Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
А1 има право да допълва или изменя настоящите Правила, както и да
прекратява тяхното действие по всяко време, като съответните промени или прекратяване влизат в сила от датата на
публикуването им на интернет страницата www.a1.bg
Сиреч, по всяко време може да спрат отстъпката за онлайн плащане.
прекратява тяхното действие по всяко време, като съответните промени или прекратяване влизат в сила от датата на
публикуването им на интернет страницата www.a1.bg
Сиреч, по всяко време може да спрат отстъпката за онлайн плащане.
Така,оказа се за моя изненада че може,преди малко си говорих с една доста отзивчива девойка в офис в Пловдив.Моя договор е 36лв,няма проблем да се мине на по-ниска тарифа но само от тези в списанието/сайт-а.Реално,ако реша да подпиша на ънлимитед S(23лв) няма никакъв проблем.Даже ме увери,че няма да бъде индексиран-на практика не е лош вариант за хора,които много говорят но ползват малко или никакъв нет…Не дават обаче от плановете за пренос,независимо че искам по-скъп(~30 лв) Изобщо шантава история,не съм имал взимане даване с йетел освен предплатена,иначе да съм се пренесъл до сега…donleone написа: ↑21 фев 2024, 09:56При А1 , не можеш - в момента съм с изтекъл договор и тарифа по ниска от сегашната ми не желаят да ми предложат , каквото и да направих само по високи тарифи предлагат , пробвано на 3 различни места и по телефона. Сега обмислям дали да избера предплатената на Виваком или плана на Йетел за 22 лв. Все още не съм решил какво да направя , в момента всичко което ми предлагат е около 40 лв.
Нямат право.. при плановете за пренос има -3 лв остъпка че прехвърляш номера от др.оператор към А1LAODSE написа: ↑21 фев 2024, 19:47Така,оказа се за моя изненада че може,преди малко си говорих с една доста отзивчива девойка в офис в Пловдив.Моя договор е 36лв,няма проблем да се мине на по-ниска тарифа но само от тези в списанието/сайт-а.Реално,ако реша да подпиша на ънлимитед S(23лв) няма никакъв проблем.Даже ме увери,че няма да бъде индексиран-на практика не е лош вариант за хора,които много говорят но ползват малко или никакъв нет…Не дават обаче от плановете за пренос,независимо че искам по-скъп(~30 лв) Изобщо шантава история,не съм имал взимане даване с йетел освен предплатена,иначе да съм се пренесъл до сега…donleone написа: ↑21 фев 2024, 09:56При А1 , не можеш - в момента съм с изтекъл договор и тарифа по ниска от сегашната ми не желаят да ми предложат , каквото и да направих само по високи тарифи предлагат , пробвано на 3 различни места и по телефона. Сега обмислям дали да избера предплатената на Виваком или плана на Йетел за 22 лв. Все още не съм решил какво да направя , в момента всичко което ми предлагат е около 40 лв.
Странно , на мен и по телефона и в офис ми отговлриха че не може /на няколко места / , явно всичките лъжат поголовно , кой както му е кеф .И аз съм на същото чудене за йетел в момента, че явно с А1 ще се разделяме след повече от 20 години
И аз мисля да мина на Unlimited Special Plus 28 за 25лв след отстъпки, защото в момента плащам 24лв и след индексацията ще подмине 26.
Unlimited Special Plus 21 - Септември 2022
Неограничени национални минути за 24м. - Неограничени минути
Мобилен интернет (5000MB на макс. скорост) - неограничени мегабайти
Международни разговори - ЕС - 100 минути
При всеки от трите оператора може да се мине на договор с по-ниска такса, когато изтече договора. Но само от официално обявените на сайта. При отказ жалба до КЗП и ще видите как изведнъж ще може да се мине на по-нисък план. Същото е и с предплатените планове - нямат право да ви отказват да минете на тях.
Тези скритите планове за лоялни клиенти вече не са официално обявени никъде и за тях те си решават дали ще ви дадат или не на по-ниска такса от тях.
Тези скритите планове за лоялни клиенти вече не са официално обявени никъде и за тях те си решават дали ще ви дадат или не на по-ниска такса от тях.
Аз съм в същата лодка - Подписах на Unlimited Special Plus 21 Септември за 20лв и след 2-3 месеца индексираха - сега ми излиза 22.20 всеки месец.koftibe написа: ↑21 фев 2024, 14:52Здравейте!
И аз получих смс за индексацията (А1) преди малко и влязох да се поровя малко из дебрите на А1.
Та аз съм на Smart Unlimited Special 20, който обаче беше индексиран няколко месеца след като подписах и рязко стана 19.22 без ддс (23.06 с ддс). Сега обаче ще се индексира с въпросните 9.5% което по мои сметки ще стане 25.25лв/мес.
Видях и офертите, които ми предлагат като става дума за Unlimited Special Plus 28 с такса 27,99лв/мес.
Ако към момента поръчам въпросният договор ОНЛАЙН пише, че ще имам 1лв/мес отстъпка заради това и 2лв + 1GB нет при всяко плащане в приложението.
Т.Е. Проста калкулация 27,99 - 2лв - 1лв = 24,99лв/мес. което ми е по-малко от сегашният план.
Лошото е, че в условията на договора (онлайн PDF) не пише нищо за този 1 лев отстъпка.
Разликата в момента е, че нямам 5G (което така или иначе не ползвам), а и след първите 12мес. новият план се ограничава на 70mbps, което абсолютно обезмисля 5G, защото в момента на 4G си вадя 200mbps.
Честно казано не съм наясно с тези отстъпки от 3лв и се допитвам до вас работят ли и има ли шанс да кажат, че ще ги махнат в някакъв момент според вас
Прилагам и скрийншот от офертата.
Вчера ми звъняха за Unlimited Special Plus 25 (Срок - 2 г.) -
Промоционална за първите 24 месеца 24,99
Ограничена скорост след 12м - Стандартна след първите 12 мес. 50 Mbps (макар, че и на моят уж имаше ограничена скорост, ама нещо не я усещам )
Услуга select за 24м.
Гледам в договора не е написано за 2лв отстъпка при онлайн плащане, ама по телефона ми казаха, че ще важи. Отстъпката от 1лв при онлайн поръчка я няма.
Та по мои сметки (и тяхна реклама) трябва да ми стане 23лв таксата.
Единственото ми чудене е дали в тази цена няма да вкарат и индексация. Аз още не съм получил смс за индексация на текущия ми договор, но предполагам е въпрос на време. Ще бъде доста "приятно" ако 2-3 седмици след подписване на нов договор ми вдигнат още ~10%.
Някой има ли представа или направо да звъня да питам като очаквам отговор "За момента нямаме такива планове, но може след месец да индексираме цената"
Чета в съобщението на А1, че сключените договори през 2024 г. няма да бъдат засегнати от индексацията.reqqez написа: ↑22 фев 2024, 14:36Аз съм в същата лодка - Подписах на Unlimited Special Plus 21 Септември за 20лв и след 2-3 месеца индексираха - сега ми излиза 22.20 всеки месец.
Ограничена скорост след 12м - Стандартна след първите 12 мес. 50 Mbps (макар, че и на моят уж имаше ограничена скорост, ама нещо не я усещам )
Услуга select за 24м.
Гледам в договора не е написано за 2лв отстъпка при онлайн плащане, ама по телефона ми казаха, че ще важи. Отстъпката от 1лв при онлайн поръчка я няма.
Единственото ми чудене е дали в тази цена няма да вкарат и индексация. Аз още не съм получил смс за индексация на текущия ми договор, но предполагам е въпрос на време. Ще бъде доста "приятно" ако 2-3 седмици след подписване на нов договор ми вдигнат още ~10%.
Някой има ли представа или направо да звъня да питам като очаквам отговор "За момента нямаме такива планове, но може след месец да индексираме цената"
цитирам:
Кои клиенти ще бъдат засегнати от индексацията?
Частни и бизнес клиенти, ползващи мобилни и/или фиксирани услуги, включително бизнес ICT услуги. От индексацията ще бъдат засегнати всички договори и анекси, сключени през 2023 година или по-рано. Договорите, сключени през 2024 г. не подлежат на индексация, с изключение на подписаните анекси през 2024 г. за удължаване само срока на ползване, без да се променят останалите условия.
Те се индексирани вече! Нали вдигнаха цените на всичките плановеIlian K написа: ↑22 фев 2024, 15:18Чета в съобщението на А1, че сключените договори през 2024 г. няма да бъдат засегнати от индексацията.reqqez написа: ↑22 фев 2024, 14:36Аз съм в същата лодка - Подписах на Unlimited Special Plus 21 Септември за 20лв и след 2-3 месеца индексираха - сега ми излиза 22.20 всеки месец.
Услуга select за 24м.
цитирам:
Кои клиенти ще бъдат засегнати от индексацията?
Частни и бизнес клиенти, ползващи мобилни и/или фиксирани услуги, включително бизнес ICT услуги. От индексацията ще бъдат засегнати всички договори и анекси, сключени през 2023 година или по-рано. Договорите, сключени през 2024 г. не подлежат на индексация, с изключение на подписаните анекси през 2024 г. за удължаване само срока на ползване, без да се променят останалите условия.