Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Много добре че си направил тест
Благодаря за инфото. Какво ще рече в последната седмица, между 7 и 14ти декември ли, когато ми изтича ли?ivobel721 написа: ↑27 ное 2023, 17:14Нещо не си ги чул правилно за интернета в ЕС.ivortep написа: ↑27 ное 2023, 16:16Здравейте,
да се оплача и аз от Йетел. Като дългогодишен техен клиент най-специалното, което ми се обадиха да ми предложат преди 2 седмици беше 30лв- 1гб интернет в зона ЕС и неограничен нет и разговори в Бъглария. Срам..сега щели на 30 да ми е обадят за нова оферта, имало пуснато искане. Договора ми изтича на 14ти декември, като всички устройства са изплатени и фактури до момента. Като разговарях с оператор и магазин ми казаха, че съм щял да дължа неустойки за отсъпките на апарата, който вече е изплатен..
Драмата ми е дали да мина към Виваком Unlimited 100, средна цена 28.80 за клиенти със същесвуваща услуга или А1 за 22лв 50Mbipts неограничен и 5/6Gb в зона EU.
За 30 лв на месец трябва да имаш поне 14,20 ГБ през 2023, после 16,49 ГБ през 2024 и т.н. можеш да си сметнеш по формулата. Изобщо не си ни казал каква оферта са ти дали Йеттел, най-вероятно са ти предложили unlimited на 100 Mbps, което е сравнимо с офертата на Виваком.
Офертата "за 22 лв" при А1 е 19,99 лв при плащане през Моят А1 и има 5000 МБ в България на максимална скорост (+1000 МБ при онлайн плащане), а след това е неограничен на 50 Mbps. В тази оферта в момента имат 12 600 МБ в ЕС на максимална скорост (не на 50 Mbps).
На темата за неустойката:
Ако си купил устройство с този договор, ще дължиш такса за предсрочно прехвърляне на друг оператор. Ако си в последния месец, ще ти начислят месечна такса за последния месец и нищо друго. Най-добре се пренеси на друг оператор в последната седмица от договора, за да не плащаш ненужно за услугата.
Блазна се, че в Виваком има черен ноември и като техен клиент на фиксирана услуга мога да взема и часовник на лизинг, но някой има ли идея кога ще пускат Multi-Sim. Моите проучвания стигнаха до там, че никой не може да се ангажира кога. Иначе на А1 офертата никък не е лоша при 19.99лв и пращане през приложение и 6лв за екстра сим си е една много добра цена, а и нямам никаква гаранция какво ще ми предложат Йетел.
Пренеси номера към предплатена на Vivacom, зареди 10 кинта и после пренеси номера към A1 за 20лв офертата написана по-рано в тази тема(аналогична на Yettel).
вмомента съм план Vivacom Unlimited 50 mbps плащам 32 лв !!!!
на 25 Март 2022 подписах договора и на всяко 15 число илиза фактурата
значи договорът ми е до 25 март 2024 нали така ? кога да отида в офиса на Йетел/А1 за да пренеса номера ?
след 15 март 2024 ли ? или преди ?
но последната фактура ще излезе на 15 април нали ще включва 15 март - 25 март.
офф помогнете ми
значи договорът ми е до 25 март 2024 нали така ? кога да отида в офиса на Йетел/А1 за да пренеса номера ?
офф помогнете ми
Последна промяна от DemKol на 28 ное 2023, 10:56, променено общо 1 път.
Казах го от гледна точка да не плащаш за услуга, която няма да ползваш. Ако имаш отстъпки сега, пренасяй се, но ще платиш за услугата до 14 декември или когато е края на договора ти. След като си минал в последия месец, не би трябвало да плащаш неустойки.
Фактурата предхожда месеца - т.е. на 15март ще излезе от 15 март - 15 април.DemKol написа: ↑28 ное 2023, 10:28вмомента съм план Vivacom Unlimited 50 mbps плащам 32 лв !!!!
офф помогнете ми
Ако си взел устройство на отстъпка с договора бих те посъветвал да пуснеш пренос на датата на изтичане - 15 март.
и виваком и а1 си вързват гащите освен с 3 месечни пълни такси, а и с отстъпките, които си ползвал(виваком), а а1 които трябва да ползваш до края на договора от плана + отстъпката за телефона. При Виваком Ако си взел тел за 500лв, а цената им е 1000лв за тел без да си клиент един вид искат и тази цена от 500лв.
Някои колеги казаха, че не са им ги взимали, други са им ги взимали - в магазин ме посъветваха да изчакам.
Реално ще ти вземат най-малко 100лв и се губи смисъла от смяната на оператора.
И никой не може да ти гарантира накрая къде е истината - защото системата автоматично смятала...
да взех си Самсунг С22+ с отстъпка, но си платих КЕШ ! телефонът струваше 2000 хил. но с договора Unlimited 50 платих 1450 лв за телефона КЕШ. значи след 15 март отивам в офиса на Йетел/А1 за преносmarkata88 написа: ↑28 ное 2023, 12:22Фактурата предхожда месеца - т.е. на 15март ще излезе от 15 март - 15 април.DemKol написа: ↑28 ное 2023, 10:28вмомента съм план Vivacom Unlimited 50 mbps плащам 32 лв !!!!
офф помогнете ми
Ако си взел устройство на отстъпка с договора бих те посъветвал да пуснеш пренос на датата на изтичане - 15 март.
и виваком и а1 си вързват гащите освен с 3 месечни пълни такси, а и с отстъпките, които си ползвал(виваком), а а1 които трябва да ползваш до края на договора от плана + отстъпката за телефона. При Виваком Ако си взел тел за 500лв, а цената им е 1000лв за тел без да си клиент един вид искат и тази цена от 500лв.
Някои колеги казаха, че не са им ги взимали, други са им ги взимали - в магазин ме посъветваха да изчакам.
Реално ще ти вземат най-малко 100лв и се губи смисъла от смяната на оператора.
И никой не може да ти гарантира накрая къде е истината - защото системата автоматично смятала...
че Виваком с тези 2 мбит,10 мбит МНОГО МЕ ДРАЗНЯТ !!! тези планове за мен си е ЧИСТА ПОДИГРАВКА !
Трябва да отидете да си подадете молба за прекратяване на договора на 24 фервуари 2024 г (едномесечно предизвестие).DemKol написа: ↑28 ное 2023, 10:28вмомента съм план Vivacom Unlimited 50 mbps плащам 32 лв !!!!
офф помогнете ми
Кога ви излиза сметката няма никакво значение.
Договорите важат от датата на подписване и се прекратяват с едномесечно презивестие считано от последния ден на предпосления месец от датата на изтичане на договора. Във вашият случай - 24 ФЕВРУАРИ 2024 Г.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.