Гаранция на iPhone и покупка от Buy Best?

peterbs
Регистриран: 12 юни 2020, 10:44

Re: Гаранция на iPhone и покупка от Buy Best?

Мнение от peterbs » 19 апр 2024, 13:28

ЕМ ЕЙ КРЕДИТ ЕООД е фирмата, с която е оперирал,а може и в момента да управлява сайта buy best. Фирмата, която е посочена на сайта е възможно да е аутосорсинг, която само да изпълнява административните неща - да приема поръчки и да ги предава за изпълнение.
Това е от решението наАдминистративен Съд София:
Във връзка с получения сигнал от КЗП е извършена проверка, резултатите от която са
обективирани в Констативен протокол К-0001399/13.01.2023 г. /л.17/. В хода на
проверката е установено, че дружество „Ем Ей Кредит“ ЕООД извършва търговска
дейност през платформата ЕМАГ и през сайтове https://www.buybest.bg и
https://www.allgsm.eu като предоставя на потребителите възможност да закупуват
стоки, сключвайки с търговеца договори от разстояние по смисъла на чл. 45 ЗЗП.
Аз лично след множество прочетени мнения и открити жалби, не смятам, да се доверя на такъв търговец.

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 19 апр 2024, 20:32

Просто "играят" с ДДС-то. Затова и не издават фактури на фирми.

Гаранциите си вървят към Apple.

Kiril69
Регистриран: 06 апр 2021, 08:41

Мнение от Kiril69 » 19 апр 2024, 21:01

Nistel написа:
19 апр 2024, 20:32

Именно! Това е важното за крайният потребител, че гаранцията към Apple си върви. Много фирми в Бг правят какви ли не далавери с ДДС, тук поне има някаква полза за нас- по-ниска крайна цена.

Някой по-горе спомена отворени кутии и/или липса на IMEI номер на кутията. Просто е - винаги имате преглед и тест при куриера (минимум 15 минути в офис на куриера). Никога не взимайте пратка, която не е фабрично запечатана. Всяка една поръчка може да бъде върната директно на куриера безплатно или най-много да платите транспортната услуга в едната посока: 5-10 лв.

peterbs
Регистриран: 12 юни 2020, 10:44

Мнение от peterbs » 19 апр 2024, 22:29

Kiril69 написа:
19 апр 2024, 21:01
Nistel написа:
19 апр 2024, 20:32

Именно! Това е важното за крайният потребител, че гаранцията към Apple си върви. Много фирми в Бг правят какви ли не далавери с ДДС, тук поне има някаква полза за нас- по-ниска крайна цена.

Някой по-горе спомена отворени кутии и/или липса на IMEI номер на кутията. Просто е - винаги имате преглед и тест при куриера (минимум 15 минути в офис на куриера). Никога не взимайте пратка, която не е фабрично запечатана. Всяка една поръчка може да бъде върната директно на куриера безплатно или най-много да платите транспортната услуга в едната посока: 5-10 лв.
Благодаря за разяснението, дадохте ми полезна информация!

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 19 апр 2024, 22:42

Имайте предвид, че доставките на въпросната фирма за скъпи. Имат обявена стойност и това вдига цената за доставка. Както писах по-горе, купувал съм два телефона от тях.
==================
MPXV3RX/A

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 19 апр 2024, 22:57

Kiril69 написа:
19 апр 2024, 21:01
Просто е - винаги имате преглед и тест при куриера (минимум 15 минути в офис на куриера).
Писах по тази тема - нямат преглед и тест пратките от този сайт. Поне според отзивите в нета.

Kiril69
Регистриран: 06 апр 2021, 08:41

Мнение от Kiril69 » 19 апр 2024, 23:51

JKRL написа:
19 апр 2024, 22:57

Писах по тази тема - нямат преглед и тест пратките от този сайт. Поне според отзивите в нета.

Няма как да нямат преглед и тест, това е абсурдно просто. От baybest не съм поръчвал конкретно, но от друга фирма от каталога на pazaruvai.com- да. Expresslink е фирмата, с която имам личен опит. Цените са равни и/или по-ниски от baybest. 2 чисто нови телефона, поръчани за 2 години. При поръчка ви звънят по телефона на следващият ден за потвърждение. Винаги казвам, че искам чисто нов телефон, фабрично запечатан. И че ако заподозря някаква нередност, директно връщам на куриера и ще изиксвам те да си поемат обратната доставка. Досега не съм имал проблем с конкретната фирма, винаги фабрично запечатани и чисто нови телефони.

В заключение- ако няма преглед и тест: директно отказвате пратката на куриера и изиксвате подателя да си поеме разходите за връщане!

И като казвате- "отзивите в нета": хайде да се замислим. Не приемайте безконтролно всичко, написано в нета. Пратка от електронен магазин, без преглед и тест??? Кой по дяволите би приел такова нещо??? Та те могат да ви пратят камък в кашон за 2 000 лв??? :D :D Стига глупости. Това за мен е несеризно.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 20 апр 2024, 11:06

Kiril69 написа:
19 апр 2024, 23:51
JKRL написа:
19 апр 2024, 22:57

Няма как да нямат преглед и тест, това е абсурдно просто. От baybest не съм поръчвал конкретно....
Вярвам на поръчвалите от този сайт, а не ти какво мислиш. Тук някой беше писал, че е поръчвал от тях и нека каже дали има или няма преглед и тест. Какво правят другите търговци не е важно, защото коментираме BuyBest.

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 20 апр 2024, 11:15

Честно казано, не мога да си спомня. Но в едно съм сигурен - ако е нямало, нямаше да го взема. Така, че приемам , че имат. Другото, което помня е нелюбезното отношение на жената, която ми се обади.
==================
MPXV3RX/A

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 20 апр 2024, 13:15

JKRL написа:
20 апр 2024, 11:06

Вярвам на поръчвалите от този сайт, а не ти какво мислиш. Тук някой беше писал, че е поръчвал от тях и нека каже дали има или няма преглед и тест. Какво правят другите търговци не е важно, защото коментираме BuyBest.
Поръчвал съм вече 4 пъти от тях (3 пъти слушалки AirPods и кутийка с безжично зареждане) - винаги е имало опция преглед (тест на слушалки няма как, а и като ги разопаковам няма как да са същите като ги връщам например).
Дори за пръв път откакто поръчвам от тях тази година имах дефект в едната слушалка и ги пратих гаранционно за ремонт до тях - смениха и двете (гледах ги по серийните им номера) + допълнителни гумички с различни размери освен тези, които са в комплекта и сега имам по 2 резервни от вид/размер.
Дори телефон щях да си взема от тях, но нямаха наличност и затова от друг сайт си го поръчах.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Отговори