Честита нова 2023 година! Тествано, работи си!
Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Yettel страхотна мрежа
Аз тествах 5G и в същото време гледах каква скорост беше от 4G.
Почти 600 Mbps от n78 канала, около 100 Mbps от Band 7 LTE и около 130 Mbps от Band 1 и 3 общо. Тези са с AirScale 4T4R във Варна.
Не бях вкъщи, но на 10 метра откъдето правих този тест, хващах домашната станция, която има Band 1 и 3 с Flexi 2T2R оборудване и скоростта ѝ беше само 70-80 Mbps през 4G. Не съм тествал Band 8 LTE, въпреки че е налично навсякъде, защото нямах как.
Последна промяна от ivobel721 на 01 яну 2023, 16:23, променено общо 3 пъти.
Тествах 3G (като пуснах само 3G от настройки), защото някои от нашите оператори не са много напреднали с VoLTE, а А1 дори спряха 3G на 2100 MHz и имах силни подозрения, че ще има проблеми с 3G. Ами проблеми със скоростта имаше само при теста ми на Виваком 3G, но може би просто за предплатени има неизпозваема скорост, както винаги.
Обажданията бяха ок, винаги с HD или HD+. През 3G отсреща винаги с HD за разлика от Виваком.
Имах проблем при набиранията обаче. Звъннах на сестра ми, която има VoLTE и беше до мен, за да тествам. Първият път директно ми даде заето. Вторият път ми каза, че телефонът на абоната е изключен. На третия път я набра, но с HD и от нейната страна беше 3G. Чак след като се върна телефонът ѝ на 4G/5G, разговорът ни беше с HD+.
С друг абонат на А1 без VoLTE успях да се свържа чак на втория път, но разговорът беше ок.
Обажданията бяха ок, винаги с HD или HD+. През 3G отсреща винаги с HD за разлика от Виваком.
Имах проблем при набиранията обаче. Звъннах на сестра ми, която има VoLTE и беше до мен, за да тествам. Първият път директно ми даде заето. Вторият път ми каза, че телефонът на абоната е изключен. На третия път я набра, но с HD и от нейната страна беше 3G. Чак след като се върна телефонът ѝ на 4G/5G, разговорът ни беше с HD+.
С друг абонат на А1 без VoLTE успях да се свържа чак на втория път, но разговорът беше ок.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Някой знае ли откога предплатените на Йетел имат VoLTE?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Защо смяташ, че имат?nbamrvolte написа: ↑05 яну 2023, 19:59Някой знае ли откога предплатените на Йетел имат VoLTE?
-
Вчера си купих една предплатена. Проведох три разговора и на всичките индикатора беше 4G VoLTE. Картата се намира в китайски телефон.
На знам доколко може да се вярва на такива. Затова питам.
На знам доколко може да се вярва на такива. Затова питам.
На предплатените дали пуснаха 5Г
-
Няма смисъл да пускат на предплатени 5G. Според мен.
VoLTE е достатъчно. Пакетите магабайти са малки за 5G.
Много бързо ще се изразходват на предплатени мегабайтите на 5G.
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk
VoLTE е достатъчно. Пакетите магабайти са малки за 5G.
Много бързо ще се изразходват на предплатени мегабайтите на 5G.
Изпратено от моят DUB-LX1 с помощта на Tapatalk