Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
-
- Регистриран: 17 яну 2023, 22:21
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Здравейте,имам следното питане.Остава ми точно 1 месец до изтичане на договора.Искам да пренеса номера.Кога трябва да го направя,за да не плащам излишно на стария оператор?
Ден след изтичане на договораthedriver123 написа: ↑17 яну 2023, 22:23Здравейте,имам следното питане.Остава ми точно 1 месец до изтичане на договора.Искам да пренеса номера.Кога трябва да го направя,за да не плащам излишно на стария оператор?
Влезеш ли в последния месец уж не се дължи неустойка. За най-сигурно се плаща излязлата фактура от предпоследния месец и тогава се местиш.engadget написа: ↑17 яну 2023, 23:18Ден след изтичане на договораthedriver123 написа: ↑17 яну 2023, 22:23Здравейте,имам следното питане.Остава ми точно 1 месец до изтичане на договора.Искам да пренеса номера.Кога трябва да го направя,за да не плащам излишно на стария оператор?
За Йетел, дори не ми взеха пари за последната такса, въпреки че получих смс, че ще дължа минимум 8лв, защото беше средата на месеца. И в офис питах и ипей нямам такса.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Този план на А1 за пренос от Вива навсякъде ли го предлагат, или трябва да се обикаля?
Здравейте, има ли някой актуални PDF-ки файлове на А1 за съществуващи клиенти?
Мерси!
Мерси!
10 гб и 2000 мин мисля беше
-
- Регистриран: 17 яну 2023, 22:21
Днес говорих с Виваком на 123 и ми казаха ,че за да няма неустойки трябва да отида при другия оператор 1 седмица преди да изтече договора.Мисля,че бах чел това някъде,а сега го потвърдиха и от оператора.Ако някой го е правил по този начин нека пише.Благодаря.alienxxl написа: ↑18 яну 2023, 00:26Влезеш ли в последния месец уж не се дължи неустойка. За най-сигурно се плаща излязлата фактура от предпоследния месец и тогава се местиш.engadget написа: ↑17 яну 2023, 23:18Ден след изтичане на договораthedriver123 написа: ↑17 яну 2023, 22:23Здравейте,имам следното питане.Остава ми точно 1 месец до изтичане на договора.Искам да пренеса номера.Кога трябва да го направя,за да не плащам излишно на стария оператор?
За Йетел, дори не ми взеха пари за последната такса, въпреки че получих смс, че ще дължа минимум 8лв, защото беше средата на месеца. И в офис питах и ипей нямам такса.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Все ще ги изтърпим, няма смисъл да се рискува неустойка. При преноса май можеше да посочиш датата да ти е след седмица, някой да каже, който скоро е пренасял. Аз мисля да отида седмица по-рано ако наистина я има тази опция, ако не - чакам си последния ден.
-
- Регистриран: 28 дек 2018, 09:24
По мои спомени като пренасях от Виваком към А1 преди 2-3 години, фактическия пренос се осъществи на третия работен ден, считано от датата на подаване на заявлението (при заявено стартиране на процедурата по пренос веднага).
Edit: Прегледах си документите от преноса. На заявлението за пренос опциите са:
Стартиране на заявлението (Веднага) или (след 7 дни),
което ме навежда на мисълта, че може би ако се избере "след 7 дни" - процедурата ще стартира тогава, а фактическия пренос на третия работен ден, считано от тогава.
Edit: Прегледах си документите от преноса. На заявлението за пренос опциите са:
Стартиране на заявлението (Веднага) или (след 7 дни),
което ме навежда на мисълта, че може би ако се избере "след 7 дни" - процедурата ще стартира тогава, а фактическия пренос на третия работен ден, считано от тогава.
Фактите при мен са следните:thedriver123 написа: ↑18 яну 2023, 18:10Днес говорих с Виваком на 123 и ми казаха ,че за да няма неустойки трябва да отида при другия оператор 1 седмица преди да изтече договора.Мисля,че бах чел това някъде,а сега го потвърдиха и от оператора.Ако някой го е правил по този начин нека пише.Благодаря.alienxxl написа: ↑18 яну 2023, 00:26Влезеш ли в последния месец уж не се дължи неустойка. За най-сигурно се плаща излязлата фактура от предпоследния месец и тогава се местиш.
Договор с Виваком изтичащ на 7-мо число от месеца;
Пренос към А1 на 30-то число предходния месец;
Последната издадена фактура от Виваком е с 4-5 лв. по-малко - връщат ми пари защото е предплатено и не съм ползвал услугите им последните няколко дни (върви се една такса напред);
При подписването с Виваком съм взел устройство(преди две години);
Не съм говорил с никой от виваком относно миграцията на номера.
Не виждам логика да има разлика в това дали една седмица или 29 дни преди да ти изтече договора ще се местиш - в най лошия случай губиш предплатената такса за абонаментния план който ,както казах си предплатил.
Доколкото ми е известно на мен в последните 30 дни от договора можеш да правиш всичко без неустойка,дори да минеш на по-евтин план при същия оператор.
За съжаление при всички оператори удобно премълчават и лъжат за много неща с цел да те "уловят" за две години.