Радвам се, колега, че си "открил" приложението и го ползваш успешно, както и другите участници в темата. Аз споменах 1-2 пъти за Telz може би преди около 2 години, намерих го с много проби на различни приложения от този род, като това беше с най-ниската тарифа за разговор към България - при мен излиза 3.1 ст на минута. Най-лесно се зарежда с карта и качеството е добро. В началото работеше с всички номера, после спря да работи с номера на А1 и Боб. Не съм разбрал, че става дума само за предплатени на А1, но номерата на Боб, които съм набирал, със сигурност не са били предплатени. В момента моето приложение работи с номера на А1 и на Боб, специално не знам предплатен номер, за да пробвам.Kiril69 написа: ↑05 окт 2023, 20:06След като в една друга тема ми беше препоръчано приложението TELZ за разговори на много ниски цени в роуминг и с показване на собственият ви номер, реших да отворя самостоятелна тема, където да обсъждаме всичко, свързано с приложението. Ето моите първи впечатления:
1. Услугата работи уникално добре през Wi-Fi мрежа. Отсреща не могат да познаят, че разговора е през интернет, още повече че на другият телефон излиза собственият ви мобилен номер!!
2. Цената е смешна - 3.6 стотинки на минута до БГ мобилни. Особено в роуминг това е задължително да го имате инсталирано!
3. Минимално зареждане- 2.4 евро. Няма месечни такси, кредита е валиден 1 година.
4. TELZ предлага и обаждане през телефонната мрежа, ако сте на място без нет (Call back). Цената е малко по-висока и ако сте в Тайланд например, ще заплатите по този начин за входящият разговор 3 лв. на минута. Но пък ще избегнете да ви таксуват 7 лв. на минута за изходящ разговор до БГ. Идеално за спешни случаи, разговор с банката ви, ако са ви блокирали картата, със застрахователя, ако се налага да ползвате медицинската си застраховка и други подобни.
Ако сте във България и използвате Call Back, няма да заплатите нищо допълнително. Защо да я използвате тук- ако искате задължително да имате запис на разговора например. Нещо изключително ценно в много ситуации!!
5. Обаждането излиза с вашият собствен мобилен номер на телефона, на който звъните!! Уникално и поне за мен без аналог!
6. Автоматичен запис на всички телефонни разговори, с много добро качество и на двете страни в разговора. Има и директен бутон за споделяне, в WhatsApp не проработи да го изпратя поради неподържан формат, но предполагам ще се праща през другите месинджъри.
Това е засега! Уникална услуга без аналог! Препоръчвам на всеки да инсталира и изпробва за себе си!
https://telz.com/
Директен линк към приложението в Гугъл Плей: https://play.google.com/store/apps/deta ... l=US&pli=1
Call back за да се ползва, трябва сим-картата с номера, с който е приложението да е в друг телефон, иначе за да ви звънне телефона, трябва да затворите първо Telz, а като го затворите, прекъсва разговора.
Кредитът важи минимум 1 година със сигурност, а може и повече - знам го, защото аз близо година не го бях ползвал.
Единствената функционалност, която би била перфектна да направят е да може да се звъни от приложението директно на същото, а не на телефона чрез мобилната мрежа, това вероятно ще е и по-евтино.