Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Здравейте! Преди месец ми изтече договорът към А1. Наскоро си платих новата по-висока месечна такса и днес го прехвърлих към Йетел. Сега се сетих обаче че имам текуща сметка от 15 стотинки. Това ще бъде ли проблем за преноса? Да не вземат да го откажат утре заради тази нищожна сума? Другото, което е, нали уж при всеки мобилен оператор се предплаща таксата за следващия месец? Тези в офиса на А1 днес казват на майка ми, че се било плащало за предходния месец, понеже и тя преди месец си прехвърли номера при изтекъл договор и искаше да види какво е положението с дължими или възстановени такси. Казаха, че няма нищо за възстановяване при нея относно надвзети такси. Ще се радвам да споделите вашите мнения по въпроса, благодаря!
Йетел предложиха по телефона:
Месечна такса - 27.99
Неогр. Минути и неогр. Интернет за първата година. Втората е на 50. В роуминг 100 минути и 20ГБ нет. Една позиция за 6 месеца. Сега плащам с около 10 лв отгоре за 50 нет за целия договор, ама като им казах, че ще пренеса номера и веднага дадоха ниска цена.
Месечна такса - 27.99
Неогр. Минути и неогр. Интернет за първата година. Втората е на 50. В роуминг 100 минути и 20ГБ нет. Една позиция за 6 месеца. Сега плащам с около 10 лв отгоре за 50 нет за целия договор, ама като им казах, че ще пренеса номера и веднага дадоха ниска цена.
Фактически щом си абонат на Йетел, можеш направо да си пренесеш номера към А1 и ще получиш същия план за 24 лева, а ако го плащаш онлайн - за 22 лева. Ако ти се занимава, провери на тази карта https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... =0%2C0&z=6JustNow написа: ↑31 юли 2024, 18:12Йетел предложиха по телефона:
Месечна такса - 27.99
на кой оператор има базова станция най-близо до твоя адрес и се пренеси на него ако ти изтича договорът де! Защо да плащаш 28 лева за нещо, което можеш да го имаш за още по-ниска цена?
Иначе да, и от А1 ми предлагаха абсолютно същия план за абсолютно същата цена 27.99 лв.
Ще го използвам с допълнителна отстъпка /телк/ и става 22.40 лв. Ако не бяха предложили по ниска цена, бях готов да прехвърлям номера.roboboy1 написа: ↑31 юли 2024, 19:29Фактически щом си абонат на Йетел, можеш направо да си пренесеш номера към А1 и ще получиш същия план за 24 лева, а ако го плащаш онлайн - за 22 лева. Ако ти се занимава, провери на тази карта https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... =0%2C0&z=6JustNow написа: ↑31 юли 2024, 18:12Йетел предложиха по телефона:
Месечна такса - 27.99
на кой оператор има базова станция най-близо до твоя адрес и се пренеси на него ако ти изтича договорът де! Защо да плащаш 28 лева за нещо, което можеш да го имаш за още по-ниска цена?
Иначе да, и от А1 ми предлагаха абсолютно същия план за абсолютно същата цена 27.99 лв.
-
- Регистриран: 25 мар 2024, 23:45
Здравейте! След няколко дни заминавам да живея в Нидерландия за поне следващите няколко години. В момента съм на боб и съответно нямам роуминг. Мисля да прехвърля номера към предплатена карта на някой от операторите, колкото тази карта да е активна и да е с мен, като ще си купя нидерландска за основна. Бихте ли ми предложили нещо?
Според мен най-удачно е да отидеш и да питаш в A1, тъй като те ги купиха така и така. Смятам, че процесът по пренасяне ще е най-лек.vvventsi121 написа: ↑01 авг 2024, 17:13Здравейте! След няколко дни заминавам да живея в Нидерландия за поне следващите няколко години. В момента съм на боб и съответно нямам роуминг. Мисля да прехвърля номера към предплатена карта на някой от операторите, колкото тази карта да е активна и да е с мен, като ще си купя нидерландска за основна. Бихте ли ми предложили нещо?
Никога не са ги купували те са си техни от самото начало
Имай предвид, че не можеш да ползваш роуминг с години докато си в Нидерландия.vvventsi121 написа: ↑01 авг 2024, 17:13Здравейте! След няколко дни заминавам да живея в Нидерландия за поне следващите няколко години. В момента съм на боб и съответно нямам роуминг. Мисля да прехвърля номера към предплатена карта на някой от операторите, колкото тази карта да е активна и да е с мен, като ще си купя нидерландска за основна. Бихте ли ми предложили нещо?
Контрол на използването на роуминг
Като част от политиката за справедливо ползване вашият оператор може да контролира и проверява как използвате роуминг за период от 4 месеца. Ако в продължение на 4 месеца сте прекарали повече време в чужбина, отколкото у дома, И сте ползвали повече услуги в роуминг, отколкото услуги във вашата страна, вашият оператор може да се свърже с вас и да ви помоли да изясните положението си.
-
- Регистриран: 25 мар 2024, 23:45
Знам за тази политика, гледах в сайта че добавят някакви такси за повиквания и интернет, но не ме плашат особено. Просто ми трябва картата там, тъй като ще ми отнеме известно време да си актуализирам детайлите с нов телефонен номер и т.нtreyyy написа: ↑01 авг 2024, 20:37Имай предвид, че не можеш да ползваш роуминг с години докато си в Нидерландия.vvventsi121 написа: ↑01 авг 2024, 17:13Здравейте! След няколко дни заминавам да живея в Нидерландия за поне следващите няколко години. В момента съм на боб и съответно нямам роуминг. Мисля да прехвърля номера към предплатена карта на някой от операторите, колкото тази карта да е активна и да е с мен, като ще си купя нидерландска за основна. Бихте ли ми предложили нещо?
Контрол на използването на роуминг
Като част от политиката за справедливо ползване вашият оператор може да контролира и проверява как използвате роуминг за период от 4 месеца. Ако в продължение на 4 месеца сте прекарали повече време в чужбина, отколкото у дома, И сте ползвали повече услуги в роуминг, отколкото услуги във вашата страна, вашият оператор може да се свърже с вас и да ви помоли да изясните положението си.
Приложението Talz няма ли да свърши работа?