Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

roboboy1
Регистриран: 17 май 2020, 21:18

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от roboboy1 » 31 юли 2024, 16:56

Здравейте! Преди месец ми изтече договорът към А1. Наскоро си платих новата по-висока месечна такса и днес го прехвърлих към Йетел. Сега се сетих обаче че имам текуща сметка от 15 стотинки. Това ще бъде ли проблем за преноса? Да не вземат да го откажат утре заради тази нищожна сума? Другото, което е, нали уж при всеки мобилен оператор се предплаща таксата за следващия месец? Тези в офиса на А1 днес казват на майка ми, че се било плащало за предходния месец, понеже и тя преди месец си прехвърли номера при изтекъл договор и искаше да види какво е положението с дължими или възстановени такси. Казаха, че няма нищо за възстановяване при нея относно надвзети такси. Ще се радвам да споделите вашите мнения по въпроса, благодаря!

JustNow
Регистриран: 23 юли 2022, 00:00

Мнение от JustNow » 31 юли 2024, 18:12

Йетел предложиха по телефона:

Месечна такса - 27.99
Неогр. Минути и неогр. Интернет за първата година. Втората е на 50. В роуминг 100 минути и 20ГБ нет. Една позиция за 6 месеца. Сега плащам с около 10 лв отгоре за 50 нет за целия договор, ама като им казах, че ще пренеса номера и веднага дадоха ниска цена.

roboboy1
Регистриран: 17 май 2020, 21:18

Мнение от roboboy1 » 31 юли 2024, 19:29

JustNow написа:
31 юли 2024, 18:12

Месечна такса - 27.99
Неогр. Минути и неогр. Интернет за първата година. Втората е на 50. В роуминг 100 минути и 20ГБ нет. Една позиция за 6 месеца. Сега плащам с около 10 лв отгоре за 50 нет за целия договор, ама като им казах, че ще пренеса номера и веднага дадоха ниска цена.
Фактически щом си абонат на Йетел, можеш направо да си пренесеш номера към А1 и ще получиш същия план за 24 лева, а ако го плащаш онлайн - за 22 лева. Ако ти се занимава, провери на тази карта https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... =0%2C0&z=6
на кой оператор има базова станция най-близо до твоя адрес и се пренеси на него ако ти изтича договорът де! Защо да плащаш 28 лева за нещо, което можеш да го имаш за още по-ниска цена?
Иначе да, и от А1 ми предлагаха абсолютно същия план за абсолютно същата цена 27.99 лв.

JustNow
Регистриран: 23 юли 2022, 00:00

Мнение от JustNow » 31 юли 2024, 22:04

roboboy1 написа:
31 юли 2024, 19:29
JustNow написа:
31 юли 2024, 18:12

Месечна такса - 27.99
Фактически щом си абонат на Йетел, можеш направо да си пренесеш номера към А1 и ще получиш същия план за 24 лева, а ако го плащаш онлайн - за 22 лева. Ако ти се занимава, провери на тази карта https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... =0%2C0&z=6
на кой оператор има базова станция най-близо до твоя адрес и се пренеси на него ако ти изтича договорът де! Защо да плащаш 28 лева за нещо, което можеш да го имаш за още по-ниска цена?
Иначе да, и от А1 ми предлагаха абсолютно същия план за абсолютно същата цена 27.99 лв.
Ще го използвам с допълнителна отстъпка /телк/ и става 22.40 лв. Ако не бяха предложили по ниска цена, бях готов да прехвърлям номера.

vvventsi121
Регистриран: 25 мар 2024, 23:45

Мнение от vvventsi121 » 01 авг 2024, 17:13

Здравейте! След няколко дни заминавам да живея в Нидерландия за поне следващите няколко години. В момента съм на боб и съответно нямам роуминг. Мисля да прехвърля номера към предплатена карта на някой от операторите, колкото тази карта да е активна и да е с мен, като ще си купя нидерландска за основна. Бихте ли ми предложили нещо?

borisd
Регистриран: 09 апр 2020, 19:58

Мнение от borisd » 01 авг 2024, 19:54

vvventsi121 написа:
01 авг 2024, 17:13
Здравейте! След няколко дни заминавам да живея в Нидерландия за поне следващите няколко години. В момента съм на боб и съответно нямам роуминг. Мисля да прехвърля номера към предплатена карта на някой от операторите, колкото тази карта да е активна и да е с мен, като ще си купя нидерландска за основна. Бихте ли ми предложили нещо?
Според мен най-удачно е да отидеш и да питаш в A1, тъй като те ги купиха така и така. Смятам, че процесът по пренасяне ще е най-лек.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 01 авг 2024, 20:26

Никога не са ги купували те са си техни от самото начало

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 01 авг 2024, 20:37

vvventsi121 написа:
Имай предвид, че не можеш да ползваш роуминг с години докато си в Нидерландия.
Контрол на използването на роуминг
Като част от политиката за справедливо ползване вашият оператор може да контролира и проверява как използвате роуминг за период от 4 месеца. Ако в продължение на 4 месеца сте прекарали повече време в чужбина, отколкото у дома, И сте ползвали повече услуги в роуминг, отколкото услуги във вашата страна, вашият оператор може да се свърже с вас и да ви помоли да изясните положението си.

vvventsi121
Регистриран: 25 мар 2024, 23:45

Мнение от vvventsi121 » 02 авг 2024, 01:25

treyyy написа:
01 авг 2024, 20:37
vvventsi121 написа:
Имай предвид, че не можеш да ползваш роуминг с години докато си в Нидерландия.
Контрол на използването на роуминг
Като част от политиката за справедливо ползване вашият оператор може да контролира и проверява как използвате роуминг за период от 4 месеца. Ако в продължение на 4 месеца сте прекарали повече време в чужбина, отколкото у дома, И сте ползвали повече услуги в роуминг, отколкото услуги във вашата страна, вашият оператор може да се свърже с вас и да ви помоли да изясните положението си.
Знам за тази политика, гледах в сайта че добавят някакви такси за повиквания и интернет, но не ме плашат особено. Просто ми трябва картата там, тъй като ще ми отнеме известно време да си актуализирам детайлите с нов телефонен номер и т.н

mobi123
Регистриран: 03 яну 2024, 11:32

Мнение от mobi123 » 02 авг 2024, 09:07

Приложението Talz няма ли да свърши работа?

Отговори