VoLTE & VoWi-Fi
Re: VoLTE & VoWi-Fi
Здравейте, да питам и другите, които са абонати на Vivacom и са с iPhone дали имат проблеми с VoLTE?
Супер често ми се случва, като се обаждам на друг абонат на Vivacom, който няма активирано VoLTE след 1-2-3 позвънявания (май като отговори на обаждането) връзката се разпада и изписва Call Failed?
Отделно знам и за случаи пак с iPhone с VoLTE, който се обажда на Telenor и пак по същия начин Call Failed.
На какво се дължи това, Vivacom ли нещо не правят като хората?! Аз си спрях VoLTE, защото просто е неизползваемо.
Супер често ми се случва, като се обаждам на друг абонат на Vivacom, който няма активирано VoLTE след 1-2-3 позвънявания (май като отговори на обаждането) връзката се разпада и изписва Call Failed?
Отделно знам и за случаи пак с iPhone с VoLTE, който се обажда на Telenor и пак по същия начин Call Failed.
На какво се дължи това, Vivacom ли нещо не правят като хората?! Аз си спрях VoLTE, защото просто е неизползваемо.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Теленор да не започват да предлагат VoWifi.
За момент като чели ми се мярна такава икона на телефона.
Някой да има предварителна информация?
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
А дано. Услугата е повече от нужна, повече от 5G и всякакви други. Има места с лошо покритие, които решаваш проблема с wifi или нет на друг оператор. Не знам защо не е задължителна тази услуга, като тя дори разтоварва мрежите им.
При проверка на домейна, който трябва да отговаря за vowifi сървър все още не излизат никакви ip адреси. Сигурен ли си, че си видял икона за vowifi?nbamrvolte написа: ↑22 ное 2021, 12:12Теленор да не започват да предлагат VoWifi.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Излезе за момент икона.
Не съм сигурен, затова питам.
Не съм сигурен, затова питам.
От любопиство исках да проверя трите оператора какви устойства поддържат в мрежата си за Волте.
Теленор са абсолютен лидер, може да се каже, че поддържат всички модели. Виваком биват. А пък А1 са далееч по-назад в това отношение. Срамота е да не са добавили нито един Айфон досега.
Междудругото в статия, публикувана тук, Теленор са заявили, че 38% от разговорите им минават през волте, което си е доста сериозен успех.
Теленор са абсолютен лидер, може да се каже, че поддържат всички модели. Виваком биват. А пък А1 са далееч по-назад в това отношение. Срамота е да не са добавили нито един Айфон досега.
Междудругото в статия, публикувана тук, Теленор са заявили, че 38% от разговорите им минават през волте, което си е доста сериозен успех.
Като цяло да Теленор и Виваком се стараят почти всички нови апарати влизащи в каталога им да имат поддръжка на волте. И за съжаление това не може да се каже за А1. Новите модели на Хуавей и Самсунг би трябвало да имат поддръжка, но те упорито отказват да активират услуга дори и на апарати вече обявени за съвместими.Apple_fan написа: ↑17 фев 2022, 13:08От любопиство исках да проверя трите оператора какви устойства поддържат в мрежата си за Волте.
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Отиваш в магазин на А1 и им казваш да ти активират VoLte на номера и готово.
Аз така ги активирах за Самсунг Ноут 10 + и Айфон XR.
VoLte на А1 е с отлично качество като на Теленор.
Аз така ги активирах за Самсунг Ноут 10 + и Айфон XR.
VoLte на А1 е с отлично качество като на Теленор.
На Виваком Volte през iPhone е пълна трагедия. Тествах го с iPhone XR, iPhone 11 & iPhone 13 и накрая го деактивирах. Пропадане на разговори, невъзможност да се свържеш с други абонати на Виваком или други оператори (Call Failed) или металически звуци по време на разговори и накъсване на звука. Отделно, ако абоната в момента говори не ти дава никаква индикация - просто не се чува нищо и не знаеш свързан ли си, не си ли и какво се случва.
2 пъти писах на Виваком, но връщат само уклончиви съобщения, че всичко е наред или ще направят проверка, но без никакъв резултат:
2 пъти писах на Виваком, но връщат само уклончиви съобщения, че всичко е наред или ще направят проверка, но без никакъв резултат:
VIVACOM се стреми да дава максимално качествена услуга на всички абонати и въвеждането на нови функционалности отнема време. За да сме сигурни, че всичко ще работи правилно, провеждаме множество тестове с всяко едно устройство.
Странно е, че на някакви пръчки Алкател за по 1 лв с договор имат активирано VoWiFi, но не и за нито един iPhone?!Във връзка с Вашето оплакване, искаме да Ви уведомим, че VIVACOM се стреми да дава максимално качествена услуга на всички абонати и въвеждането на нови функционалности отнема време. За да сме сигурни, че всичко ще работи правилно, провеждаме множество тестове с всяко едно устройство. Оплакването от въпросната функционалност ще бъде взето под внимание.
И за двете неща са виновни Apple, с които явно е трудно да се работи за такива услуги.
Всички телефони на Samsung от 2019 година насам имат имат поддръжка при А1. Някои Xioami и Huawei телефони също, а неофициално от iOS 15 насам работи и при iPhone 7 и нагоре. Но да, инатят се да го пуснат и трябва да ги лъжеш за модела. А ако е корпоративен клиент, не може да стане през кол център или офис, а само и единствено през акаунт мениджър.