Защо даваш само за пример околностите на София. Има много места, където Йеттел от доста време се представя най-добре и има най-много абонати в тези региони. За пример ще дам Североизточна България, където са номер 1. Най-вече в област Добрич.defierofodds написа: ↑26 окт 2022, 11:01И не само в града, навсякъде трябва да има. А като гледам как се държи мрежата им извън града, а и според самата карта, в околностите на София поне май даже и 3Г няма на 900mhz на доста места.angelstamb написа: ↑26 окт 2022, 10:52Значи многоооого ги мързи или по - точно не им дреме за клиентите, защото това пускаме на банд 8 трябваше да се случи много отдавна.
А1 го пуснаха преди година и е голямо удобство в панелките и масивните сгради.
Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Ами нямам много преки наблючения от другаде (Но това лято ми направи впечатление, че на Рилския при сканиране не ми излизаше изобщо 4Г, макар според картата им да има), но София и околностите са горе-долу 1/3 от населението, та не е като да не е от значение. От Нови Искър до Локорско, като гледам, няма 900Mhz, нагоре покрай Батулия пък изобщо няма 4Г (Сякаш до скоро имаше, според картата, макар пак без 900мхз, но може да греша). На юг е подобно положението - на много места или няма 900mhz (Не виждам никъде да има и на юг в непосредствена близост до София), или изобщо няма 4Г, а само 3Г.Apple_fan написа: ↑26 окт 2022, 20:26Защо даваш само за пример околностите на София. Има много места, където Йеттел от доста време се представя най-добре и има най-много абонати в тези региони. За пример ще дам Североизточна България, където са номер 1. Най-вече в област Добрич.defierofodds написа: ↑26 окт 2022, 11:01И не само в града, навсякъде трябва да има. А като гледам как се държи мрежата им извън града, а и според самата карта, в околностите на София поне май даже и 3Г няма на 900mhz на доста места.angelstamb написа: ↑26 окт 2022, 10:52Значи многоооого ги мързи или по - точно не им дреме за клиентите, защото това пускаме на банд 8 трябваше да се случи много отдавна.
Но иначе ни проглушиха ушите едно време със обновени мрежи и дрън-дрън.
За мен лично тяхната мрежа поне в Софийска област е най-зле.
Къде А1 нямат Band 8 LTE? Само на единични клетки съм виждал да нямат, географски навсякъде в страната имам Band 8 LTE 5 MHz на А1.Apple_fan написа: ↑26 окт 2022, 18:47Зависи на кой оператор какви са му клиентите по региони. А1 също не са пуснали банд 8 навсякъде. Ако в района имат много клиенти на 2Г и 3Г, телефонията ще се скапе, ако се вземе ресурс за 4Г.angelstamb написа: ↑26 окт 2022, 10:52Значи многоооого ги мързи или по - точно не им дреме за клиентите, защото това пускаме на банд 8 трябваше да се случи много отдавна.
ivobel721 написа: ↑27 окт 2022, 00:19Изцяло софтуерно Йеттел биха ти пуснали 1T2R Band 8 LTE, че и то на 3 MHz, пълен ужас. Виждал съм техни станции из София, дето нямат 2T2R, а 1T2R (т.е. няма да имаш MIMO), така че за тях не е изцяло софтуерно.
Повечето имат ,mimo , даже , тези, които не,подържат band 7, на локациите ,за колокиране с а1 със сигурност.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Обърнете внимание на наситеността на мрежата в Европа и после погледнете България.
Наблюдава се, че до Унгария някъде почти всичко е плътно, а в България няма никой, нещо сме като тея на северния полюс.
Наблюдава се, че до Унгария някъде почти всичко е плътно, а в България няма никой, нещо сме като тея на северния полюс.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Според тази карта, като гледам, София има покритие само в покрайнините. Да не са гледали бившата карта на Булсат като са я правили.nbamrvolte написа: ↑27 окт 2022, 09:03Обърнете внимание на наситеността на мрежата в Европа и после погледнете България.
Аз не виждам A1 да имат Band 8 в София...ivobel721 написа: ↑27 окт 2022, 00:21Къде А1 нямат Band 8 LTE? Само на единични клетки съм виждал да нямат, географски навсякъде в страната имам Band 8 LTE 5 MHz на А1.Apple_fan написа: ↑26 окт 2022, 18:47Зависи на кой оператор какви са му клиентите по региони. А1 също не са пуснали банд 8 навсякъде. Ако в района имат много клиенти на 2Г и 3Г, телефонията ще се скапе, ако се вземе ресурс за 4Г.angelstamb написа: ↑26 окт 2022, 10:52Значи многоооого ги мързи или по - точно не им дреме за клиентите, защото това пускаме на банд 8 трябваше да се случи много отдавна.
https://www.cellmapper.net/map?MCC=284& ... pe=roadmap
А относно качеството на телефонията Yettel са на светлинни години пред A1, с нови телефони, разбира се. Аз също ползвам карти и на двата оператора. Става дума за разговори Yettel - Yettel и A1-A1.
Последна промяна от martel на 27 окт 2022, 10:54, променено общо 1 път.
Може ли да кажеш къде има такива места в София ?
поздрави
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Искам да акцентирам върху усвоените пари за 5G инфраструктура дадени от ЕС.defierofodds написа:Според тази карта, като гледам, София има покритие само в покрайнините. Да не са гледали бившата карта на Булсат като са я правили.nbamrvolte написа: ↑27 окт 2022, 09:03Обърнете внимание на наситеността на мрежата в Европа и после погледнете България.
Всичко е изхарчено и изядено, а няма никой
Sent from my iPhone using Tapatalk