Telz е международна компания, оперира в разни страни с различно ДДС от българското 20%. По тази причина не може да се показва крайната цена с ДДС само за България. За това пък при зареждане на сметката с 4 лева (толкова заредих като начало), Telz много коректно предупреждава, че ще бъдат списани от картата 4.40 лева, ако не си съгласен даваш "назад" и не ги плащаш.Kiril69 написа: ↑01 окт 2023, 13:12На практика разговорите са с 20 % по-скъпи от обявените тарифи. До България вместо 3 стотинки на минута това прави 3.6 стотинки на минута. Пак е изгодно, особено от чужбина да звъниш до България и ако показва собственият ти номер, както се твърди. Но според мен ще бъде по- коректно Telz просто да включат това ДДС в цената, както правят всички търговци.
P.S. Да, показва собствения ти номер, правилно се твърди, потвърдиха ми го от отсрещната страна (Русия). Telz е идеален за звънене в Русия, Русия не е в ЕС и няма никакви преференции, напротив - заради ширещата се дивашка русофобия, сметката ми се обременяваше с допълнителни такси и плащания. Сега с Telz разговора е 0.033 лева на минута, което ме устройва чудесно.