iPhone-ите вече не запазват стойността си като преди
Новина от MobileBulgaria iPhone-ите вече не запазват стойността си като преди
-
- Регистриран: 22 дек 2013, 23:30
Павлинчо, тате, пак си надувал балони снощи, хаххаа!
Re: iPhone-ите вече не запазват стойността си като преди
Затова 14-ката (Pro Max) след почти 2 години употреба му взех почти 50% от стойността, на която го бях купил в брой от online магазин. Кой Samsung ще си запази половината цена след 2 години
Ако го имаше наличен при оператор като го вземах щеше да ми излезе около 75% от стойността му.
Ако го имаше наличен при оператор като го вземах щеше да ми излезе около 75% от стойността му.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
За колко го купи и за колко го продаде? За тези две години нов цената му пада с почти 50%, та кой балък ще ти плати почти стойността му като за нов?centur написа: ↑19 окт 2024, 19:38Затова 14-ката (Pro Max) след почти 2 години употреба му взех почти 50% от стойността, на която го бях купил в брой от online магазин. Кой Samsung ще си запази половината цена след 2 години
Аз имам Iphone 11 128 GB купен преди 4 години за 1500 лв.В момента най-ниската цена за съшия модел е 719 лв.Мисля,че коментара е излишен…
Само за 3200 лв. (256GB версия) и му взех почти 1400 и нещо лв.
Flip ми ги преведе по банков път, не се занимавам с olx и разни други. Като бонус имам останал USB кабел от предишния модел и от по-стария - дори да ги продам по 20 лв. пак съм на печалба, ако беше olx или други щяха да се пазарят за по-малко и без USB кабел нямаше да го вземат.
Така, че iPhone не си запазвал стойността е доста смешен виц
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Не ми е важно за колко ще го продам, а колко време ще го ползвам.Това е пряко зависимо от софтуерната поддръжка, а Самсунг, независимо от всичките негативи, които отнасят по темата с поддръжката, не направиха нищо, че да я удължат!Даваш една торба с пари и получаваш само 1-2 големи ъпдейта, като след втория телефона почва да бъгва и всички знаем защо се случва така.Секюрити поправките, които получават андроидите след втората година не ги броя за поддръжка.
Вече няма толкова иновации в телефоните, че да се излъже човек да сменя устройството си толкова често, за това софтуерната поддръжка остава важен елемент при избора на нов телефон, а Епъл няма кой да ги бие в това отношение!
Вече няма толкова иновации в телефоните, че да се излъже човек да сменя устройството си толкова често, за това софтуерната поддръжка остава важен елемент при избора на нов телефон, а Епъл няма кой да ги бие в това отношение!
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Аз не знам какво ще те излъже и софтуера. Самсунг също предлагат 5 основни ъпдейта за флагманите си, че и на А-серията.
Истината е, че при Епъл нищо съществено като софтуер не се е появявало от години. Общо взето вкарват шаринийки, които ги имат андроид от над 10 години и ги обявяват за нещо ново и невиждано. Като хардуер, имат турбо мощни процесори и графики, всичкия останал хардуер също върви поне 5 години назад.
При Андроид се вкарват доста повече новости, но в мерака да са първи, не са толкова стабилни и изпипани.
iOS е поне 5 години назад като софтуер и юзър експириънс. Последно време започна и да си бие върху реномето, че е толкова стабилен. Никога не съм виждал толкова тотални забивания на айфони, колкото през последните две години. Най пресен пример е от вчера когато беше излезнал на една 15ка про прозорец на преден план, WiFiто ви е слабо искате ли да се включат мобилни, за да се изтегли файла, имаш опция да и не, но натискаш и нищо не се случва. Не може да се рестартира по никакъв начин, човекът трябваше да чака да му падне батерията, защото дори не можеше да се свърже с компютър. Чак такъв филм при андроид не съм виждал.
И в двата лагера през ъпдейт се скапва батерията, минават още два три и я закрепват, на следващия пак я скапват.
При iOS от поне 5 години се говори, че ще вкарат функционалност да се използва като пост терминал и все още нищо, през това време си ползвам опцията на Андроид без никакъв дерт.
Истината е, че въпреки всичко казано, в момента на 90% от хората ще им е предостатъчен всеки айфон от 13 нагоре и всеки Андроид над 4-500 лв. Ако не е нарисувана марката, сигурно няма и да разберат разликите.
Онзи горе с 11ката за над 700 лв, да погледне, че втора ръка перфектни се намират вече за по 250 лв., въпреки че вече нищо не става от тях.
Истината е, че при Епъл нищо съществено като софтуер не се е появявало от години. Общо взето вкарват шаринийки, които ги имат андроид от над 10 години и ги обявяват за нещо ново и невиждано. Като хардуер, имат турбо мощни процесори и графики, всичкия останал хардуер също върви поне 5 години назад.
При Андроид се вкарват доста повече новости, но в мерака да са първи, не са толкова стабилни и изпипани.
iOS е поне 5 години назад като софтуер и юзър експириънс. Последно време започна и да си бие върху реномето, че е толкова стабилен. Никога не съм виждал толкова тотални забивания на айфони, колкото през последните две години. Най пресен пример е от вчера когато беше излезнал на една 15ка про прозорец на преден план, WiFiто ви е слабо искате ли да се включат мобилни, за да се изтегли файла, имаш опция да и не, но натискаш и нищо не се случва. Не може да се рестартира по никакъв начин, човекът трябваше да чака да му падне батерията, защото дори не можеше да се свърже с компютър. Чак такъв филм при андроид не съм виждал.
И в двата лагера през ъпдейт се скапва батерията, минават още два три и я закрепват, на следващия пак я скапват.
При iOS от поне 5 години се говори, че ще вкарат функционалност да се използва като пост терминал и все още нищо, през това време си ползвам опцията на Андроид без никакъв дерт.
Истината е, че въпреки всичко казано, в момента на 90% от хората ще им е предостатъчен всеки айфон от 13 нагоре и всеки Андроид над 4-500 лв. Ако не е нарисувана марката, сигурно няма и да разберат разликите.
Онзи горе с 11ката за над 700 лв, да погледне, че втора ръка перфектни се намират вече за по 250 лв., въпреки че вече нищо не става от тях.
Не ми е важно за колко ще го продам, а колко време ще го ползвам.Това е пряко зависимо от софтуерната поддръжка, а Самсунг, независимо от всичките негативи, които отнасят по темата с поддръжката, не направиха нищо, че да я удължат!Даваш една торба с пари и получаваш само 1-2 големи ъпдейта, като след втория телефона почва да бъгва и всички знаем защо се случва така.Секюрити поправките, които получават андроидите след втората година не ги броя за поддръжка.
Баце ти добре ли си... 1-2 ъпдейта ??? От 2 години вече Самсунг предлагат 7 години софтуерни актуализации на андроид, и 7 години секюрити ъпдейти. Не се изказвай неподготвен ! Факт е, че айфоните държат повече време стойност, а Самсунг не. Факт е също, че айфоните са по-смотани телефони, и то много по-смотани ! Един айфон има 5 години ъпдейти, а един Самсунг 7 години, дори средния клас като А55 има 7 години ъпдейти на андроид и на секюрити пачове ! Пак се изказваш неподготвен, седни си, 2-ка.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Наивниците са точно тези, които си сменят телефона само защото версията на софтуера им била "стара".nikitrz написа: ↑20 окт 2024, 11:11Не ми е важно за колко ще го продам, а колко време ще го ползвам.Това е пряко зависимо от софтуерната поддръжка, а Самсунг, независимо от всичките негативи, които отнасят по темата с поддръжката, не направиха нищо, че да я удължат!Даваш една торба с пари и получаваш само 1-2 големи ъпдейта, като след втория телефона почва да бъгва и всички знаем защо се случва така.Секюрити поправките, които получават андроидите след втората година не ги броя за поддръжка.
Иначе допреди половин година имах А72 и го ползвах 3 години - не се забави по никакъв начин,, а го смених само защото имах нужда от повече място+2 сим карти. Но не съм го и обновявал ненужно само за да пише, че съм с актуалната версия, та може и затова да е.