Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от defierofodds » 17 юли 2024, 16:54

Vegetto написа:
17 юли 2024, 14:51
JKRL написа:
16 юли 2024, 23:48
Значи си проспал едни 10г. Да ти се чуди човек как говориш така категорично, а се оказа всичко невярно.
Ей ама много си забавен, да знаеш
mjoy383 написа:
17 юли 2024, 08:58
При А1, можеш и с хартия и без хартия. Аз лично искам да е написано на хартия, така исках преди време да ми удостоверят на хартия, че 2 лева отстъпка реално ще имам за целия период на договора иначе им връщам договора т.к. в сайта пишеше че има 2 лева, но на хартия ги нямаше и да видиш как до 2 дни ми пратиха и на хартия:)
Това и от други съм го чувал - трябва да им извиваш ръцете, иначе ако мине номера. Като цяло в офис може на всякакви лъжи да се наслушаш иначе. При всички оператори.

Също така при А1 подписването си е стандартно първо на таблета, трябва да извиваш ръцете на някой, че настояваш първо да ти го принтира. Отделно после трябва да сравняваш подписаното да няма някакви разлики с първото (наслушал съм се на различни мизерии на продавачите). Затова предпочитах с куриер - там договорът не е обвързващ на секундата на подписването.

Добре че поне са почнали и дигитално да пращат договорите (сигурно и по система да си ги архивират). Беше меко казано абсурдно като ме таксуваха некоректно и исках да ми отворят договора, те да казват че го нямат. Трябваше да се разкарвам до нас да им нося моята хартийка...
При пращането по куриер беше практика да активират плана още с изпращането. Не знам дали все още вършат същата мизерия.

Vegetto
Регистриран: 27 юли 2006, 09:28

Мнение от Vegetto » 17 юли 2024, 17:17

defierofodds написа:
17 юли 2024, 16:54
При пращането по куриер беше практика да активират плана още с изпращането. Не знам дали все още вършат същата мизерия.
Не мога да кажа какво значи да е активиран така планът. Знам, че по закон има период от 14 дни след получаването на документите, в който има "Право на отказ", прекратяване без неустойки. Това е наложено благодарение на директива на ЕС. От А1 си ми пратиха документите заедно с бланката за отказ (ако реша да я ползвам).
Ако са се правили на хитри, човек трябва да си търси правата. И в банките някой път се пробват с некоректни такси, ако мине номера. На гише и там пак много знаят. Една официална жалба до централата беше достатъчна да се реши казуса... За жалост повечето хора се примиряват.
JKRL написа:
17 юли 2024, 16:22
Това е самата истина. Да си беше сверил информацията.

На тях им е по-лесно да го подпишеш на таблета и да не се занимават да принтират, а не че видиш ли, защото искат да те излъжат с нещо.
:lol: Ти да видиш, каква безгранична вяра в човека :mrgreen: Нямаш си идея колко нахъсано лъжат за какво ли не, за да си постигнат таргетите... Ама нищо, стискам ти палци да имаш късмет да не разбираш.

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 17 юли 2024, 18:50

Освен за тези оферти за пренос защо посещавате още магазини, хартии, подписи на таблетчета където не знаеш какво подписваш и разни такива. Аз нямам нерви направо. Може да е от възрастта вече, знам ли. Говоря с тях или по телефона или видео магазина. (За А1 става въпрос).Ако ще взимам устройство всичко се праща до офиса на куриер (Спиди) където си разглеждам договора на хартия (щом някои ги притеснява подписа на таблет), и едва тогава го подписвам.
Никога е нямало практика (може да са били единични случаи, но не и практика) договора да влиза в сила още преди подписването при куриера. Винаги влиза в сила няколко часа след подписа т.к. явно получават инфо че договора е подписан и не се налага да чакат физическото копие да се върне при тях.
Ако не взимам устройство им казвам да ми пуснат договора през Евротръст където си излиза pdf и си изчитам договора ако искам може да си го разпечатам, имам срок от 24 часа да го подпиша така че може да се изчете и обмисли ваяка запетайка, подписвам си го и след 2 часа пак си влиза в сила.
Наистина нямам нерви в тея магазини особено като отиваш за едно а започват да те заглавичкват да подпишеш и нещо друго. Изпада се в една ситуация да казвам многократно че не искам, а някой нагъл, напорист служител да ми казва - "Ама господине, вижте то по-добре за вас" и така няколко кратно докато не ми се вдигнат нервите. По телефона или видео магазина нещо да ми кажат на криво поне им набивам червената слушалка и готово. После си се обаждам пак....
В евротръст си има архив с подписаните документи така че винаги са ми подръка договорите + оня ден си пуснах анекс за удължаване на договора ми за смарт телевизията докато си лежа на плажа. На 95% съм сигурен че ако бях отишъл в офис да подпиша за телевизията чяха да почнат да предлагат и нещо друго и д ами вдигнат нервите

Vegetto
Регистриран: 27 юли 2006, 09:28

Мнение от Vegetto » 18 юли 2024, 01:09

Точно така си е по офисите... Затова и аз си плащам с ePay, договор по куриер както вече казах че предпочитам - няма никакви плюсове да се ходи на място ако може да се избегне.

Така и мен преди години успяха да ме изнервят до степен че си крещяхме. Тогава бях при Виваком, отивам за процедурна дреболия, обаче една лелка "мениджър на офиса" на Графа (София) измести младата консултантка и почна да ме клати с надежда да си хване таргета. Като се изпокарахме се врърна и остави първоначалната консултантка да свърши реално работата.

От "кухнята" са ми разказвали за таргетите и какви са драми да ги стигат, за да има бонуси към заплатата. И се почва "нашиването" както им е термина - при който мине номера с каквото може да се набута.

Затова максимално настрани от тях и по начини, които позволяват подробно запознаване преди всичко да е окончателно.

radi1176
Регистриран: 20 яну 2023, 12:17

Мнение от radi1176 » 18 юли 2024, 11:44

Така днес пуснат прехвърляне към Виваком на 2 номера от A1. Договора изтича на 26.07.2024 година. Веднага дойде СМС от A1, че дължа неустойка 8 лева. Реално ако прехвърля номерата след 26.07.2024 пък ще влязат в сила "стандартните цени" на 2-та плана, които са доста високи и пак ще има дължа стандартна месечна такса за дните след 26.07.2024 г. Общо взето трябва да отидеш на точният ден, да прехвърлиш номерата също в точният ден за да не ти начислят неустойка или пък да не ти влезнат в сила стандартните цени на плана и после да платиш пропорционално за дните, за които си ползват телефоните.

engadget
Регистриран: 17 мар 2010, 16:01

Мнение от engadget » 18 юли 2024, 12:11

radi1176 написа:
18 юли 2024, 11:44
Така днес пуснат прехвърляне към Виваком на 2 номера от A1. Договора изтича на 26.07.2024 година. Веднага дойде СМС от A1, че дължа неустойка 8 лева. Реално ако прехвърля номерата след 26.07.2024 пък ще влязат в сила "стандартните цени" на 2-та плана, които са доста високи и пак ще има дължа стандартна месечна такса за дните след 26.07.2024 г. Общо взето трябва да отидеш на точният ден, да прехвърлиш номерата също в точният ден за да не ти начислят неустойка или пък да не ти влезнат в сила стандартните цени на плана и после да платиш пропорционално за дните, за които си ползват телефоните.
Един ден след изтичане на договора се пуска заявление за прехвърляне и всичко е точно.

osil
Регистриран: 15 дек 2018, 18:56

Мнение от osil » 18 юли 2024, 12:28

engadget написа:
18 юли 2024, 12:11
radi1176 написа:
Един ден след изтичане на договора се пуска заявление за прехвърляне и всичко е точно.
А едномесечното предизвестие за прекратяване на договор? Няма ли пак да е проблем? И при изтекъл имаше такава клауза

engadget

Мнение от engadget » 18 юли 2024, 13:26

osil написа:
18 юли 2024, 12:28
engadget написа:
18 юли 2024, 12:11
radi1176 написа:
А едномесечното предизвестие за прекратяване на договор? Няма ли пак да е проблем? И при изтекъл имаше такава клауза
Няма да е проблем.Аз говоря за прехвърляне, а не за спиране на услугата.Едномесечно предизветие може да бъде пуснато 30 дни преди да изтече договорът или по всяко време след това.

osil
Регистриран: 15 дек 2018, 18:56

Мнение от osil » 18 юли 2024, 13:44

Да, и аз говоря за пренос, но всъщност прекратяваш с А1 взаимоотношенията, тоест и договора с тях прекратяваш

engadget

Мнение от engadget » 18 юли 2024, 13:50

osil написа:
18 юли 2024, 13:44
Да, и аз говоря за пренос, но всъщност прекратяваш с А1 взаимоотношенията, тоест и договора с тях прекратяваш
1 ден след изтичане на договора се пуска заявление за пренос и всичко е ок.След като преноса се осъществи - договора със стария оператор е прекратен

Отговори