва като в нормалните държави първо ние да поставяме високите изисквания, а те да искат да им станем клиенти.
Практиката да чакаме да ни изтече договора и да ни дадат план и ниска цена е порочен, защото това не гарантира качество.
Трябва да има предлагане на нормални цени и високо качество.
Иначе телекомите гледат само как да приберат възможно най - висока печалба и никакви инвестиции в мрежата не се случват.
Вижте картата на покритие на 5G на Теленор в градовете и се запитайте, това нормално ли е 2 г. след старта на 5G мрежите у нас.
Само слагаме цени и прибираме печалба до последно, инвестиции - 0, после продаваме на инвеститор и клиентите да се оправят.
Няма ли високи изисквания към телекомите, още дълго ще ни смятат за бананова република.
Хубав ден!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 03 фев 2022, 10:39

Докато ползвах Теленор бях много доволен и от телефонията и от интернета. В останалите държави от европейския съюз могат само да си мечтаят за подобни скорости! А като качество/цена - ние плащаме къде къде по-малко спрямо другите.

Наистина е много дразнещо постоянно да чета мнения на мрънкащи хора, които явно нямат друга цел в живота освен свободен хейт. Не искам да влизам в излишни спорове, защото и без това посещавам форума изключително рядко, а още по-рядко и пиша, но се замислете, че проблема не е нито в операторите, нито в държавното управление, а в нас самите. Концентрирайте се в личностното си израстване, развивайте се, учете и правете реални планове за бъдещето, които можете да постигнете!

Хубав и ползотворен ден на всички!
Samsung GALAXY S22 Ultra

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 03 фев 2022, 11:19

Хареса ми написаното на Ванката!

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 03 фев 2022, 11:53

Много съм доволен от 5G в България(където го има разбира се)
И то при положение, че съм в роуминг с английска карта. Даже май това е предимство защото гледам, че се закача и за 3-те оператора.
Свалям торенти с 11 мб/с. И други файлове от интернет се свалят много бързо. А в Google play файлове по 100-200 мб се свалят буквално за секунди.
За сърфиране и стриймове също е безпроблемно.
Единствено може да се оплаквате от все още слабото покритие.
Между другото в Англия никога не постигам такива скорости на 5G.

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 03 фев 2022, 12:40

Scorpinox10 написа:
03 фев 2022, 11:53
И то при положение, че съм в роуминг с английска карта.
Имаш 5G роуминг с UK карта у нас?

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 03 фев 2022, 13:56

ivobel721 написа:
03 фев 2022, 12:40
Scorpinox10 написа:
03 фев 2022, 11:53
И то при положение, че съм в роуминг с английска карта.
Имаш 5G роуминг с UK карта у нас?
Да, но е само 2 месеца. Също и всички разговори са ми безплатни към всички(моят план е такъв)
След това ме таксува.
Трябва да се върна до Англия и после пак 2 месеца.

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 03 фев 2022, 20:57

Получих обаждане от Теленор отново по-въпроса ми за 5G и Samsung Galaxy a52s.
От техническия екип са казали следното - възможно е при някои модели на Самсунг и Моторола, на места където останалите марки телефони са с надпис 5G на Самсунга и Моторолата да се изписва 4G+. Скоростта на мобилния интернет в този случай била абсолютно идентична, което и аз потвърждавам.
Аз разбирам това по следния начин - някои модели на Самсунг ще ви покажат, че сте свързани към 5G мрежа, едва когато сте свързани с истинска 5G мрежа ==))

Отговори