Операторите ще вдигнат цените на всички абонаментни планове

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Re: Операторите ще вдигнат цените на всички абонаментни планове

Мнение от JKRL » 01 ное 2022, 20:44

defierofodds написа:
01 ное 2022, 13:33
Аз нещо не се сещам какво ги бърка инфлацията, като тя се отнася за хранителни стоки и потребителска електроника...
Пряко не ги касае, но ще кажат, че са вдигнали заплатите, тока скъп, горивото скъпо,инвестирали са в 5G и кой знае какво още.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 01 ное 2022, 21:05

JKRL написа:
01 ное 2022, 20:44
defierofodds написа:
Аз нещо не се сещам какво ги бърка инфлацията, като тя се отнася за хранителни стоки и потребителска електроника...
Пряко не ги касае, но ще кажат, че са вдигнали заплатите, тока скъп, горивото скъпо,инвестирали са в 5G и кой знае какво още.
Да, точно, все ще са изсмукани от пръстите извинения без никаква връзка с инфлацията.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 01 ное 2022, 23:06

Явно има все още хора, които не са свикнали, че има инфлация и искат да си живеят като преди 1-2 години. Много жалко.
Да ви светна, че инфлацията засяга абсолютно всички и абсолютно всички са правото си да повишат цените, за да могат да реагират на повишаващите се цени. Започнете най-накрая да свиквате с новия свят-свърши вече евтинията и охолния живот, евтините кредити и ядене на корем. Предстоят тежки години, дано поне здраве да има.

Apple_fan

Мнение от Apple_fan » 01 ное 2022, 23:09

defierofodds написа:
JKRL написа:
01 ное 2022, 13:27
Като гледам как расте инфлацията всеки месец, може би ще стигне 20% в края на годината(до септември 2022г. е 18.7%). Интересно с колко ли ще ни сюрпризират мобилните оператори? :roll:
Изображение
Аз нещо не се сещам какво ги бърка инфлацията, като тя се отнася за хранителни стоки и потребителска електроника...Та как точно това, че кашкавалът е поскъпнал, ги ощетява тях и налага увеличение на плановете? Заплатите ме съмнява да са ги увеличили, но и да са, пак е капка в морето и не се равняват на проценти от таксите на всички абонати.

Пак си изсмукват от пръстите тъпанарски извинения да спекулират, както едно време с отпадането на роуминга. Реваха, реваха, а накрая пак се оказа, че са на рекордна печалба.
Сори пич, ама разсъжденията са ти като на тинейджър. Смисъл по твойта логика само малките и бедни фирми ли трябва да си повишат цените? Поскъпват не само хранителните стоки, те са пряк ефект от поскъпването на другите суровини и материали, газ, електроенергия и др.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 02 ное 2022, 04:31

Apple_fan написа:
01 ное 2022, 23:09
defierofodds написа:
JKRL написа:
01 ное 2022, 13:27
Като гледам как расте инфлацията всеки месец, може би ще стигне 20% в края на годината(до септември 2022г. е 18.7%). Интересно с колко ли ще ни сюрпризират мобилните оператори? :roll:
Изображение
Аз нещо не се сещам какво ги бърка инфлацията, като тя се отнася за хранителни стоки и потребителска електроника...Та как точно това, че кашкавалът е поскъпнал, ги ощетява тях и налага увеличение на плановете? Заплатите ме съмнява да са ги увеличили, но и да са, пак е капка в морето и не се равняват на проценти от таксите на всички абонати.

Пак си изсмукват от пръстите тъпанарски извинения да спекулират, както едно време с отпадането на роуминга. Реваха, реваха, а накрая пак се оказа, че са на рекордна печалба.
Сори пич, ама разсъжденията са ти като на тинейджър. Смисъл по твойта логика само малките и бедни фирми ли трябва да си повишат цените? Поскъпват не само хранителните стоки, те са пряк ефект от поскъпването на другите суровини и материали, газ, електроенергия и др.
Теб е невъзможно човек да те вземе насериозно с вечното ти "Корпорациите винаги са прави, а хората всичко трябва да приемат безропотно", затова хвърлям само два линка и няма да си правя труда за повече (и да, поредното подобрение на показателите е и за мобилния сектор. Ако някой смята, че е нормално корпорациите постоянно да си увеличават печалбите дори когато уж има криза - на наш гръб; няма нормален човек, който да го вземе насееиозно):
https://money.bg/companies/a1-registrir ... 021-g.html
https://www.dunavmost.com/novini/rekord ... -prez-2020

Apple_fan

Мнение от Apple_fan » 02 ное 2022, 09:17

defierofodds написа:
02 ное 2022, 04:31
Apple_fan написа:
01 ное 2022, 23:09
defierofodds написа:

Теб е невъзможно човек да те вземе насериозно с вечното ти "Корпорациите винаги са прави, а хората всичко трябва да приемат безропотно", затова хвърлям само два линка и няма да си правя труда за повече (и да, поредното подобрение на показателите е и за мобилния сектор. Ако някой смята, че е нормално корпорациите постоянно да си увеличават печалбите дори когато уж има криза - на наш гръб; няма нормален човек, който да го вземе насееиозно):
https://money.bg/companies/a1-registrir ... 021-g.html
https://www.dunavmost.com/novini/rekord ... -prez-2020
Явно имаш някаква много романтична представа за света, за честност и справедливост, и социалност, но за съжаление той функционира по съвсем друг начин.
Големите компании винаги ще се стремят към по-високи приходи и печалби, дори аз и ти примерно да няма какво да сложим на масата за ядене. Просто алчността е движещата сила в днешния свят. Никой не мисли за хората по-надолу по веригата. Те сами се спасяват. За съжаление.
Също така трябва да правиш разлика между печалба преди лихви, данъци и амортизация, оперативна и нетна печалба. Не знам колко са точно, може да се видят във финансовите им отчети.
И все пак едно увеличение от някакви стотинки ще е капка в морето пред повишаващите се цени на другите стоки и услуги.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 17 яну 2023, 21:49

Официално средногодишната инфлация е 15.3%
https://www.nsi.bg/bg/content/20021/%D0 ... 0%BD%D0%B0
https://www.nsi.bg/sites/default/files/ ... DOVJ2Z.pdf

За Vivacom разбрахме с колко ще увеличат таксите. Засега A1 и Yettel не са излезли със становище, но все пак съобщението на НСИ е от вчера. Очаквам, че много скоро и те ще ни изненадат подобаващо.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 18 яну 2023, 08:33

Най-лоялни излезнаха Йеттел, че на високите такси не актуализираха цените. В този дух и ред на мисли, не мисля че ще вдигнат таксите и само Вивата си останаха измекяри, но съдейки по собствениците им ( индийци) основната цел е печалба за кратък период от време и после продажба на друг. Лично аз мисля, че този оператор върви към "издуяване" и накрая като притчата за "кравата" ще остане само едно виме без мляко. Нормално е като се вземе предвид факта, че алчността не е на богатите хора, а на бедните с възможности да бъдат алчни, накрая умират без да са осъзнали какво значи богатство. Богатите са умни, но не и алчни, а парите са произведение на акъла им и те се харчат за надграждане а не за трупане!

STE1
Регистриран: 14 окт 2006, 20:35

Мнение от STE1 » 18 яну 2023, 09:15

Голяма заблуда е че Йеттел няма да вдигнат цената , на практика те са най скъпи от другите двама играчи на пазара.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 18 яну 2023, 09:24

И с кое точно са скъпи? Аре да смятаме! Какво предлага А1 и Виваком за 32 лева .....къде са международните минути и на двата оператора....аз лично ги ползвам и въобще не ме интересуват тия тъпотии със 100 мгбс скорост.

Отговори