Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Софтуерно е, както при любимия виваком
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Значи многоооого ги мързи или по - точно не им дреме за клиентите, защото това пускаме на банд 8 трябваше да се случи много отдавна.
А1 го пуснаха преди година и е голямо удобство в панелките и масивните сгради.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
И не само в града, навсякъде трябва да има. А като гледам как се държи мрежата им извън града, а и според самата карта, в околностите на София поне май даже и 3Г няма на 900mhz на доста места.angelstamb написа: ↑26 окт 2022, 10:52Значи многоооого ги мързи или по - точно не им дреме за клиентите, защото това пускаме на банд 8 трябваше да се случи много отдавна.
Какви, всъщност, са ползите от Band 8? И защо не се използва Band 20 в България? Гледам че в Гърция на много станции на Cosmote има Band 20...
Относителни, заради малката лента , която се рифрамнгва.
Всичко около БГ имат банд 20 (800MHz).
В Бг не се ползва заради прословутите Миг-29 които са (за съжаление) все още "на въоръжение"...
Чакаме Ф-16ките че да се освободи спектъра за банд 20.
Между другото, в Словакия също имат миг-29 все още, но там (някакси) са успели да освободят банд 20, а и не само (банд 28 - 700MHz също се ползва от година и нещо)
В Бг не се ползва заради прословутите Миг-29 които са (за съжаление) все още "на въоръжение"...
Чакаме Ф-16ките че да се освободи спектъра за банд 20.
Между другото, в Словакия също имат миг-29 все още, но там (някакси) са успели да освободят банд 20, а и не само (банд 28 - 700MHz също се ползва от година и нещо)
Ами зависи за какво ще се ползва. Вече Вивата нямат не-unlimited планове. Този за 2 е на практика voice (+чатове и новини без видео), този 10 е за леко видео и така нататък. Описали са си го коректно на сайта според мен.ivobel721 написа: ↑22 окт 2022, 14:16Защо трябва да залъгват потребителите, че получават "5G" и "Unlimited"? "5G", ама с ограничена скорост. "Unlimited", ама до 10 ГБ на ден. В съседните държави (визирам Сърбия, Северна Македония, Румъния) имат планове на добри цени с 50, 100 ГБ. Не е ли по-добре клиентът да има неограничена 5G скорост и да има 50 ГБ, отколкото да има ограничена скорост, но "неограничени" данни? Ясно ми е, че това няма да стане, защото тогава няма как операторът да те залъже клиентите ползват скъпия план и съответно те ще имат по-ниски печалби, но затова се надявам КЗП глоби Виваком.nbamrvolte написа: ↑22 окт 2022, 10:01https://19min.bg/news/novini_8/kzp-pogv ... 72427.html
Имам 5G на Виваком скорост 256-260kbs. Невероятно 5G.
Планът е е unlimited 2.
Невероятно невероятно 5G.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ей ги на острова: https://www.vodafone.co.uk/mobile/unlimited-data-plans
Зависи на кой оператор какви са му клиентите по региони. А1 също не са пуснали банд 8 навсякъде. Ако в района имат много клиенти на 2Г и 3Г, телефонията ще се скапе, ако се вземе ресурс за 4Г.angelstamb написа: ↑26 окт 2022, 10:52Значи многоооого ги мързи или по - точно не им дреме за клиентите, защото това пускаме на банд 8 трябваше да се случи много отдавна.
Отговорете си на въпроса защо Йеттел имат най-добрата телефония.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
10 мб/с не е леко видео, поне в youtube върви и full hd със 60 fps.Vanderley написа: ↑26 окт 2022, 18:27Ами зависи за какво ще се ползва. Вече Вивата нямат не-unlimited планове. Този за 2 е на практика voice (+чатове и новини без видео), този 10 е за леко видео и така нататък. Описали са си го коректно на сайта според мен.ivobel721 написа: ↑22 окт 2022, 14:16Защо трябва да залъгват потребителите, че получават "5G" и "Unlimited"? "5G", ама с ограничена скорост. "Unlimited", ама до 10 ГБ на ден. В съседните държави (визирам Сърбия, Северна Македония, Румъния) имат планове на добри цени с 50, 100 ГБ. Не е ли по-добре клиентът да има неограничена 5G скорост и да има 50 ГБ, отколкото да има ограничена скорост, но "неограничени" данни? Ясно ми е, че това няма да стане, защото тогава няма как операторът да те залъже клиентите ползват скъпия план и съответно те ще имат по-ниски печалби, но затова се надявам КЗП глоби Виваком.nbamrvolte написа: ↑22 окт 2022, 10:01https://19min.bg/news/novini_8/kzp-pogv ... 72427.html
Имам 5G на Виваком скорост 256-260kbs. Невероятно 5G.
Планът е е unlimited 2.
Невероятно невероятно 5G.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ей ги на острова: https://www.vodafone.co.uk/mobile/unlimited-data-plans
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Колега,
Най - добрата и ясна телефония имат А1. Изпробвано и доказано.
Имам карта и на А1 и на Йетел и мога спокойно да направя сравнението.
Затова и картата на А1 я ползвам за работна. А1 дори да са на 3G пак се чува много ясно, докато при Йетел е малко компромисно качеството.
Нека сме обективни.
Най - добрата и ясна телефония имат А1. Изпробвано и доказано.
Имам карта и на А1 и на Йетел и мога спокойно да направя сравнението.
Затова и картата на А1 я ползвам за работна. А1 дори да са на 3G пак се чува много ясно, докато при Йетел е малко компромисно качеството.
Нека сме обективни.