Защо А1 не обновява тарифите си за бизнес клиенти?
Защо А1 не обновява тарифите си за бизнес клиенти?
Преди време бизнес клиентите избираха Мтел заради по-изгодните условия. Гледам обаче, че от 3-4 г. не са си обновявали плановете за мобилни услуги, а цените са потресаващи. Например 41 лв такса за неограничени минути и 10000 мб.
В същото време Виваком ни заливат с реклами от типа бизнес великани и т.н.
В същото време Виваком ни заливат с реклами от типа бизнес великани и т.н.
- Чо :)
- Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
- Контакти:
Re: Защо А1 не обновява тарифите си за бизнес клиенти?
Сключва се договор с официално тази тарифа, но за срока на договора (приерно 24 месеца) има ГОЛЕМИ отсъпки от таксата + бонуси допълнителни екстри (минути, интернет, ...) ... условия трепач!
Ако се откаже - неустойките са според непромоционалните условия.
Малко преди да изтече договора предлагат същото с леко повишена цена, а ако откаже остават на високите условия.
Ако разберат, че има намерение да се преминава към друг оператор, ПРЕКРАТЯВАТ едностранно договора (все се намират причини) и повече не може да си върнет тези номера,
Правят го всички и не е незаконно, неморално да, но ...
Ако се откаже - неустойките са според непромоционалните условия.
Малко преди да изтече договора предлагат същото с леко повишена цена, а ако откаже остават на високите условия.
Ако разберат, че има намерение да се преминава към друг оператор, ПРЕКРАТЯВАТ едностранно договора (все се намират причини) и повече не може да си върнет тези номера,
Правят го всички и не е незаконно, неморално да, но ...
Усмихни се... Животът е Хубав
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510
Ей това като го прочетох...дава отговори на доста въпроси:
https://www.toest.bg/from-a1-with-love/
https://www.toest.bg/from-a1-with-love/
-
- Регистриран: 19 ное 2017, 10:18
Звучи ужасно да правиш бизнес и да останеш без телефон заради такива нелоялни практики.
А как стоят нещата при Виваком и Йетел?
А как стоят нещата при Виваком и Йетел?
затова трябва да се ползват всички оператори
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Незнам дали това е достоверно но преди няколко години съм работил във Виваком и съм пренесъл стотици номера с основен донор Мтел. Пренасял съм и номера които са и били изключени, за това се съмнявам в достоверността на историята. При подадено заявление за пренос номера се пренася при всички положения. Претенциите за сметки и неустойки са после предмет на спор ако има такъв. Ако това е вярно А1 ги грози грандиозна глоба от КРС. Иначе в офертите им за големи корпоративни групи са повече от добри. В момента служебният ми номер е на около 10 лв абонамент без ДДС като включва 1200 нац. Мин. Около 10 гб нет около 100 смс 120 международни и не помня колко нет в роуминг.
Днес ми предложиха 34 лв. с ДДС, неограничени интернет и минути. Става дума за преподписване. Малка фирма с 4 карти. И все пак не е ли висока таксата? Как мислите? Иначе това според мен е обновена и неизгодна оферта, при положение, че в сайта им има като, че ли по-изгодни предложения за частни клиенти.
Скорост на интернета упомената ли е ?
Пренасял си предимно номера на физически лица, вероятно и никога не е било възможно да се пренесе закрит номер. Все едно е несъществуващ.sabin_zaimov написа: ↑02 яну 2024, 18:04Незнам дали това е достоверно но преди няколко години съм работил във Виваком и съм пренесъл стотици номера с основен донор Мтел. Пренасял съм и номера които са и били изключени, за това се съмнявам в достоверността на историята. При подадено заявление за пренос номера се пренася при всички положения. Претенциите за сметки и неустойки са после предмет на спор ако има такъв. Ако това е вярно А1 ги грози грандиозна глоба от КРС. Иначе в офертите им за големи корпоративни групи са повече от добри. В момента служебният ми номер е на около 10 лв абонамент без ДДС като включва 1200 нац. Мин. Около 10 гб нет около 100 смс 120 международни и не помня колко нет в роуминг.
Ментел се позовава на общи условия в конкретния случай и кой знае какви подводни камъни има заложени, като например че могат да закрият номер, ако е имало забавяния в плащанията.
Въпроса е как разбират че дадена фирма иска да пренася номера? Явно това намерение трябва да остане скрито до последно.