Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от ivobel721 » 13 ное 2023, 23:13

ventzo написа:
13 ное 2023, 20:29
В договора няма клауза за 7 дни. Те искат около 400лв. за да го анулират. 3 месеца на някаква завишена цена + 24 по 10лв.

Няма ли някой, който да е анулирал договор с комисиите?
Устройство ли си си купил с договора?

3те месеца на завишена цена са стандартната цена

behwolf
Регистриран: 18 дек 2015, 21:57

Мнение от behwolf » 14 ное 2023, 19:21

Здравейте, имам един въпрос за договор, който изтича на 19.11. Цитирам и от договора текста "8.7. При отпадане на ТВ програма от даден ТВ пакет (основен или допълнителен), избран/активиран въз основа на това Приложение, както и при промяна на цената на такъв пакет, Абонатът има право да прекрати Договора без неустойка за предсрочно прекратяване само по отношение на съответния ТВ пакет, който е засегнат от промяната, като отправи едномесечно писмено предизвестие до Оператора. Когато ТВ услугата е част от ценови пакет и Абонатът прекрати и ползването на останалите услуги, същият дължи за тези услуги съответна част от посочената по-долу неустойката. ". Ако правилно разбирам, реално за да се прекрати сега договора на 19.11, реално е трябвало да подадем заявление на 18/19.10 или може и сега да се прекрати без да се плаща нищо? Нещо не мога да ги разбера А1. Защо да не може на 20.11 да се прекрати и да се плати само за 1 ден, че и пак искат 1 месец предизвестие?

engadget
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Мнение от engadget » 14 ное 2023, 20:04

behwolf написа:
14 ное 2023, 19:21
Здравейте, имам един въпрос за договор, който изтича на 19.11. Цитирам и от договора текста "8.7. При отпадане на ТВ програма от даден ТВ пакет (основен или допълнителен), избран/активиран въз основа на това Приложение, както и при промяна на цената на такъв пакет, Абонатът има право да прекрати Договора без неустойка за предсрочно прекратяване само по отношение на съответния ТВ пакет, който е засегнат от промяната, като отправи едномесечно писмено предизвестие до Оператора. Когато ТВ услугата е част от ценови пакет и Абонатът прекрати и ползването на останалите услуги, същият дължи за тези услуги съответна част от посочената по-долу неустойката. ". Ако правилно разбирам, реално за да се прекрати сега договора на 19.11, реално е трябвало да подадем заявление на 18/19.10 или може и сега да се прекрати без да се плаща нищо? Нещо не мога да ги разбера А1. Защо да не може на 20.11 да се прекрати и да се плати само за 1 ден, че и пак искат 1 месец предизвестие?
Предизвестие е възможно да се пусне още от 23.10.2023

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Мнение от ivobel721 » 15 ное 2023, 09:38

behwolf написа:
14 ное 2023, 19:21
Ако подадеш предизвестие от 20.10 до 19.11, услугата ти ще е активна до 19.11 и няма да платиш нищо допълнително. Ако подадеш предизвестието след 19.11 (т.е. от 20.11 нататък), ще е едномесечно преизвестие и от 20.11 до края на този един месец ще платиш за услугата на стандартна цена.

vvpacc
Регистриран: 15 ное 2023, 21:04

Мнение от vvpacc » 15 ное 2023, 21:05

Някой има ли актуалните оферти на А1 за съществуващи клиенти?

Служител към фирма е прехвърлен извън фирмата, и трябва да избере, но трябва да остане на А1.

Какви скрити планове има?

Трябват минути към 500-600 и да речем миниум 5GB интернет.

Поздрави.

mjoy383
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от mjoy383 » 16 ное 2023, 06:59

С такива параметри да премине на предплатена, а може да остане и с условията на фирмата, преди имаше такива опции

sbox
Регистриран: 08 дек 2022, 00:56

Мнение от sbox » 16 ное 2023, 08:01

@ vvpacc - Ще трябва юр.лице да подаде заявлвние за смяна на титуляр на номер-а. След входирането му в системата имате 1 месец за да отидете в магазин на а1 и да Ви извият ръцете - и да Ви предложат договор който е от сайта им (а не промоционален) за срок 2 год и такса , минимум таксата на която сте в момента. Проверете договора на юр.лице с А1 кога изтича . Ако остават по малко от 3 месеца - нямат основание да искат 2 год договор и по-висока такса - може едногодишен план на най-ниска такса (без промоции за да е лека неустойката - само 3 м. такси) с цел миграция към оператор. След това вече си знаете - неустойките и пренос към другия оператор. Наложи ми се същата схема, затова Ви пиша моя път който минах . Като услужливо за последните 3 месеца на договора - никой нищо не казва, добре че имах познат в а1 да ми даде инфото и да настоявам.
Та в тази ситуация - си с извити ръце - такива промо оферти няма да ти предложат - затова както са ти казали миграция към друг оператор, но ще трябва да се отскубнеш първо и да помислиш къде са по-малки неустойките ....

vvpacc
Регистриран: 15 ное 2023, 21:04

Мнение от vvpacc » 16 ное 2023, 10:30

Благодаря за отговорите.

Договрът е вече прекратен, така че тези 3 месеца ги отписваме.

Трябва до края на месеца да мигрирам. Аз имам друг номер към А1, минах по същия път и условията са ОК.

Значи ли, че дори и да знам за скритите планове, и да искам някой конкретен, ще ми кажат, че няма как?

ligaeuropa
Регистриран: 11 авг 2021, 02:40

Мнение от ligaeuropa » 16 ное 2023, 12:17

vvpacc написа:Благодаря за отговорите.

Договрът е вече прекратен, така че тези 3 месеца ги отписваме.

Трябва до края на месеца да мигрирам. Аз имам друг номер към А1, минах по същия път и условията са ОК.

Значи ли, че дори и да знам за скритите планове, и да искам някой конкретен, ще ми кажат, че няма как?
Абсолютно да!
На повечето места не само операторите е коронен номер да казват за дадено нещо няма как!

Изпратено от моят SM-A546B с помощта на Tapatalk

ventzo
Регистриран: 22 яну 2018, 04:23

Мнение от ventzo » 16 ное 2023, 18:36

ivobel721 написа:
13 ное 2023, 23:13
ventzo написа:
13 ное 2023, 20:29
В договора няма клауза за 7 дни. Те искат около 400лв. за да го анулират. 3 месеца на някаква завишена цена + 24 по 10лв.

Няма ли някой, който да е анулирал договор с комисиите?
Устройство ли си си купил с договора?

3те месеца на завишена цена са стандартната цена
нищо не съм купувал. тествах няколко дни подред Виваком с моят телефон и А1 със сходна услуга. Виваком - 50-100мс пинг, до САЩ е 200-250мс пинга - абсурд да го ползвам за нещо сериозно; даун - 10-30мбитс / ъп - от 0.5-1(което е абсурдно) до 10-15мбит + има джиттър понякога 100-200-300мс.. и спират Спотифай, Ютуб, и изобщо лага е навсякъде; При А1 е 30-35мс пинг, даун - 170МБитс, ъп 50Мбитс, никакъв джиттър. Говорим за многократно в пъти по-добра услуга предлагана от А1. При А1 всичко зарежда моментално.

Отговори