1. Както казах в сметките на бензина няма как да не се калкулира отстъпката от 25 ст плюс 5 стотинки с карта. Ето например в София на Лукойл до Орион за А-95, цената е 2,90 лв, но с тези 30 ст отстъпа става 2,60 лв. Август също имаше такава отсъпка, така че сметките ти просто не са коректни в случая.Johnniie написа: ↑03 ное 2022, 19:03Ще се опитам да отговоря доколкото е възможно.
1. Сметките са правени при поръчката на автомобила месец Август мисля и цените са на база цените тогава. Цената на бензина за последния месец усреднено е 2,95лв, не знам къде ги виждате тези 2,6лв. Моите сметки са ако не се лъжа на цена 3,3лв.
2. Смяна масло на 10к километра на Артеон 2021 с 2 филтъра е точно 720лв с ДДС. Смяната е на 10к километра по гаранционни условия.
3. Смяна на дискове е по гаранционни условия и няма бягане от тях. Износени или не се сменят. Цената е оринетировъчна на база такова облсужване на гаранционен автомобил Санта Фе в ИНД Комерс от 2021г. Там цената е 3.5к. Смятам,че ще е по-ниска за Туксон само и единствено заради това,че е по-достъпен модел,но пък никъде не е калкулирана инфлацията.
Аз не казвам кой какъв автомобил да кара. Всеки си прави избора за себе си. При нас избора беше улеснен от факта,че така или иначе ще купуваме нов автомобил и разликата в цената не е толкова голяма. Ако се купува автомобил "запазен" на 10 години там ситуацията е коренно различна. Както казах въпрос на избор. Аз карам служебен дизелов авотмобил,но за семеен избрахме електричката. А и да не си помислете,че я караме вече , чакане му е майката.
Поздрави.
ПС: Обслужването на Артеона е 720лв, не 870лв моя грешка сега погледнах фактурата.
Screenshot 2022-11-03 at 17.08.571.jpg
2. Сравняваш с Артеон, който е един вид наследник на Фаетон, а той беше в най-високия клас.
3. Смяна на дискове ако е заложена по гаранция, спокойно може и да го направят и за електричката, след като не ги вълнува износването.
Та както казах, за мен такива сметки не може да са коректни, защото разликата е на кантар и то след 7 години или 70 000 км експлоатация.
Много е относително всичко, но и всеки сам си решава защо и каква кола да кара, след като сам си я плаща.