До колкото помня е точно така - плаща се такса 12 лв за смяна на собственост, неустойките за прекратяване на договор(съответно и за двата номера. Защото на практика прекъсва единия договор, прекъсва и другия договор и започват два нови договора като нови клиенти). Непромоционалните такси трябва да ги видите в договора. Там обикновено пише например "29,99 лв. месечен абонамент за първите 24 месеца от срока на договора", както и "стандартен месечен абонамент...."(това е непромоционалната такса, т.е., стандартната, по която се смята неустойката. Ако имате купено и устройство на лизинг, доколкото знам и от тази цена има да се връща...infernal93 написа: ↑21 мар 2022, 16:16Здравейте готини, имам един казус и разчитам на Вашата помощ.
Искам 2 номера в Йеттел от лицето Х да ги прехвърля на лицето Y пак при тях. Какви са условията? Има ли как да се запазят договорите докато изтекат. Реално единият изтича края на тази година, а другият след година. Въпросът ми е има ли как да се прехвърлят на лицето Х и пак да си останат с тези срокове.. т.е. само да се смени титуляра, услуги и всичко остава?!
В един магазин на Йеттел ми отговориха, че това не е възможно.
Операторите пък ми казват, че може, но дължа освен такса за номерата по 12 лева - въпреки че пак остават при тях, и неустойка в размер на 3 месечни такси непромоционални на план. Тук идва и другият ми въпрос, къде мога аджеба да ги видя тези непромоционални такси?
Ако някой е имал подобен казус, ще се радвам да сподели съвети как да постъпя.
Като цяло е най-добре да се изчака поне единият договор да приключи, тогава ще дължите по-малко пари.