Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
С 13 Pro Max съм но проблема не е само при мен, колегата е с Note 20 Ultra и има същите грижи, малкия ми син е с Poco M4 Pro 5g и при него VoLTE се включва когато си поиска.
Ако продължава сагата във времето просто ще се наложи да платя неустойки и да им тегля майните посипвайки си сол на главата ,че се подведох по изгоднота им оферта.
Ако продължава сагата във времето просто ще се наложи да платя неустойки и да им тегля майните посипвайки си сол на главата ,че се подведох по изгоднота им оферта.
Аз съм на А1 от Пловдив с Note20 Ultra. Проблемите с VoLTE ги решиха преди 8-9 месеца, прекъсванията на телефонията - никога не съм имал. До преди 2-3 год. при -105, -108dBm fallback-ваше от 4G на 3G, но промениха приоритета на мрежите и в момента и на -115dBm още се мъчи да държи на 4G. Откакто пуснаха band 8, вече почти никъде не преминава на 3G дори и на закрито.
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Браво!vstorm написа: ↑23 фев 2022, 22:22Аз съм на А1 от Пловдив с Note20 Ultra. Проблемите с VoLTE ги решиха преди 8-9 месеца, прекъсванията на телефонията - никога не съм имал. До преди 2-3 год. при -105, -108dBm fallback-ваше от 4G на 3G, но промениха приоритета на мрежите и в момента и на -115dBm още се мъчи да държи на 4G. Откакто пуснаха band 8, вече почти никъде не преминава на 3G дори и на закрито.
Ето има и доволен потребител на А1
При мен е абсолютно същото. Преди 8-9 месеца за всички Samsung-и са оправили и ги чакам да пуснат EVS вече.vstorm написа: ↑23 фев 2022, 22:22Аз съм на А1 от Пловдив с Note20 Ultra. Проблемите с VoLTE ги решиха преди 8-9 месеца, прекъсванията на телефонията - никога не съм имал. До преди 2-3 год. при -105, -108dBm fallback-ваше от 4G на 3G, но промениха приоритета на мрежите и в момента и на -115dBm още се мъчи да държи на 4G. Откакто пуснаха band 8, вече почти никъде не преминава на 3G дори и на закрито.
В началото при под -108 падаше на 3G моментално, после беше на -112, после беше -112, но ако си до 5-10 секунди с по-нисък сигнал, не падаше, а сега при -115 някъде стои нa 4G и пак чака да падне само ако сигналът е по-слаб за повече време.
2G почти никога не виждам да се ползва вече, вероятно заради LTE 900 и намаления му капацитет е с много нисък приоритет.
VoLTE разговорите падат на 3G при по-силен сигнал, мисля, че просто не чака няколко секунди да е по-нисък сигнала, а пада на 3G моментално, щом има сигнал под -115. Това обаче не е проблем и разговорът продължава с AMR-WB 12.65.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Някои ползва ли 500 000 мб 5g ULTRA на A1?
Може ли да качите малко скорости да видим кака се държи?
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
Може ли да качите малко скорости да видим кака се държи?
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
Някой на Виваком случайно да забелязва нестабилност на мобилната им мрежа, особено за интернет? От няколко месеца насам (особено и сега), забелязвам много нестабилна връзка (постоянно съм на ниски скорости, дори и станцията реално да не е натоварена, и да може да предостави високи скорости, и при ping-а и jitter-а има флуктуации, като често имам високи стойности и на двете). Да не се дължи на неадекватна конфигурация на мрежовия приоритет на опорната им мрежа?
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
От много време скоростите на 4G са по-ниски. Аз ползвам бисквитка основно за upload и на места в близост до антените скоростта пада под 1мегабит без изобщо да е натоварена клетката.
Samsung Galaxy S22 ULTRA
При мен от известно време има проблем с домашния интернет.Dubspace написа: ↑05 апр 2022, 14:32Някой на Виваком случайно да забелязва нестабилност на мобилната им мрежа, особено за интернет? От няколко месеца насам (особено и сега), забелязвам много нестабилна връзка (постоянно съм на ниски скорости, дори и станцията реално да не е натоварена, и да може да предостави високи скорости, и при ping-а и jitter-а има флуктуации, като често имам високи стойности и на двете). Да не се дължи на неадекватна конфигурация на мрежовия приоритет на опорната им мрежа?
И при мен се получаваше същото, затова се прехвърлих на А1, където в момента мрежата е по-стабилна.Dubspace написа: ↑05 апр 2022, 14:32Някой на Виваком случайно да забелязва нестабилност на мобилната им мрежа, особено за интернет? От няколко месеца насам (особено и сега), забелязвам много нестабилна връзка (постоянно съм на ниски скорости, дори и станцията реално да не е натоварена, и да може да предостави високи скорости, и при ping-а и jitter-а има флуктуации, като често имам високи стойности и на двете). Да не се дължи на неадекватна конфигурация на мрежовия приоритет на опорната им мрежа?
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Колеги,
Моля, да споделите дали вече операторите имат добро покритие на 5G по магистралите.
Съответно, ако имат дупки на покритието, моля, да споделите къде сте ги забелязали.
Благодаря!
Моля, да споделите дали вече операторите имат добро покритие на 5G по магистралите.
Съответно, ако имат дупки на покритието, моля, да споделите къде сте ги забелязали.
Благодаря!