3 съвета за ползване на роуминг в Гърция

admin
Site Admin
Регистриран: 19 апр 2017, 10:40

Мнение от admin » 05 юли 2022, 16:41

Kiril69
Регистриран: 06 апр 2021, 08:41

Мнение от Kiril69 » 05 юли 2022, 16:41

За потребителите с предплатени карти най-изгодната оферта е на Виваком. Може да си купите нова карта за 10 лв., ( ако почивката ви е скоро и нямате време да отидете до офис на Виваком и да прехвърлите номера си на предплатена) само за почивката в Гърция и да я сложите на вторият слот в смартфона си. От включените 12 000 МБ интернет, имате 4 300 Мб безплатно за роуминг в ЕС и Гърция. https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... ta/free2go

Ако вече имате предплатена карта на Виваком, то тогава зареждате пакет с интернет за 10 лв. Той ви осигурява 10 000 МБ безплатно в роуминг. Така можете да качвате снимки, видео и сторита на воля от гръцките плажове. Enjoy :D https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... a-internet

asss19
Регистриран: 14 авг 2021, 12:19

Re: 3 съвета за ползване на роуминг в Гърция

Мнение от asss19 » 05 юли 2022, 16:57

Kiril69 написа:
05 юли 2022, 16:41
За потребителите с предплатени карти най-изгодната оферта е на Виваком. Може да си купите нова карта за 10 лв., ( ако почивката ви е скоро и нямате време да отидете до офис на Виваком и да прехвърлите номера си на предплатена) само за почивката в Гърция и да я сложите на вторият слот в смартфона си. От включените 12 000 МБ интернет, имате 4 300 Мб безплатно за роуминг в ЕС и Гърция. https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... ta/free2go

Ако вече имате предплатена карта на Виваком, то тогава зареждате пакет с интернет за 10 лв. Той ви осигурява 10 000 МБ безплатно в роуминг. Така можете да качвате снимки, видео и сторита на воля от гръцките плажове. Enjoy :D https://www.vivacom.bg/bg/residential/c ... a-internet
стига си го писал , че тези от вивакон четат навсякъде и може да прииибът схемата

Потребителски аватар
n1
Регистриран: 31 юли 2006, 10:51

Мнение от n1 » 05 юли 2022, 18:21

В Гърция наличието на интернет, бил той мобилен или през Wifi на съответен хотел или заведение, си е променливо явление. :(
OnePlus 11

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 05 юли 2022, 18:32

n1 написа:
05 юли 2022, 18:21
В Гърция наличието на интернет, бил той мобилен или през Wifi на съответен хотел или заведение, си е променливо явление. :(
Нормално за техния релеф... Май и в Турция е така.

Потребителски аватар
cky2kbg
Регистриран: 29 апр 2017, 10:18

Мнение от cky2kbg » 06 юли 2022, 06:34

Внимавайте в граничните райони с Албания и Турция (островите Корфу, Лесбос, Родос, Кос и др), където вашето устройство може неусетно да премине на мобилен оператор от страна извън ЕС и да получите голяма сметка.
Пълна глупост !!!! Кредитния лимит е 50 лв. Изпълниш ли ги всичко спира

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 06 юли 2022, 10:58

cky2kbg написа:
06 юли 2022, 06:34
Внимавайте в граничните райони с Албания и Турция (островите Корфу, Лесбос, Родос, Кос и др), където вашето устройство може неусетно да премине на мобилен оператор от страна извън ЕС и да получите голяма сметка.
Последните дни се наслушах на истории за сметки от 1000-1500 лв от роуминг в Турция. Операторите се оправдават, че не знаят какво е потреблението в реално време и не могат да приложат лимита. Предполагам обаче сметката може да се обори в съда именно заради наличието на лимит.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 06 юли 2022, 11:04

cky2kbg написа:
Чувал съм няколко случая със сметки от по 1000+ лева. Лично на мен не ми се е случвало, но аз никога не бих допуснал такава грешка.
Ето и какво пише в ЧЗВ на Вива:

https://www.vivacom.bg/bg/residential/p ... -v-rouming

За ползване на роуминг на данни (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) са въведени финансови граници от 115 лева с ДДС и 235 лева с ДДС. Посочените финансови граници ще се прилага и за страни извън ЕС, в случаите в които посетената мрежа в посетената държава извън ЕС позволява на VIVACOM да наблюдава потреблението на своите клиенти в реално време. В случай, че посетената мрежа в посетената държава извън ЕС не позволява такова наблюдение, при влизането си в тази държава клиентът се уведомява незабавно и безплатно чрез SMS съобщение, че няма информация относно извършеното от него потребление. В този случай VIVACOM не предоставя гаранция, че потребителя няма да превиши определената парична граница на потребление от 115 лева с ДДС и 235 лева с ДДС.

Ето и на Йеттел:

https://www.yettel.bg/bg/roaming/GPRS-limit

При достигане на 80% и 100% от лимитa, ще получиш уведомителен SMS. В случай, че изчерпиш 100% от лимита, мобилния ти интернет в роуминг ще бъде спрян. Посочените услуги се прилагат, когато посетената мрежа в посетената държава позволява на Yettel да следи в реално време потреблението на своите клиенти.

Постоянно получавам подобни СМС-и, че може и да не могат да ми спрат интернета.

nikitrz
Регистриран: 05 дек 2008, 17:23

Мнение от nikitrz » 07 юли 2022, 10:55

Благодаря за инфото!Определено ми е полезно написаното, защото аз като клиент на А1, веднага щом мина границата се свързвам автоматично с мрежата на Vodafone, а техния интернет и покритие са плачевни.Бях там за 10 дни наскоро и направо се измъчих.Дори приложението weather не сработваше, защото не може да опресни данните, а навсякъде обхвата беше 2 черти.Следващия път ще се свържа към Cosmote.

Потребителски аватар
cky2kbg
Регистриран: 29 апр 2017, 10:18

Мнение от cky2kbg » 08 юли 2022, 16:32

mishobehar написа:
06 юли 2022, 11:04
cky2kbg написа:
Хубаво си чувал ама все пак говорим за ординари потребител който има лимит евентуално 100 лева
Познат работи на търговски кораб абонат е на А1 или мъел още от2001.
За да гледал колко е часа телефона му е включен.
"И всеки път плащам сметки въпреки, че не го ползвам"- представи си набложава пристанище в Китай и се пуска някакъв ъпдейт ... виждал съм разпечатки по 50 лева... просто ей така повече не може.

Чувал съм няколко случая със сметки от по 1000+ лева. Лично на мен не ми се е случвало, но аз никога не бих допуснал такава грешка.
Ето и какво пише в ЧЗВ на Вива:

https://www.vivacom.bg/bg/residential/p ... -v-rouming

За ползване на роуминг на данни (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) са въведени финансови граници от 115 лева с ДДС и 235 лева с ДДС. Посочените финансови граници ще се прилага и за страни извън ЕС, в случаите в които посетената мрежа в посетената държава извън ЕС позволява на VIVACOM да наблюдава потреблението на своите клиенти в реално време. В случай, че посетената мрежа в посетената държава извън ЕС не позволява такова наблюдение, при влизането си в тази държава клиентът се уведомява незабавно и безплатно чрез SMS съобщение, че няма информация относно извършеното от него потребление. В този случай VIVACOM не предоставя гаранция, че потребителя няма да превиши определената парична граница на потребление от 115 лева с ДДС и 235 лева с ДДС.

Ето и на Йеттел:

https://www.yettel.bg/bg/roaming/GPRS-limit

При достигане на 80% и 100% от лимитa, ще получиш уведомителен SMS. В случай, че изчерпиш 100% от лимита, мобилния ти интернет в роуминг ще бъде спрян. Посочените услуги се прилагат, когато посетената мрежа в посетената държава позволява на Yettel да следи в реално време потреблението на своите клиенти.

Постоянно получавам подобни СМС-и, че може и да не могат да ми спрат интернета.

Отговори