Състояние на мрежите плюсове и минуси

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от mishobehar » 11 юли 2023, 13:17

reedsolomon написа:
11 юли 2023, 12:46
mishobehar написа:
11 юли 2023, 12:02
Познавам минимум 50 човека, които съм прехвърлил на Виваком заради това.
(...) цялото село покрай него са минали на Виваком само заради Vowifi и са супер доволни.
От опита за реклама на виваком излиза, че виваком имат слаб сигнал и затова всеки трябва да виси вкъщи на wifi, за да може да провежда нормални разговори. Вместо да изпишеш вежди, направо избоде очите, както се казва...
Никакъв опит за реклама не е, просто споделям мнение. Факт е, че само те имат тази услуга. Иначе точно обратното - ако някой му е зле сигналът и минава на Виваком, значи не е доволен от сегашния си оператор, който не е Виваком. :) Мога да ти кажа и селото и операторът, който въпреки, че на картата е оцветено в червено (тоест има силен сигнал), трябва да излезеш навън за да говориш, че вътре не става. Даже е на 20км от София :)

martel
Регистриран: 19 апр 2022, 12:27

Мнение от martel » 11 юли 2023, 13:47

ivobel721 написа:
10 юли 2023, 16:06
Yettel BG вече има VoLTE roaming в мрежите на Cosmote Гърция и O2 Чехия. VoLTE roaming е налично и за абонати на предплатени карти.

https://www.yettel.bg/bg/content/роуминг
Изпробвано на Cosmote GR. 5G и VoLTE си работят все едно си си в BG. Може би Yettel имат нужда да ги рекламират тия екстри. Доста хора прекарват лятото в GR и няма да им е безинтересно. Още повече че нито A1 нито VIVACOM предлагат VoLTE в GR...

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 11 юли 2023, 14:51

martel написа:
11 юли 2023, 13:47
Още повече че нито A1 нито VIVACOM предлагат VoLTE в GR...
А1 имат VoLTE роуминг на Comsote Гърция преди Йеттел. Също така имат на А1 Австрия и на трите американски оператора. Виваком са тези без VoLTE роуминг.

reedsolomon
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от reedsolomon » 11 юли 2023, 16:28

mishobehar написа:
11 юли 2023, 13:17
Иначе точно обратното - ако някой му е зле сигналът и минава на Виваком, значи не е доволен от сегашния си оператор, който не е Виваком.
цялото село покрай него са минали на Виваком само заради Vowifi и са супер доволни.
Противоречиш си.

Само заради VoWifi цяло село да минава през мъките за смяна на оператор и плащане на неустойки. Добре...те хората по селата по цял ден се вайкат, че не могат да ползват vowifi. Баба ти Пена по цял ден цъка на айфон 14 динамичния остров и се тюхка как не може да провежда разговори през wifi-a. Я, моля ти се... :lol:

mishobehar

Мнение от mishobehar » 11 юли 2023, 17:12

reedsolomon написа:
11 юли 2023, 16:28
mishobehar написа:
11 юли 2023, 13:17
Иначе точно обратното - ако някой му е зле сигналът и минава на Виваком, значи не е доволен от сегашния си оператор, който не е Виваком.
цялото село покрай него са минали на Виваком само заради Vowifi и са супер доволни.
Противоречиш си.

Само заради VoWifi цяло село да минава през мъките за смяна на оператор и плащане на неустойки. Добре...те хората по селата по цял ден се вайкат, че не могат да ползват vowifi. Баба ти Пена по цял ден цъка на айфон 14 динамичния остров и се тюхка как не може да провежда разговори през wifi-a. Я, моля ти се... :lol:

Не, това е предградие на София, няма много баба Пенки. Дали са "цялото село" не мога да съм 100% сигурен, казах го образно. Мога да те заведа, да правим тест на разговори - едното село е до Нови Хан, другото е близо до Нови Искър.

А и само да отбележа за iPhone още не поддържа Vowifi на Виваком, само на Андроид има, така че ти си този, който си противоречи.

Иначе сега ти разгледах и предишните постове - тролчета като теб нямат никаква стойност в този форум :)

reedsolomon
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от reedsolomon » 11 юли 2023, 17:20

mishobehar написа:
11 юли 2023, 17:12
Иначе сега ти разгледах и предишните постове - тролчета като теб нямат никаква стойност в този форум :)
Трол...really?! И това го казва администраторът на форум, който от години е счупен и не си мръдва пръста да го фиксне, който качва новини, показващи липса на техническа грамотност и който през седмица рекламира полулегални ключове за уиндоус и офис, в сайтове, където никой нормален човек не би си попълвал данните...
Не вярвах, че чак толкова ниско ще паднеш, да обиждаш потребителите на и без това умиращия форум на "тролове", само защото не ти изнася. Да, вероятно много хора ще ти повярват, че съм трол, но съм засичал мислещи хора тук, пред които се компрометираш с такива изказвания. Както и да е - нали си си цар в сайта. :roll:

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 11 юли 2023, 17:53

Vowifi тази услуга не ме вълнува
За да я използвам от оператора да ми плаща wifi то

mishobehar

Мнение от mishobehar » 11 юли 2023, 20:04

reedsolomon написа:
11 юли 2023, 17:20
mishobehar написа:
11 юли 2023, 17:12
Трол...really?! И това го казва администраторът на форум, който от години е счупен и не си мръдва пръста да го фиксне, който качва новини, показващи липса на техническа грамотност и който през седмица рекламира полулегални ключове за уиндоус и офис, в сайтове, където никой нормален човек не би си попълвал данните...
Не вярвах, че чак толкова ниско ще паднеш, да обиждаш потребителите на и без това умиращия форум на "тролове", само защото не ти изнася. Да, вероятно много хора ще ти повярват, че съм трол, но съм засичал мислещи хора тук, пред които се компрометираш с такива изказвания. Както и да е - нали си си цар в сайта. :roll:
Добре де, хубаво, ок, съгласих се - може и да съм пресолил мнението си, за което се извинявам. Просто кажи нещо конструктивно свързано с темата, вместо да вадиш думи от контекста както на теб ти е удобно

Колкото за ключовете за Уиндоус и Офис - не ми се спори, може всеки да провери сайтовете от където да купува - нямаме нито едно оплакване, даже само хубави неща съм чул. Иначе плащанията там са през Пейпал.

Доколкото за техническото състояние на форума - има много причини за това, една от която е, че този формат залязва на фона на социалните мрежи и в момента обмисляме нова концепция, която отговаря на днешните реалности в интернет.

Но нека да се придържаме към темата - имаш ли нещо против да използваш Vowifi, пречи ли ти?

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 14 юли 2023, 11:17

А1 са обновили картата си на покритие. Прави впечатление, че са оправили 5G покритието да показва реалните стойности, а не като преди. В някой населени места дори е намалено 5Г покритието. Като цяло няма нови добавени места с 5Г.
Друго, което констатирам, е, че А1 и Виваком имат коренно различни стратегии за развитието на мрежите си. Същото беше и с 3Г и 4Г мрежата. Първите добавят по-бавно нови населени места, докато вторите(Виваком) още от началото гледат да покрият колкото се може повече места.

martel
Регистриран: 19 апр 2022, 12:27

Мнение от martel » 14 юли 2023, 15:29

Не знам дали тук му е мястото на този въпрос, ама дали някой е наясно ще може ли ASUS Zenfone 10 да работи на 5G в мрежите на операторите в България. Щото се оказва че Pixel 7 не може да ползва нито 5G, нито VoLTE на нито един оператор...

Отговори