Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от nmnikolov » 26 окт 2023, 23:36

Дам, и аз ги пазя и вече 1 път поднових и моя и на жената плана. Нейния е първия от Април 2021 с неограничен нет в ЕС и е на 36лв. след отстъпката за онлайн плащане. Аз съм на следващия Май 2021 и няма неограничени, но си издействах онези 5лв. отстъпка в офис и в момента плащам 31лв. крайна сума. Надявам се следващият път пак да дадат да се подновят с анекс и двата. Ама за мен интернета не ми е основния бонус на мен, а включените 4 услуги селект.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 26 окт 2023, 23:51

От Vivacom ми се обадиха да ми предлагат от предплатена карта на абонамент:

Unlimited 10
12 месеца по 17.99лв.
12 месеца по 25.99лв.
Средно по 21.99лв/месец

Unlimtied 100
12 месеца по 21.99лв.
12 месеца по 32.99лв.
Средно по 27.5лв/месец

zubi
Регистриран: 03 окт 2010, 14:14

Мнение от zubi » 27 окт 2023, 02:55

Аз от тези скрити планове сега не мога да заспя да ги мисля как се набутах с А1.
Предложиха ми троен пакет - интернет, телевизия и ънлимитед 50 на супер цена.

Подлъгах се .. явно ..и днес дойдоха да инсталират интернета.
Оптиката както казах и на тези в офиса няма как да е до аапартамента а има устройство в мазето което я терминира и от там по стандартен rj45 кабел до апартамента по трасета които са правени когато блока е бил тухли и цимент отделно хах :)

Интернета тръгна криво ляво. Малко ми стана неприятно че въпреки всичко трябва да има TPlink EX220 и с моята Омада да става още един хоп. И скоростта не ме впечатли .. от 6-те опита които направих нито един не вдигна повече от 103mbps на GPON на който има само един друг клиент във входа, рутера и телефона са Wifi 6 на 5ghz а плана уж е 150. Различни локации през 10-тина минути едно и също беше (тестовете бяха директно към ex220, омадата така и не я вързах за проба)
НО големия проблем се оказа телевизията.

19ка устроийството им тръгна, ъпдейтна се .. BTV и НОВА вървят. всички други канали на максимум 5тата секунда забиват. Момчетата пробваха всичко .. различни кабели, второ друго устройство, рестартиране на рутери на устройства .. пълна каша .. обаждания по телефона .. ИТ отдела казва няма проблем .. няма да занимаваме администраторите...
НИЕ виждаме че не е наред и така и не тръгна.
ИТ отдела искаха да се вика авариен екип.
Главния техник каза че аварийния екип е на 50км от Русе .. в Бяла.
аз се изнервих след 2:30 часа мъки и им казах че неискам да продължават с каквото и да било.
След като аварийния екип е в Бяла докато говорят по телефона с главния техник.
Събраха всичко и казаха че интернет услугата ще я изтрият. Стиснахме си ръцете че се отказвам от услугата. Момчетата им беше много неудобно.

Отидох в офис да видим какво правим с мобилния номер. Там ми предложиха нещо което ме устройва но се оказа че интернета ми бил активиран. Утре трябвало с хлавния техник да се говори пак. имало заявка за друг рутер (този щото опакован в целуфан явно е осма употреба нов)
И сега имам чувството че няма да искат да се откажат с добро и ще настояват за още опити.
Щом смятам колко са неустойките ... и не мога да заспя .

Още червени флагове:
- никой не ти казва че има кклауза която ако не подпишеш договора може да се развали до 7 дни. Прочиташ за нея когато получиш мейла с подписаните документи
- на последния подпис ти казват HBO - то и maxsport-а са 12 месеца, след това стават 19 лв. НО ако минеш преди 12-тия месец .. ще ги направим да са безплатни до края. Нещо на което се доверих и все пак беше изгодно дори и да не го бяха изпълнили. Беше ми интересно дали ще си изпълнят дадената дума.
В момента това ми е най-малкия проблем защото 19*3 на фона на останалата част от неустойките са капка в морето .. ако не си изпълнят дори най-важното обещание .. че не им искам интернета и телевизията и ми загубиха доверието.
Няма нормален човвек който да се съгласи на такава услуга АКО тя започне толкова злее още по-време на инсталацията.

Ще пиша дали от скрити планове .. не ме изпържиха .. днес :)

Минуси на А1 дори в категория мобилна услуга, но все пак незначителни за 3-те дни през които съм в тяхната мрежа:
- VoWifi няма на A52s, а имах до последно при виваком
- IPv6 няма - нито за 5г мобилния интернет, нито за домашния. не е голяма драма, но все пак е нещо което не струва нищо.
И двете ги приемах за даденост във виваком (ipv6 за мобилния специално).
Както и че за 8 години с все още настоящия си оператор вкъщи съм имал само един технически проблем поради изгоряло устройство в мазе до което в 2 през нощта .. нямат достъп. Рано сутринта всичко беше оправено.
Горе-долу всичко това го оцених след като А1 ме стресираха до краен предел.
Страшен имен ден беше . ще го помня :lol:

EDIT: обадиха се. забравяме за интернета и телевизията. все едно не е било. И ползвам офертата от 20/22 лв за 50мб интернет и неограничени минути за мобилния телефон. това което всъщност исках и първоначално, НО реших да пробвам нещо ново което не се получи. От 10 години сигурно не съм си сменял нито единия оператор нито другия (интернет/телевизия и мобилни услуги)
Последна промяна от zubi на 27 окт 2023, 10:43, променено общо 3 пъти.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 27 окт 2023, 08:23

Споко, не че съм им фен на А1, но мисля, че ще си по-доволен от Вивата, според мен ще ти премахнат услугите, които не работят и странно защо не са ти качили оптика до вас, след като такава влиза във входа ...това не го разбирам.

mjoy383

Мнение от mjoy383 » 27 окт 2023, 08:24

Vowi-fi на А1 работи на айфон, за други устройства така и не разбрах дали работи на моя самсунг А54 също не работи

nbamrvolte

Мнение от nbamrvolte » 27 окт 2023, 11:04

Последния ъпдате на тринайската Xiaomi от над пет гигабайта активира бутона на VoWiFi на A1. Работи трепач в самолетен режим, което не мога да кажа в самолетен режим на iPhone OS17.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Мнение от -=KaLin=- » 27 окт 2023, 11:29

Здравейте, искам да продължа темата от началото и когато бяха тези златни планове. Истината е че не само недоволството провокира прекратяването им а и неоценяването от ваша страна. Затова тези планове ги няма и няма да се върнат, а най-най-добрия беше 15 лв./месец с 1000 минути и 1000МБ. Говоря за цената. А допълните мегабайти дойдоха следствие недоволството, но нямаше как цената да не се вдигне.

shark_turboto
Регистриран: 03 дек 2006, 10:39

Мнение от shark_turboto » 28 окт 2023, 02:36

Виваком да не би да са в кампания в момента, преди да пуснат някакви промоции, не под масата?
Обикновено като блокирам техен номер (блокирал съм им всички стационарни), спират да ми звънят, но сега техен мобилен е доста настоятелен, въпреки че съм го блокирал. Не позволява обратно набиране, опитах многократно. Ако беше някаква измислена фирма, звъни се веднъж и това е, после опитват от друг номер. Та, убеден съм, че са те, защото няма кой да ме търси по всяко време от седмицата, от 9 до 19ч, включително и в неделя в 14ч, но да ми блокира обратните повиквания. А и ми се е случвало да успея след много набирания да се свържа с техен служител, който не знаеше за какво ми е звънял. Да не би да са се загрижили прекалено много, че не преподписвам един вече 5-годишен договор, а служителите в магазина, където плащам, вече са се научили да не ме занимават с нови планове?

И в този ред на мисли: От 3 години се подиграват с предложенията си за преподписване към мен. Сега пак е така. За L+ на 30лв ми дават идиотщини като L+ с повече, но ограничен нет, който не искам, за 1лв нагоре, или тия дървета unlimited, 100 за 29лв 6м + 32лв за остатъка; 300 за 20лв 6м + 40лв за остатъка. Кактвото имам като предложения във Vivaonline, същото ми го дават и в офис. В момента неогр. мин. + 6 гиги ми стигат. Да прекратявам и да подписвам друго ли е по-добре, да прекратя и да взема FREE2GO с нов номер или да се почва с мъките да се прехвърлям на предплатена на Йетел и обратно да се върна при тях на нисък план за пренос, ако изобщо имат такъв? А1 и Йетел не са вариант. Номера не ми пречи да го изгубя. Това е без фискирани услуги. Нямам и не искам. Не съм сигурен дали ще ми стигат минутите с FREE2GO, заради първоначалното отчитане от 180 сек, защото повечето от разговорите ми са кратки, остатъка са над 30 мин. Не мога пълноценно да ползвам тези 180 секунди до 20 мин. Бърз нет от порядъка на 10мбпс и нагоре не ми трябва. 2-5 ме устройва.

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 28 окт 2023, 02:52

Предплатена в А1 за 20 лв. ще ти свърши работа - 1000 минути и 20 гб за месец, всеки месец. И отчитането е много по - коректно о това на вивата.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 28 окт 2023, 05:06

A1 предлатена карта с заредена сума всеки ден ми намалява баланса с стотинка две без дори картата да е в телефон
Та не знам. Колко им е по добро отчитането

Отговори