TELZ- разговаряй в роуминг на ниски цени!

ET
Регистриран: 04 дек 2005, 00:16
Контакти:

Re: TELZ- разговаряй в роуминг на ниски цени!

Мнение от ET » 22 ное 2023, 04:04

Kiril69 написа:
05 окт 2023, 20:06
След като в една друга тема ми беше препоръчано приложението TELZ за разговори на много ниски цени в роуминг и с показване на собственият ви номер, реших да отворя самостоятелна тема, където да обсъждаме всичко, свързано с приложението. Ето моите първи впечатления:

1. Услугата работи уникално добре през Wi-Fi мрежа. Отсреща не могат да познаят, че разговора е през интернет, още повече че на другият телефон излиза собственият ви мобилен номер!!
2. Цената е смешна - 3.6 стотинки на минута до БГ мобилни. Особено в роуминг това е задължително да го имате инсталирано!
3. Минимално зареждане- 2.4 евро. Няма месечни такси, кредита е валиден 1 година.
4. TELZ предлага и обаждане през телефонната мрежа, ако сте на място без нет (Call back). Цената е малко по-висока и ако сте в Тайланд например, ще заплатите по този начин за входящият разговор 3 лв. на минута. Но пък ще избегнете да ви таксуват 7 лв. на минута за изходящ разговор до БГ. Идеално за спешни случаи, разговор с банката ви, ако са ви блокирали картата, със застрахователя, ако се налага да ползвате медицинската си застраховка и други подобни.
Ако сте във България и използвате Call Back, няма да заплатите нищо допълнително. Защо да я използвате тук- ако искате задължително да имате запис на разговора например. Нещо изключително ценно в много ситуации!!
5. Обаждането излиза с вашият собствен мобилен номер на телефона, на който звъните!! Уникално и поне за мен без аналог!
6. Автоматичен запис на всички телефонни разговори, с много добро качество и на двете страни в разговора. Има и директен бутон за споделяне, в WhatsApp не проработи да го изпратя поради неподържан формат, но предполагам ще се праща през другите месинджъри.

Това е засега! Уникална услуга без аналог! Препоръчвам на всеки да инсталира и изпробва за себе си!

https://telz.com/

Директен линк към приложението в Гугъл Плей: https://play.google.com/store/apps/deta ... l=US&pli=1
Радвам се, колега, че си "открил" приложението и го ползваш успешно, както и другите участници в темата. Аз споменах 1-2 пъти за Telz може би преди около 2 години, намерих го с много проби на различни приложения от този род, като това беше с най-ниската тарифа за разговор към България - при мен излиза 3.1 ст на минута. Най-лесно се зарежда с карта и качеството е добро. В началото работеше с всички номера, после спря да работи с номера на А1 и Боб. Не съм разбрал, че става дума само за предплатени на А1, но номерата на Боб, които съм набирал, със сигурност не са били предплатени. В момента моето приложение работи с номера на А1 и на Боб, специално не знам предплатен номер, за да пробвам.
Call back за да се ползва, трябва сим-картата с номера, с който е приложението да е в друг телефон, иначе за да ви звънне телефона, трябва да затворите първо Telz, а като го затворите, прекъсва разговора.
Кредитът важи минимум 1 година със сигурност, а може и повече - знам го, защото аз близо година не го бях ползвал.
Единствената функционалност, която би била перфектна да направят е да може да се звъни от приложението директно на същото, а не на телефона чрез мобилната мрежа, това вероятно ще е и по-евтино.

ET
Контакти:

Мнение от ET » 22 ное 2023, 04:09

Ето сега си намерих мнението отпреди 2 г и нещо:
Вдигнали са малко тарифата, преди 2 г. е било 2.5 ст/мин.
ET написа:
21 юни 2021, 03:33
JKRL написа:
03 юни 2021, 15:20
ET написа:
02 юни 2021, 12:50
Относно договорите - днес има приложения за андроид, с които можеш да говориш за 2-3 ст. на минута към мобилни в България.
Я дай да ги видя тези приложения, че ми стана интересно. Аз за такива не зная.
Telz е приложението. Говоря с него, където няма сигнал, но има интернет по 2.5 ст/мин. Когото търся, излиза му моя тел. номер. Зарежда се с карта с колкото искаш пари. Може да не е най-изгодното възможно, но за случаи като моя - слаб сигнал в къщата ми на село, обаче приемлив интернет е идеално.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 22 ное 2023, 08:21

Върши работа

Nik21
Регистриран: 25 дек 2018, 09:22

Мнение от Nik21 » 22 ное 2023, 20:26

ET написа:
22 ное 2023, 04:09
Съгласен съм, че ти си първооткривателят на TELZ. Представяш меродавни доказателства, респект. Жалко, че тогава темата за TELZ не беше разпиарена нашироко и не съм я забелязал. За тези две години щеше да ми спести сума ти и пари за разговори с чужбина.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 22 ное 2023, 20:50

ET написа:
22 ное 2023, 04:09
Значи от теб съм научил за него.

newgraf
Регистриран: 17 ное 2017, 11:12

Мнение от newgraf » 25 ное 2023, 12:28

Някакво инфо колко трафик се харчи за 5 или 10 минутен разговор?

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 25 ное 2023, 14:12

newgraf написа:
25 ное 2023, 12:28
Някакво инфо колко трафик се харчи за 5 или 10 минутен разговор?
Току що тествах. Не повече от 8KB/s(по 4KB/s за Download/Upload). Останалите сметки можеш и сам да си ги направиш.

П.П. Ограничението на предплатен план FREE2GO е 64Kbps или 8KB/s. На DATA2GO е 128Kbps или 16KB/s.

newgraf
Регистриран: 17 ное 2017, 11:12

Мнение от newgraf » 25 ное 2023, 20:21

Мерси
Да, изясни ми се нещото

Kiril69
Регистриран: 06 апр 2021, 08:41

Мнение от Kiril69 » 27 ное 2023, 00:29

ET написа:
22 ное 2023, 04:04

Радвам се, колега, че си "открил" приложението и го ползваш успешно, както и другите участници в темата. Аз споменах 1-2 пъти за Telz може би преди около 2 години, намерих го с много проби на различни приложения от този род, като това беше с най-ниската тарифа за разговор към България - при мен излиза 3.1 ст на минута. Най-лесно се зарежда с карта и качеството е добро. В началото работеше с всички номера, после спря да работи с номера на А1 и Боб. Не съм разбрал, че става дума само за предплатени на А1, но номерата на Боб, които съм набирал, със сигурност не са били предплатени. В момента моето приложение работи с номера на А1 и на Боб, специално не знам предплатен номер, за да пробвам.
Call back за да се ползва, трябва сим-картата с номера, с който е приложението да е в друг телефон, иначе за да ви звънне телефона, трябва да затворите първо Telz, а като го затворите, прекъсва разговора.
Кредитът важи минимум 1 година със сигурност, а може и повече - знам го, защото аз близо година не го бях ползвал.
Единствената функционалност, която би била перфектна да направят е да може да се звъни от приложението директно на същото, а не на телефона чрез мобилната мрежа, това вероятно ще е и по-евтино.
Благодаря за вашето включване. Не съм забелязал темата преди 2 години и тя явно не е получила по широка гласност тогава. Щеше да ми върши много добра работа Telz тук в Англия, където съм половината време от годината. А1 все така таксуват шокиращите 60 ст на минута до Бг от предплатена карта. Вече напълно съм ги заменил с Telz.
Да не говорим колко се спестява от Тайланд например - 6 лв на минута. Записа на разговорите също е много ценна функция!
И така, поздравления за вас като първооткривател на приложението!

ET
Контакти:

Мнение от ET » 29 ное 2023, 13:06

И аз съм доволен, че сте пуснали темата и е придобила широка гласност.
Преди няколко седмици имах интернет на виваком предплатена карта, който свърши, но остана някакъв явно на по-ниска скорост, приложението работеше и с него.
Най-изгодно излиза да говориш със САЩ - 1 стотинка на минута. Също и с такива екзотични и далечни страни можеш да звъниш директно на телефони.
За България излиза перфектно за хора като мен, които ползват телефон само при необходимост и говорят нормално, не по 1-2-3 часа. От края на август до края на ноември за 3 месеца съм изговорил 3 евро през Телз и по 100 мин. на месец имам от Боб.

Отговори