Не мисля. Това е операторът с най-много покрити населени места и съответно хората ги вълнува в насленото им място да има обхват, а не на каква честота са, дали 4 или 5Г и т.н. А и в забързаното ежедневие хората едва ли толкоа обръщат внимание на това къде сигналът им е бил по-добър или по-зле преди и сега.
Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Колеги, някой има ли информация кога в БГ ще бъде официално пуснато 5G SA и от кой оператор.
Като гледам в Германия вече всички пуснаха, интересно ми е в БГ кога ще се случи.
Като гледам в Германия вече всички пуснаха, интересно ми е в БГ кога ще се случи.
Нямам идея каква ще е разликата в качеството на разговорите, но на вивата съм правил експеримент, по време на разговор скоростта си е 800 мгбс, което през 4 г мрежа няма как да го докарам. И нямам ограничение на скоростта докато провеждам разговори.
През 5G разговори може но само с VoNR,за сега има само през 4G с volte
Apple_fan написа: ↑14 окт 2024, 10:29Не мисля. Това е операторът с най-много покрити населени места и съответно хората ги вълнува в насленото им място да има обхват, а не на каква честота са, дали 4 или 5Г и т.н. А и в забързаното ежедневие хората едва ли толкоа обръщат внимание на това къде сигналът им е бил по-добър или по-зле преди и сега.
а, на каква база е съждението ,че е оператора с най-много покрити места ?
да, другото е абсолютно вярно,че на хората не им пука и не трябва да им пука ,кое на какво работи ,стига това , което ползват да няма проблеми. И също ,за последното , не е правилно.Хората обръщат много внимавние къде сигнала им е добре , къде не и кой оператор какво предлага като услуга.В крайна сметка има бизнеси , за които това може да означават много разходи или проблеми като цяло ако нещата не са ОК, а и самите потребители като цяло са вече много по образовани и наясно с нещата...
защо 800мгбз през 4Г да не е достижимо? Пробвал си го при същите условия т.е локация и 4Г само или ?
Някой знае ли А1 какъв кодек на звука използват в 3G мрежата си AMR-WB или ЕVS?
Прави ми впечатление брилянтното качество на звука по време на разговор с друг абонат на а1 ,също като с VoLTE много добър битрейт
Прави ми впечатление брилянтното качество на звука по време на разговор с друг абонат на а1 ,също като с VoLTE много добър битрейт
Amr-wb 12.65 kbps когато говориш с абонат на 3г/2г.mach написа:Някой знае ли А1 какъв кодек на звука използват в 3G мрежата си AMR-WB или ЕVS?
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Нямат ли EVS?Maxthon написа: ↑22 окт 2024, 14:33Amr-wb 12.65 kbps когато говориш с абонат на 3г/2г.mach написа:Някой знае ли А1 какъв кодек на звука използват в 3G мрежата си AMR-WB или ЕVS?
Sent from my M2101K9G using Tapatalk