Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от defierofodds » 19 яну 2023, 10:03

shveppsa написа:
19 яну 2023, 09:58
thedriver123 написа:
18 яну 2023, 18:10
alienxxl написа:
18 яну 2023, 00:26

Влезеш ли в последния месец уж не се дължи неустойка. За най-сигурно се плаща излязлата фактура от предпоследния месец и тогава се местиш.
За Йетел, дори не ми взеха пари за последната такса, въпреки че получих смс, че ще дължа минимум 8лв, защото беше средата на месеца. И в офис питах и ипей нямам такса.
Днес говорих с Виваком на 123 и ми казаха ,че за да няма неустойки трябва да отида при другия оператор 1 седмица преди да изтече договора.Мисля,че бах чел това някъде,а сега го потвърдиха и от оператора.Ако някой го е правил по този начин нека пише.Благодаря.
Фактите при мен са следните:
Договор с Виваком изтичащ на 7-мо число от месеца;
Пренос към А1 на 30-то число предходния месец;
Последната издадена фактура от Виваком е с 4-5 лв. по-малко - връщат ми пари защото е предплатено и не съм ползвал услугите им последните няколко дни (върви се една такса напред);
При подписването с Виваком съм взел устройство(преди две години);
Не съм говорил с никой от виваком относно миграцията на номера.
Не виждам логика да има разлика в това дали една седмица или 29 дни преди да ти изтече договора ще се местиш - в най лошия случай губиш предплатената такса за абонаментния план който ,както казах си предплатил.
Доколкото ми е известно на мен в последните 30 дни от договора можеш да правиш всичко без неустойка,дори да минеш на по-евтин план при същия оператор.
За съжаление при всички оператори удобно премълчават и лъжат за много неща с цел да те "уловят" за две години.
След няколко дни влизам в последния месец на вивата и ще видя излиза ли ми като опция за преподписване на по-нисък. Подозирам, че при тях не.

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Мнение от Rumm » 19 яну 2023, 10:50

defierofodds написа:
19 яну 2023, 10:03
shveppsa написа:
thedriver123 написа:
18 яну 2023, 18:10

Днес говорих с Виваком на 123 и ми казаха ,че за да няма неустойки трябва да отида при другия оператор 1 седмица преди да изтече договора.Мисля,че бах чел това някъде,а сега го потвърдиха и от оператора.Ако някой го е правил по този начин нека пише.Благодаря.
Последната издадена фактура от Виваком е с 4-5 лв. по-малко - връщат ми пари защото е предплатено и не съм ползвал услугите им последните няколко дни (върви се една такса напред);
Не виждам логика да има разлика в това дали една седмица или 29 дни преди да ти изтече договора ще се местиш - в най лошия случай губиш предплатената такса за абонаментния план който ,както казах си предплатил.
Доколкото ми е известно на мен в последните 30 дни от договора можеш да правиш всичко без неустойка,дори да минеш на по-евтин план при същия оператор.
За съжаление при всички оператори удобно премълчават и лъжат за много неща с цел да те "уловят" за две години.
След няколко дни влизам в последния месец на вивата и ще видя излиза ли ми като опция за преподписване на по-нисък. Подозирам, че при тях не.
Никой от трите оператора в България не допуска преподписване, дори след изтичане на договора, на по-ниска тарифа. Това е възможно само ако се смени оператора.
Последна промяна от Rumm на 19 яну 2023, 17:16, променено общо 2 пъти.

defierofodds

Мнение от defierofodds » 19 яну 2023, 10:57

Rumm написа:
19 яну 2023, 10:50
defierofodds написа:
shveppsa написа:

Никой оператор не допуска преподписване, дори след изтичане на договора, на по-ниска тарифа. Това е възможно само ако се смени оперстора.
А, лъжат из офисите, както че не може да прехвърлиш от друг оператор към предплатена. Може си на по-ниска, аз наскоро питах изрично на 123.

ex_bg
Регистриран: 30 авг 2012, 19:13

Мнение от ex_bg » 19 яну 2023, 13:01

defierofodds написа:
Моя договор с виваком изтича на 16 февруари и нямам по-евтини оферти в сайта. Когато ми звъняха, ги попитах, могат ли да ми предложат по-евтина оферта и жената ми каза, че тя не може да ми предложи, но да отида да питам в магазин.

ex_bg
Регистриран: 30 авг 2012, 19:13

Мнение от ex_bg » 19 яну 2023, 13:03

Следя темата от месеци и от Нова година никой не се е хвалил, че се е прехвърлил на скрития пакет на А1 за 20 лв. Дори някой писа, че ще изчезнат след НГ. Някой може ли да потвърди дали още съществува?

defierofodds

Мнение от defierofodds » 19 яну 2023, 13:08

ex_bg написа:
19 яну 2023, 13:01
defierofodds написа:
Моя договор с виваком изтича на 16 февруари и нямам по-евтини оферти в сайта. Когато ми звъняха, ги попитах, могат ли да ми предложат по-евтина оферта и жената ми каза, че тя не може да ми предложи, но да отида да питам в магазин.
Специална оферта да, няма да има, но пробвай да отидеш дна стандартните планове и да избереш преподписване да видиш ще останат ли достъпни по-евтините.

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 19 яну 2023, 13:45

ex_bg написа:
19 яну 2023, 13:01
defierofodds написа:
И на мен ми изтича договора в средата на март и като "специална" оферта ми пробутват по-скъп план.
Последна промяна от treyyy на 19 яну 2023, 18:04, променено общо 1 път.

Рошо
Регистриран: 23 авг 2005, 18:43

Мнение от Рошо » 19 яну 2023, 15:37

Днес прехвърлих от Виваком към А1 на плана с всичко неограничено за 21 лв

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 19 яну 2023, 15:44

страхотно къде го направихте в кой град офис ако може да споделите

retarded
Регистриран: 19 окт 2012, 22:23

Мнение от retarded » 19 яну 2023, 15:46

Рошо написа:
19 яну 2023, 15:37
Днес прехвърлих от Виваком към А1 на плана с всичко неограничено за 21 лв
Може ли да споделиш как се казва планът и дали има разлика от този който беше до скоро 20лв Smart Unlimited Special 20 с неограничена скорост на 4G, който беше обсъждан назад в темата. Прилагам линк за сравнение
Изображение

https://freeimage.host/i/smart-unlimite ... 20.HcH8eFS

Отговори