1. Липсата на Гугъл услуги е минало. Момчето днес ми показа програма инсталирана на телефона, чрез която си е преместил Гугъл акаунта от предния телефон и си ползва gmail пощата и въобще пълноценен Гугъл плей. Ютуб разбира се също има, но ме посъветва да сваля версия от Хуауей ап стор, която била без реклами.Spikul написа: ↑13 окт 2022, 08:36Моля.
Обаче готов ли си заради един дизяйн да приемеш следните неща в китаеца:
1. Липса на услугите на Google и изключително слабата и вяла софтуерна поддръжка (пак го казвам от опит с Хуауей и то преди санкциите).
2. Стар процесор без 5G.
3. Двойно по-бледия дисплей и по-ниска честота на опресняване.
4. Липсата на водоустойчивост.
5. Липса на поддръжка на стисул.
Просто хардуерно е далеч назад, а в същото време цената е същата.
Парите са си твои и ти си решаваш разбира се, но аз дълго претеглях плюсовете и минусите на всички сгъваеми телефона и за мен най-доброто устройство в този клас несъмнено е Фолд 4.
Успех с покупката.
2. Бързината беше добра. Говоря като обикновен потребител. Вероятно ако му пусна антуту ще направи по-малко точки от самсунга, но при реално ползване ми се стори много добре. Явно процесорите са напреднали доста през последните години. Липсата на 5Г поне за Испания не ми се струва, че реално ще я усетя. Аз ползвам телефона за ежедневни нужди и дали ще имам 100 мегабита или 1000 ми е все едно, а и в Испания интернета е много по-назад от България. Тук на оптика имам 50-60 пинг, а в България ми е 3. Така или иначе при нормално ползване това не е болка за умиране.
3. Двойно по-блед дисплей не видях, а честота на опресняване от 120 херца би трябвало да не е зле. Както и да е. На живо дисплея изглеждаше прекрасно с ярки и живи цветове. Припомням, че ползвам s22 ultra и не е да не знам какво значи хубав дисплей. Въобще човек е добре да се запознае лично с даден продукт преди да пише небивалици за него. Фолда също го плюят заради мижавите 370 dpi, а на живо си е много добре. Жалко, че е такъв грозен дебелак с не особено приятен като пропорции преден дисплей.
4. Липсата на водоустойчивост ще я преживея. Без това не взимам душ с телефона. Чак толкова не съм се вманиачил.
5. Писалката не съм я ползвал нито веднъж. Явно нямам навик и нужда да го правя. Сигурно е удобно и за някои това е важна екстра, но ултрата ми е втори телефон с писалка и определено даже забравям, че има такава екстра.
Отново благодаря за мненията. Какво нещо е съдбата. Ако не бях попаднал на тези момчета даже нямаше да знам, че Хуауей имат сгъваем телефон, камо ли да го отразя. А покрай тях не само разбрах, че имат, но и пипнах, поиграх и много, много харесах.
Дано следващият фолд да подобри драстично визията и да занули гънката. Днешните, а и вчерашните флагмани са толкова напреднали като дисплеи, процесори, бързина и камери, че от доста време не си струва човек да сменя телефона си ежегодно. Ако не ми беше влязла мухата за сгъваем телефон щях да си изкарам с ултрата сигурно още поне две години.