Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

polax
Регистриран: 12 дек 2019, 20:33

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от polax » 12 юни 2022, 20:58

svetlinx написа:
10 юни 2022, 16:18
за такова потребление,предплатена
Последна промяна от polax на 12 юни 2022, 21:00, променено общо 1 път.

polax
Регистриран: 12 дек 2019, 20:33

Мнение от polax » 12 юни 2022, 20:59

zoroaster1980 написа:
10 юни 2022, 16:10
LyuboslavS написа:
10 юни 2022, 14:09
polax написа:
10 юни 2022, 13:23

В договорът ми пише, че след изтичане на 2 год се преминава към регулярни условия, а те са си същите, точно затова съм разписа преди време този го говор. Няма промяна и ако аз не искам да преподпиша на друг план не могат да ми вдигнат таксата. Реално, аз не предприема нищо, а те се опитват да ми извиват ръцете. На всеки 2-3 години променят имената на плановете/т. Е вече не предлагат стария/ и според мен това не е причина да ти променят едностранно условията.
Ще ги видя какво ще направят и ако сглупят ще ги махна, а с мен си заминават още няколко карти.

Благодаря!
Имат право да го правят това. Сега просто ти дават възможност сам да си избереш планове, но когато вече спрат плановете, ще те прехвърлят на план по техен избор, който ще е сходен на настоящия ти. Когато това се случи, както и сега разбира се, можеш да си прекратиш договора без неустойка или да си избереш друг план, който ти харесва.
Аз вече минах по този път и първоначално отказах и търсих оферти от другите оператори, но за тези пари и условия, които имам в момента и ми предлагат Йетел, не намерих по добро и преподписах.
Много моля хората които не познават основните принципи на облигационното право да не коментират.
Не, не могат да те "прехвърлят" на план по техен избор, нито могат да променят едностранно условията по договор /освен индексацията с инфлацията/. След като срокът на договора изтече той става безсрочен и всяка от страните може да го прекрати с едномесечно предизвестие. Ако оператора иска може да прекрати договора, но не може да променя условията по него. Ако оператора може да те "прехвърли" на друг избран от него план с избрани от него условия, защо потребителя да не може да се "прехвърли" на измислен от него план с негови условия. И отговора Уотсън е, че за да има договор трябва и двете страни да се съгласят на условията, ако някоя от страните не е съгласна договор няма.
Ще чакам СМС следващият месец, както обещаха.
Има още една карта със същия план като моя, подписани са заедно и заедно изтекли. Ще видим дали ще звъннат и там. Така или иначе, ако се окаже вярно твърдението на оператора от колцентъра ще се консултирам с юрист и ще ги сменям.
Колкото и да мисля все ме води до там, че неразписан договор от двете страни е нищожен и няма как да променят условия едностранно. Единствено могат да спрат плана и съответно картата, но в разговора не ставаше въпрос за спиране от тяхна страна.
Гледам мача и ще Ви информирам за развитието :)

zlostorko
Регистриран: 01 юли 2011, 10:32

Мнение от zlostorko » 13 юни 2022, 10:22

zlostorko написа:
07 юни 2022, 13:28
Обади ми се някаква ментелка да ме офертира за Unlimited Special 23 plus, но твърдеше, че скоростта остава неограничена (4g само) през целия период на договора. Или има някаква промяна този месец или ме пусна по пързалката. Ще видим като дойде договора. :lol:
Както се и очакваше, в договорът пише, че става интернета на 20мбита след първата година. Върнах го... много лъжливи тия ментелки бре... за бонус са готови и майка си да продадат.

Kazanova88
Регистриран: 01 май 2021, 00:22

Мнение от Kazanova88 » 13 юни 2022, 14:48

Не обиждай.

ligaeuropa
Регистриран: 11 авг 2021, 02:40

Мнение от ligaeuropa » 13 юни 2022, 15:17

20Mbps ограничение след първата година е само за в 5G мрежата,но да кажа честно А1 за разлика от Йетел не режат скоростта и въпреки,че се водиш на документи с 20Мbps след първата година не прилагат ограничение!
Казвам го от личен опит с А1 , защото октомври месец си бях взел карта Unlimited 50 и след 3-тия месец по фактуриране трябваше да ме спира на 50Mbps,но такова ограничение на практика не видях!

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 13 юни 2022, 15:47

ligaeuropa написа:
13 юни 2022, 15:17
за разлика от Йетел не режат скоростта и въпреки,че се водиш на документи с 20Мbps след първата година не прилагат ограничение!
Казвам го от личен опит с А1 , защото октомври месец си бях взел карта Unlimited 50 и след 3-тия месец по фактуриране трябваше да ме спира на 50Mbps,но такова ограничение на практика не видях!
Сигурен ли си? Аз знам, че Виваком не прилагат ограничението на скоростта в повечето случаи, но Йеттел имат твърд лимит.

Потребителски аватар
jonibg
Регистриран: 11 дек 2014, 02:13

Мнение от jonibg » 13 юни 2022, 20:04

Тези дни подписах нов договор с А1, и активирах от Моят А1 Deezer Premium. Дава ми, че услугата е активна, но като опитам да въведа номера за вход ми дава, че не може от България да се влиза с телефон. Направих си регистрация с емейл и влезнах, но няма от къде да се добави телефон и услугата е фрее.
Та искам да попитам, как става активирането? Аз ли бъркам някъде или има някакъв проблем?

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 13 юни 2022, 20:29

jonibg написа:
13 юни 2022, 20:04
Тези дни подписах нов договор с А1, и активирах от Моят А1 Deezer Premium. Дава ми, че услугата е активна, но като опитам да въведа номера за вход ми дава, че не може от България да се влиза с телефон. Направих си регистрация с емейл и влезнах, но няма от къде да се добави телефон и услугата е фрее.
Та искам да попитам, как става активирането? Аз ли бъркам някъде или има някакъв проблем?
Не знам каква е процедурата, но виж тук https://www.a1.bg/digital-extras/deezer

vhcvirtual
Регистриран: 27 дек 2019, 12:35

Мнение от vhcvirtual » 14 юни 2022, 12:00

JKRL написа:
13 юни 2022, 20:29
jonibg написа:
13 юни 2022, 20:04
Не знам каква е процедурата, но виж тук https://www.a1.bg/digital-extras/deezer
Регистрациите трябва да се правят с интернет от мобилни данни.

ivokpop
Регистриран: 23 сеп 2012, 15:48

Мнение от ivokpop » 14 юни 2022, 14:06

Ето и плановете на Yettel, обаждат се за подновяване поради спиране на старите планове. В момента съм на Тотал+ 17,99 (18,58 лв.) с 2 000 мин. и 5 000 МБ, договора ми е безсрочен от поне 2 години.
Предупреждават, че ако не се подпише нов договор сега, ще пускат СМС за автоматично мигриране към нов план по техен избор без да казват от сега какъв. След месец щели да почват СМС кампанията :) и нямало как да знаят от сега какви ще са условията.
Плана от 19,59 след изтичане на договора от 24 мес. щял да бъде 25,79 въпреки, че в сайта пише 24,99 защото бил стар (евтин) и щели да го индексират с % на инфлацията.
Още един план предложиха, който не се вижда онлайн:
Неограничени минути, 15 000 МБ, 10 000 МБ чат пакет за 19,99 (29,99 след 24 мес.) с подарък 1 мес. такса.
yet.jpg
Като цяло нямам нужда нито от повече мин., нито МБ. Има ли при другите оператори план до 20 лв. след 24-тия месец, който предлага около 1 000 мин. и 5 000 МБ?
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Отговори