На 26-ти юли отиваш при новия оператор, при който ще се пренасяш и подаваш заявление. При стария нямаш работа - освен, ако имаш нещо за (до)плащане (примерно SMS-и, обаждания към номера с добавена стойност и т.н.), а от фактурата ти за август ще имаш частично плащане за непълен месец, но това ще го разбереш на 5-ти септември.SantosL написа: ↑09 юли 2023, 17:32Здравейте,
кога е най-удачният момент да се пренесе номер към друг оператор, за да няма неустойки? Договора ми към "зелените" изтича на 25 Август, фактурата ми я засичат на 05 число на месец. Ориентирал съм се към червените, тъй като ми предлагат същата промоция за 20-22 лв, а сегашните за 28 лв.
Поздрави!
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Благодаря за отговора, но възникват няколко въпроса:centur написа: ↑09 юли 2023, 18:37На 26-ти юли отиваш при новия оператор, при който ще се пренасяш и подаваш заявление. При стария нямаш работа - освен, ако имаш нещо за (до)плащане (примерно SMS-и, обаждания към номера с добавена стойност и т.н.), а от фактурата ти за август ще имаш частично плащане за непълен месец, но това ще го разбереш на 5-ти септември.SantosL написа: ↑09 юли 2023, 17:32Здравейте,
кога е най-удачният момент да се пренесе номер към друг оператор, за да няма неустойки? Договора ми към "зелените" изтича на 25 Август, фактурата ми я засичат на 05 число на месец. Ориентирал съм се към червените, тъй като ми предлагат същата промоция за 20-22 лв, а сегашните за 28 лв.
Поздрави!
1. Защо заявлението за пренос трябва да подам един месец преди изтичането на договора (26-ти юли), не може ли след 5 Август след последната фактура за пълен месец? Вероятно това заявление служи и за предизвестие в случая за прекратяване на стария договор ( поне така си го обеснявам).
2. След подаване на заявлението за пренос (пример 26 Юли) , реално от коя дата ще съм абонат и ще бъда таксуван от новия си оператор, тъй като договора ми със стария е до 25 Август.
1. Защото договорът ти е сключен на 25-ти август - гледа се нея дата, а не датата за плащане на фактура.SantosL написа: ↑09 юли 2023, 20:02Благодаря за отговора, но възникват няколко въпроса:
1. Защо заявлението за пренос трябва да подам един месец преди изтичането на договора (26-ти юли), не може ли след 5 Август след последната фактура за пълен месец? Вероятно това заявление служи и за предизвестие в случая за прекратяване на стария договор ( поне така си го обеснявам).
2. След подаване на заявлението за пренос (пример 26 Юли) , реално от коя дата ще съм абонат и ще бъда таксуван от новия си оператор, тъй като договора ми със стария е до 25 Август.
2. По принцип до 3 - 4 дни след подаване на заявлението ти активират картата (на старата карта обхвата изчезва, когато активират новата). Зависи на коя дата искаш да ти излиза фактурата при новия оператор - съответно ще платиш частична такса за непълен месец до датата на отчитане, а на стария оператор ще имаш частична такса от 5-ти до 25-ти, т.е. за 20 дни (непълна такса), но това ще го разбереш чак септември.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
-
- Регистриран: 28 ное 2015, 12:22
Ако имате ТЕЛК и в момента сте на скъп план във Виваком може да го промените в последните му месеци на по-нисък за инвалиди от 11,99 месечно.
А1 имат ли оферти за хора с увреждания? С търсачката нищо не излиза.
https://www.a1.bg/bez-granitsi-specialniEnev5 написа:А1 имат ли оферти за хора с увреждания? С търсачката нищо не излиза.
Наесен дали ще има някакво раздвижване при операторите
Моля, дайте линка за този план!dimitrov68 написа: ↑10 юли 2023, 10:48Ако имате ТЕЛК и в момента сте на скъп план във Виваком може да го промените в последните му месеци на по-нисък за инвалиди от 11,99 месечно.
-
- Регистриран: 28 ное 2015, 12:22
https://www.vivacom.bg/bg/files/15779-p ... danija.pdf0812 написа: ↑12 юли 2023, 08:50Моля, дайте линка за този план!dimitrov68 написа: ↑10 юли 2023, 10:48Ако имате ТЕЛК и в момента сте на скъп план във Виваком може да го промените в последните му месеци на по-нисък за инвалиди от 11,99 месечно.