Състояние на мрежите плюсове и минуси

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от mjoy383 » 14 авг 2023, 18:25

хахха, сам ще се увериш. Качество на разговори - отврат, нет извън градовете - няма, само едно Vowifi е смислено. Аз само казвам, а тоя дето ме коментира ако има малко пипи в тиквата няма да ги плещи тия тъпизми. Това че човек плаща за услуга и си гони качество за теб е проблем, то значи си средностатистически мухльо доволен на всичко качествено и некачествено. И вземи излез от черупката си ( не тв знам е кое село на България си и иди в друго село (визирам и София)) и ще разбереш за какво говоря.

gonz0104
Регистриран: 04 май 2021, 21:08

Мнение от gonz0104 » 14 авг 2023, 19:08

mjoy383 написа:
14 авг 2023, 18:25
хахха, сам ще се увериш. Качество на разговори - отврат, нет извън градовете - няма, само едно Vowifi е смислено. Аз само казвам, а тоя дето ме коментира ако има малко пипи в тиквата няма да ги плещи тия тъпизми. Това че човек плаща за услуга и си гони качество за теб е проблем, то значи си средностатистически мухльо доволен на всичко качествено и некачествено. И вземи излез от черупката си ( не тв знам е кое село на България си и иди в друго село (визирам и София)) и ще разбереш за какво говоря.
Имам предвид никой да не те взема насериозно.За 6 месеца оплю и трите оператора,пък нали трябва да ползваме някой.И моя съвет колеги е,имайте си едно наум за хейтъра mjoy383

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 14 авг 2023, 20:15

Arthur написа:
14 авг 2023, 13:51
Днес прехвърлих от иетел към вива
На какъв план?

AgentOrange
Регистриран: 28 сеп 2012, 10:59

Мнение от AgentOrange » 14 авг 2023, 22:39

JKRL написа:
14 авг 2023, 20:15
Arthur написа:
На какъв план?
Временно на Free2Go прехвърлих, докато се чудя дали да отида в А1 или да се върна в Йеттел. По предплатената карта вече съм заредил и пари, така че е готова за прехвърляне, когато съм готов с решение.
Един приятел се прехвърли от Йеттел на А1 март месец и казва, че разговорите при Йеттел са били по-добре. Сега на А1 имал моменти, когато не чувал добре, случвало се да прекъсне, да се наложи да излезе извън помещението, за да чува по-добре. За нета нищо не може да каже, че не е чак такъв активен ползвател. На мен ми направи впечатление, че докато и двамата бяхме на Йеттел се чуваше кристално. Стана малко по-зле, когато той се прехвърли на А1. Тук имаше мнения, че нещата са се обърнали и А1 са по-добре от Йеттел. Не знам какво да мисля.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 15 авг 2023, 06:07

AgentOrange написа:
14 авг 2023, 22:39
JKRL написа:
14 авг 2023, 20:15
Arthur написа:
На какъв план?
Временно на Free2Go прехвърлих, докато се чудя дали да отида в А1 или да се върна в Йеттел. По предплатената карта вече съм заредил и пари, така че е готова за прехвърляне, когато съм готов с решение.
Един приятел се прехвърли от Йеттел на А1 март месец и казва, че разговорите при Йеттел са били по-добре. Сега на А1 имал моменти, когато не чувал добре, случвало се да прекъсне, да се наложи да излезе извън помещението, за да чува по-добре. За нета нищо не може да каже, че не е чак такъв активен ползвател. На мен ми направи впечатление, че докато и двамата бяхме на Йеттел се чуваше кристално. Стана малко по-зле, когато той се прехвърли на А1. Тук имаше мнения, че нещата са се обърнали и А1 са по-добре от Йеттел. Не знам какво да мисля.
При положение, че няма да говориш само с абонати в мрежата, няма особено значение - така или иначе ако се чува зле между определени оператори, дали ще е заради твоя оператор или този на отсрещната страна, ефектът е еднакъв.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 21 авг 2023, 13:36

А1 и Виваком (за Йеттел не знам) да вземат да си оправят покритието между Шумен и Търговище по пътя София-Варна., както и специално А1 между Каспичан и Шумен.
Не мога да разбера, толкова ли е трудно да бучнат някоя клетка. Това е супер натоварен участък, особено лятото, когато има много пътуващи за морето.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 21 авг 2023, 14:05

не мисля че се интересуват от поктитието там
още повече че мобилните оператори почват да нямат нищо общо с мрежата те си плащат наем за да я ползват
ще трябва да пишеш на арабите май

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 21 авг 2023, 14:15

Arthur написа:
21 авг 2023, 14:05
не мисля че се интересуват от поктитието там
още повече че мобилните оператори почват да нямат нищо общо с мрежата те си плащат наем за да я ползват
ще трябва да пишеш на арабите май
Подозирам, че тепърва ще изчезват клетки и ще се влошава покритието извън (гъсто) населените райони.

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 21 авг 2023, 14:28

Apple_fan написа:
21 авг 2023, 13:36
А1 и Виваком (за Йеттел не знам) да вземат да си оправят покритието между Шумен и Търговище по пътя София-Варна., както и специално А1 между Каспичан и Шумен.
Не мога да разбера, толкова ли е трудно да бучнат някоя клетка. Това е супер натоварен участък, особено лятото, когато има много пътуващи за морето.
Често пътувам по този участък, но ако съм в кола често карам, а ако съм във влак най-вероятно спя. Въпреки това си пускам Cellmapper и на трите оператора и може да се сравни покритието им там.

Между Каспичан и Шумен изглежда А1 са най-зле и на автомобилния, и на железопътния път.
Между Шумен и Търговище по автомобилния път май А1 са най-зле, да. Последният път, като минах с кола, се возих и между Търговище и Шумен ползвах Виваком и потвърждавам, че бяха по-добре от Ментел. Между другото, съдейки по Cellmapper, на жп пътя ситуацията се обръща и А1 са най-добре между Шумен и Търговище.

За жалост без Band 20 и 28 ситуацията едва ли ще се подобри значително, но поне вече съм виждал места извън населените места, където А1 сменят антените и слагат оборудване за 700/800/900 MHz.
Освен това в тая нашата държава, където да си джиткаш с джипката на магистралата е по-голям приоритет, сигурно жп пътищата ще си останат с ужасно покритие и ще се стремят да покриват само магистралите.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Мнение от Apple_fan » 21 авг 2023, 14:41

Е да, но макар и да не е магистрала, това е главен път София-Варна.

Отговори