Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
9лв. - 25GB (без роуминг) + неогр. минути и смс + 200 международни минути + ТВ
15лв. - неогр. MB (8GB роуминг) + неогр. минути и смс + 600 международни минути + ТВ
20лв. - неогр. MB (10GB роуминг) + неогр. минути и смс + 800 международни минути + ТВ
(Всички с 5G достъп.)
В съседна Румъния, която даже е с по-високи заплати.
И после някои тук обясняват как нищо им нямало на нашите оператори - много били хубави...
15лв. - неогр. MB (8GB роуминг) + неогр. минути и смс + 600 международни минути + ТВ
20лв. - неогр. MB (10GB роуминг) + неогр. минути и смс + 800 международни минути + ТВ
(Всички с 5G достъп.)
И после някои тук обясняват как нищо им нямало на нашите оператори - много били хубави...
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Това сравнение със заплатите не винаги е правилно, защото много малък процент от формираната цена е на база човешки труд в съответната държава. Има оборудвания, офиси, строежи на клетки и ток, който е доста относително. Както и да е. Това показва, че там конкуренцията работи по-добре. Имат 4 оператора + виртуалка Lyca Mobile.reedsolomon написа: ↑11 яну 2024, 13:419лв. - 25GB (без роуминг) + неогр. минути и смс + 200 международни минути + ТВ
(Всички с 5G достъп.)
Ето и в Италия например един от големите оператори - https://www.iliad.it/offerta-iliad-giga100-799.html
100 гигабайта + роуминг + неограничени минути и СМС + неограничени минути за 60 дестинации само за 8 евро - 16лв.
Франция и UK също са добри примери за добра конкуренция, а Сърбия, България и Албания например са много лоши.
Полша също е много добър пример за доста добра конкуренция, а заплатите там са по-високи. https://flex.orange.pl/en
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Така е, казах го, защото се предполага, че и разходите (и цените) би трябвало да са по-високи там, а виждаме, че е обратното.mishobehar написа: ↑11 яну 2024, 14:46Това сравнение със заплатите не винаги е правилно, защото много малък процент от формираната цена е на база човешки труд в съответната държава. Има оборудвания, офиси, строежи на клетки и ток, който е доста относително.
Днес ми се показаха "специалните оферти" за преподписване от Виваком, трагедия...
Интересно..при мен..
Аз,съм с план Unlimited 50 - 32.99лв. След 3 месеца договорът ми изтича
Спец. Оферти :
*Unlimited 100 - 33 лв
*Unlimited 300 - 33 лв (39.99 след 12 м.)
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Lycamobile спря да работи в Румъния от тази година.mishobehar написа: ↑11 яну 2024, 14:46Това сравнение със заплатите не винаги е правилно, защото много малък процент от формираната цена е на база човешки труд в съответната държава. Има оборудвания, офиси, строежи на клетки и ток, който е доста относително. Както и да е. Това показва, че там конкуренцията работи по-добре. Имат 4 оператора + виртуалка Lyca Mobile.
Иначе според мен също там са ниски цените, защото имат 4 оператора, но главно заради Digi и Telekom.
Digi предлагат 50 ГБ интернет с неограничени минути в мрежата им и 200 към други мрежи и към някои международни дестинации за €2 на месец на договор и често имат промоции за €1 на месец за първите 6-12 месеца.
Според мен не печелят клиенти просто от това, че имат ниски цени на читави мрежи, а освен това Digi предлагат много добри цени в роуминг:
€0,0009 на МБ в Сърбия и Северна Македония (на А1)
€0,0010 на МБ в Турция на Turkcell
€0,0007 на МБ в Обединеното кралство
€0,0006 на МБ в Швейцария
€0,0005 на МБ на AT&T Мексико
€0,0004 на МБ на AT&T САЩ
Всичките тези са под 2 лв за 1 ГБ! А1 ми искат 120 лв за 6 ГБ в роуминг в САЩ и Канада за сравнение и става дума за предварително заплатен пакет, а при Digi плащаш за колкото ползваш! Освен това Digi позволява да ползваш VoWiFi навсякъде и няма нужда да плащаш за обаждания в чужбина.
Аз лично си взех сим карта за €2 на месец с договор на Digi, за да ги ползвам в роуминг, защото явно нашите оператори няма да пуснат такива цени никога.
На 7.03.2023 си подписах договора с А1, във фактурата за Юли23 имах индексация за инфлацията от 2022 Ако искаш да ти я пратя, че да повярваш ?JKRL написа: ↑09 яну 2024, 21:39Не индексират(пре)подписаните договори от 1-ви март. Не помня какво си писал преди месеци.
Скоро ще разберем дали ще се полакомят операторите и тази година. Все пак се надявам ,че ще пропуснат предвид предишните две. Мината година Yettel се оказа най-нагъл от всички оператори.
Йеттел се оказаха най-нагли, но и най-много клиенти изгубиха. Вивата тази година удариха тъпомоера от всякъде. До прди 2 дни вървше рекламната им брошура с 32 лева такса на 100 мгбс, а по-високите планове с 50% намаление за 6 месеца. От вчера нищо подобно не се случва. Таксата вече е 34 лева, а всички други са вдигнати с по 2 лева отгоре и вече няма 50% за 6 месеца. Интересна политика ден за ден:) Те като промишления ток, "ден напред" ) Луда работа. Сега и другите мърши ще вдигнат цените от другия месец ей така, при положение, че енергоносисителите са на стойности от 2020г. Но сега ще се оправдаят с минималната работна заплата, все едно че те са вдигнали заплатите на служителите си с 20 %. Безобразията в България и ние сме участници в този идиотизъм защото сме "ТИК-ТОК"НАРОД! И по-забавно ще става с това малоумно племе - не всички, но повечето са дебилно прости.
ама така е като няма ДЪРЖАВА, чуждестранните фирми правят каквото си искат !
Това ти мнение ме подсети да им видя каталога. Забелязах, че най-нагло са го подменили със завишените цени и никаква следа от стария. Явно промените са дошли наистина от днес за утре.mjoy383 написа: ↑12 яну 2024, 06:06Йеттел се оказаха най-нагли, но и най-много клиенти изгубиха. Вивата тази година удариха тъпомоера от всякъде. До прди 2 дни вървше рекламната им брошура с 32 лева такса на 100 мгбс, а по-високите планове с 50% намаление за 6 месеца. От вчера нищо подобно не се случва. Таксата вече е 34 лева, а всички други са вдигнати с по 2 лева отгоре и вече няма 50% за 6 месеца. Интересна политика ден за ден:)
ПРЕДИ
СЕГА
ПРЕДИ
СЕГА