Предплатена A1 HIT
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
- Luke_Netwalker
- Регистриран: 12 дек 2011, 13:30
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
А казаха ли как точно ще стане, ако Вие не подпишете новият план(съответно договор)?Миналата седмица и на мен ми звъннаха, разрових се и си намерих старият договор, в него пише, че едностранно могат само да спрат картата.ivokpop написа: ↑14 юни 2022, 14:06Ето и плановете на Yettel, обаждат се за подновяване поради спиране на старите планове. В момента съм на Тотал+ 17,99 (18,58 лв.) с 2 000 мин. и 5 000 МБ, договора ми е безсрочен от поне 2 години.
Предупреждават, че ако не се подпише нов договор сега, ще пускат СМС за автоматично мигриране към нов план по техен избор без да казват от сега какъв. След месец щели да почват СМС кампанията и нямало как да знаят от сега какви ще са условията.
Плана от 19,59 след изтичане на договора от 24 мес. щял да бъде 25,79 въпреки, че в сайта пише 24,99 защото бил стар (евтин) и щели да го индексират с % на инфлацията.
Още един план предложиха, който не се вижда онлайн:
Неограничени минути, 15 000 МБ, 10 000 МБ чат пакет за 19,99 (29,99 след 24 мес.) с подарък 1 мес. такса.
yet.jpg
Като цяло нямам нужда нито от повече мин., нито МБ. Има ли при другите оператори план до 20 лв. след 24-тия месец, който предлага около 1 000 мин. и 5 000 МБ?
Аз няма да преподписва или там каквото искат. Ще си изчакам СМС и ще се обърна към КЗП, КРС и още който се сетя, а след това ще ги сменя. Обмислям и консултация с адвокат, защото това е грубо едностранно нарушаване на правата ми. Аз съм коректен платец и искам услугата от която имам нужда (затова и съм на този план, защото това ми е нужно). Ако не могат да ми предоставят услугата да ми пуснат официално месечно предизвестие и да я спират/ама ще загубят моите 18.56, а предполагам и не само моите/, ако пък я спрат без предизвестие ми дължат наустойка.
С мен ще си тръгнат още няколко карти.
При мен твърдяха, че имало член в някакъв закон, който им давал такива права.
Почвам да си мисля, че ще е "ако мине номера", защото една част от потребителите ще се вържат и ще подпишат.
ПП: понеже доста се афектирах при обаждането им не запомних, кога ще пратят СМС и кога ще влизат новите договори/планове, запомнихте ли датите?
-
- Регистриран: 21 май 2021, 14:05
Здравейте, някой ползвал ли е някоя от тези допълнителни мобилни пакети за интернет и какви са му впечатленията?
- https://www.yettel.bg/bg/plans/postpaid-plans/add-ons
- https://www.a1.bg/ekstri-za-tarifen-plan
Имам предвид тези неограничените за 24 часа? Не знам кой го пусна първи, ама ми изглежда поне единия оператор да го е помислил добре ))
- https://www.yettel.bg/bg/plans/postpaid-plans/add-ons
- https://www.a1.bg/ekstri-za-tarifen-plan
Имам предвид тези неограничените за 24 часа? Не знам кой го пусна първи, ама ми изглежда поне единия оператор да го е помислил добре ))
Тези ли са все още актуалните планове и за Юни за А1?
https://media.a1.bg/newsite2018/private ... imited.pdf
Мерси
https://media.a1.bg/newsite2018/private ... imited.pdf
Мерси
Днес леко си скъсах нервите с този казус - звънях на КЗП. Изключително безполезна структура. Не било в техните правомощия, били индивудуални договорите, не са компетентни по темата и ми дадоха телефона на КРС. Чух се и с тях. Много кооперативни бяха, но за съжаление отговорът им е, че операторът ИМА право да променя плана, като единствето условие е да изпрати СМС. Ако е срочен договор, какъвто не е нашия случай, става без неустойко. Ако е безсрочен, директно след месец ти влизат новите условия. Препоръчаха ми порт аут към друг оператор, ако не ме устройват новите планове. Имали са множество запитвания по казуса, но юристите им категорично са се произнесли, че операторът има право да наложи тази промяна.
Накратко, ние права нямаме явно.
polax написа: ↑15 юни 2022, 06:23А казаха ли как точно ще стане, ако Вие не подпишете новият план(съответно договор)?Миналата седмица и на мен ми звъннаха, разрових се и си намерих старият договор, в него пише, че едностранно могат само да спрат картата.ivokpop написа: ↑14 юни 2022, 14:06Ето и плановете на Yettel, обаждат се за подновяване поради спиране на старите планове. В момента съм на Тотал+ 17,99 (18,58 лв.) с 2 000 мин. и 5 000 МБ, договора ми е безсрочен от поне 2 години.
Предупреждават, че ако не се подпише нов договор сега, ще пускат СМС за автоматично мигриране към нов план по техен избор без да казват от сега какъв. След месец щели да почват СМС кампанията и нямало как да знаят от сега какви ще са условията.
Плана от 19,59 след изтичане на договора от 24 мес. щял да бъде 25,79 въпреки, че в сайта пише 24,99 защото бил стар (евтин) и щели да го индексират с % на инфлацията.
Неограничени минути, 15 000 МБ, 10 000 МБ чат пакет за 19,99 (29,99 след 24 мес.) с подарък 1 мес. такса.
yet.jpg
Като цяло нямам нужда нито от повече мин., нито МБ. Има ли при другите оператори план до 20 лв. след 24-тия месец, който предлага около 1 000 мин. и 5 000 МБ?
Аз няма да преподписва или там каквото искат. Ще си изчакам СМС и ще се обърна към КЗП, КРС и още който се сетя, а след това ще ги сменя. Обмислям и консултация с адвокат, защото това е грубо едностранно нарушаване на правата ми. Аз съм коректен платец и искам услугата от която имам нужда (затова и съм на този план, защото това ми е нужно). Ако не могат да ми предоставят услугата да ми пуснат официално месечно предизвестие и да я спират/ама ще загубят моите 18.56, а предполагам и не само моите/, ако пък я спрат без предизвестие ми дължат наустойка.
Почвам да си мисля, че ще е "ако мине номера", защото една част от потребителите ще се вържат и ще подпишат.
ПП: понеже доста се афектирах при обаждането им не запомних, кога ще пратят СМС и кога ще влизат новите договори/планове, запомнихте ли датите?
Щом е така явно ще има отлив на абонати от йетела. Аз ще видя какво ще ми предложат, но към момента клоня към аут изключително пе*ераска постъпка от йетела и то за лоялни клиенти.No_saint написа: ↑15 юни 2022, 16:20Днес леко си скъсах нервите с този казус - звънях на КЗП. Изключително безполезна структура. Не било в техните правомощия, били индивудуални договорите, не са компетентни по темата и ми дадоха телефона на КРС. Чух се и с тях. Много кооперативни бяха, но за съжаление отговорът им е, че операторът ИМА право да променя плана, като единствето условие е да изпрати СМС. Ако е срочен договор, какъвто не е нашия случай, става без неустойко. Ако е безсрочен, директно след месец ти влизат новите условия. Препоръчаха ми порт аут към друг оператор, ако не ме устройват новите планове. Имали са множество запитвания по казуса, но юристите им категорично са се произнесли, че операторът има право да наложи тази промяна.
polax написа: ↑15 юни 2022, 06:23А казаха ли как точно ще стане, ако Вие не подпишете новият план(съответно договор)?Миналата седмица и на мен ми звъннаха, разрових се и си намерих старият договор, в него пише, че едностранно могат само да спрат картата.ivokpop написа: ↑14 юни 2022, 14:06Ето и плановете на Yettel, обаждат се за подновяване поради спиране на старите планове. В момента съм на Тотал+ 17,99 (18,58 лв.) с 2 000 мин. и 5 000 МБ, договора ми е безсрочен от поне 2 години.
yet.jpg
Основно ползвам А1 и за много хора са пед*раси и мошеници, имам карта и на Виваком - и те са пед*ераси и мошеници. Защо мислиш, че Йетел са единствените, които правят промени на плановете?
8
Ползвал съм и трите оператора и към момента само йетела си е позволявал такава не лоялна практика. За мен е важна коректността и лоялността, която трябва да е двустранна, и след като, аз съм лоялен очаквам същото. Въобще не могат да ме трогнат с тъпи обяснения, каквото и да ти говорят става въпрос за пари. Аз няма да им ги дам, а ще се преместя. Няма да загубят много, но ако и други направят, като мен ще ги заболи.
Всяка година променят цените на плановете и предлагат ненужни услуги, до старите си абонати ли опряха?
Всъщност, А1 бяха първите, които го направиха, така че не са единствените Йеттел, въпреки че и мен ме вбеси това им поведение към клиентите.