Microsoft спира дигиталните продажби на Windows 10
Новина от MobileBulgaria Microsoft спира дигиталните продажби на Windows 10
Windows 10 и Windows 11 са коренно противоположни като идеология за налагане на пазара. Windows 10 върви на всиичко - стари машини, нови машини, слаби машини, още по-слаби машини. Общо взето всичко на което маже да върви Windows, може да подкара и 10-ката. При Windows 11 още с излизането се каза, че ще се поддържат само най-съвременните процесори. Добри, лоши, но само последните поколения. Работя с лаптоп, който е на 7 години и ще е актуален поне още 4-5 - Xeon с 8 ядра, 64GB RAM и NVME диск и отделна виедокарта P5000. Още години няма да излезне нещо, което да е в пъти по-добро от тази конфигурация, за да си струва да я сменя. Ако изобщо излезе някога. Но Windows 11 твърди, че не може да работи на тази машина, защото е стара.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: Microsoft спира дигиталните продажби на Windows 10
Има варианти да се подкара, но не знам как стои въпросът с лицензите в такъв случай.todortk написа: ↑24 яну 2023, 10:24Windows 10 и Windows 11 са коренно противоположни като идеология за налагане на пазара. Windows 10 върви на всиичко - стари машини, нови машини, слаби машини, още по-слаби машини. Общо взето всичко на което маже да върви Windows, може да подкара и 10-ката. При Windows 11 още с излизането се каза, че ще се поддържат само най-съвременните процесори. Добри, лоши, но само последните поколения. Работя с лаптоп, който е на 7 години и ще е актуален поне още 4-5 - Xeon с 8 ядра, 64GB RAM и NVME диск и отделна виедокарта P5000. Още години няма да излезне нещо, което да е в пъти по-добро от тази конфигурация, за да си струва да я сменя. Ако изобщо излезе някога. Но Windows 11 твърди, че не може да работи на тази машина, защото е стара.
Естествено, че има варианти, но самата идея е крива. Реално докато 10 беше направен за да печели Microsoft, то 11 е направен за да печелят производителите на хардуер. Иначе има начин да се спрат някои проверки при инсталация и даже по едно време мислех да го правя, но се отказах. Твърде много неща щеше да се наложи да преинсталирам
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
От 11-ката има смисъл само ако човек иска да ползва Андроид-приложения. Но точно тази функционалност вероятно наистина няма да работи на по-стари процесори.
Тествах скоро на актуална конфигурация и не беше трудно да се направи така, че да могат да се инсталират aok-та, но на този етап и аз не виждам смисъл да преинсталирам и настройвам наново толкова неща.
Тествах скоро на актуална конфигурация и не беше трудно да се направи така, че да могат да се инсталират aok-та, но на този етап и аз не виждам смисъл да преинсталирам и настройвам наново толкова неща.
-
- Регистриран: 19 ное 2017, 10:18
От години не ползвам Уиндоус и изобщо не ми липсва.
Всичко, от което се нуждая, ми е налично безплатно.
Всичко, от което се нуждая, ми е налично безплатно.