iPhone-ите вече не запазват стойността си като преди

strikercho
Регистриран: 22 дек 2013, 23:30

Мнение от strikercho » 19 окт 2024, 16:35

Павлинчо, тате, пак си надувал балони снощи, хаххаа!

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Re: iPhone-ите вече не запазват стойността си като преди

Мнение от centur » 19 окт 2024, 19:38

Затова 14-ката (Pro Max) след почти 2 години употреба му взех почти 50% от стойността, на която го бях купил в брой от online магазин. Кой Samsung ще си запази половината цена след 2 години :lol:

Ако го имаше наличен при оператор като го вземах щеше да ми излезе около 75% от стойността му.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 19 окт 2024, 23:21

centur написа:
19 окт 2024, 19:38
Затова 14-ката (Pro Max) след почти 2 години употреба му взех почти 50% от стойността, на която го бях купил в брой от online магазин. Кой Samsung ще си запази половината цена след 2 години :lol:

Ако го имаше наличен при оператор като го вземах щеше да ми излезе около 75% от стойността му.
За колко го купи и за колко го продаде? За тези две години нов цената му пада с почти 50%, та кой балък ще ти плати почти стойността му като за нов?

exgrigor
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Мнение от exgrigor » 20 окт 2024, 08:52

Аз имам Iphone 11 128 GB купен преди 4 години за 1500 лв.В момента най-ниската цена за съшия модел е 719 лв.Мисля,че коментара е излишен…

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 20 окт 2024, 10:22

JKRL написа:
19 окт 2024, 23:21

За колко го купи и за колко го продаде? За тези две години нов цената му пада с почти 50%, та кой балък ще ти плати почти стойността му като за нов?
Само за 3200 лв. (256GB версия) и му взех почти 1400 и нещо лв.
Flip ми ги преведе по банков път, не се занимавам с olx и разни други. Като бонус имам останал USB кабел от предишния модел и от по-стария - дори да ги продам по 20 лв. пак съм на печалба, ако беше olx или други щяха да се пазарят за по-малко и без USB кабел нямаше да го вземат.

Така, че iPhone не си запазвал стойността е доста смешен виц :D
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

nikitrz
Регистриран: 05 дек 2008, 17:23

Мнение от nikitrz » 20 окт 2024, 11:11

Не ми е важно за колко ще го продам, а колко време ще го ползвам.Това е пряко зависимо от софтуерната поддръжка, а Самсунг, независимо от всичките негативи, които отнасят по темата с поддръжката, не направиха нищо, че да я удължат!Даваш една торба с пари и получаваш само 1-2 големи ъпдейта, като след втория телефона почва да бъгва и всички знаем защо се случва така.Секюрити поправките, които получават андроидите след втората година не ги броя за поддръжка.
Вече няма толкова иновации в телефоните, че да се излъже човек да сменя устройството си толкова често, за това софтуерната поддръжка остава важен елемент при избора на нов телефон, а Епъл няма кой да ги бие в това отношение!

bomobilebulgaria
Регистриран: 04 авг 2006, 22:05

Мнение от bomobilebulgaria » 20 окт 2024, 12:51

Аз не знам какво ще те излъже и софтуера. Самсунг също предлагат 5 основни ъпдейта за флагманите си, че и на А-серията.
Истината е, че при Епъл нищо съществено като софтуер не се е появявало от години. Общо взето вкарват шаринийки, които ги имат андроид от над 10 години и ги обявяват за нещо ново и невиждано. Като хардуер, имат турбо мощни процесори и графики, всичкия останал хардуер също върви поне 5 години назад.
При Андроид се вкарват доста повече новости, но в мерака да са първи, не са толкова стабилни и изпипани.
iOS е поне 5 години назад като софтуер и юзър експириънс. Последно време започна и да си бие върху реномето, че е толкова стабилен. Никога не съм виждал толкова тотални забивания на айфони, колкото през последните две години. Най пресен пример е от вчера когато беше излезнал на една 15ка про прозорец на преден план, WiFiто ви е слабо искате ли да се включат мобилни, за да се изтегли файла, имаш опция да и не, но натискаш и нищо не се случва. Не може да се рестартира по никакъв начин, човекът трябваше да чака да му падне батерията, защото дори не можеше да се свърже с компютър. Чак такъв филм при андроид не съм виждал.
И в двата лагера през ъпдейт се скапва батерията, минават още два три и я закрепват, на следващия пак я скапват.
При iOS от поне 5 години се говори, че ще вкарат функционалност да се използва като пост терминал и все още нищо, през това време си ползвам опцията на Андроид без никакъв дерт.
Истината е, че въпреки всичко казано, в момента на 90% от хората ще им е предостатъчен всеки айфон от 13 нагоре и всеки Андроид над 4-500 лв. Ако не е нарисувана марката, сигурно няма и да разберат разликите.
Онзи горе с 11ката за над 700 лв, да погледне, че втора ръка перфектни се намират вече за по 250 лв., въпреки че вече нищо не става от тях.

Pura70Pro
Регистриран: 21 окт 2024, 09:50

Мнение от Pura70Pro » 21 окт 2024, 10:02

Не ми е важно за колко ще го продам, а колко време ще го ползвам.Това е пряко зависимо от софтуерната поддръжка, а Самсунг, независимо от всичките негативи, които отнасят по темата с поддръжката, не направиха нищо, че да я удължат!Даваш една торба с пари и получаваш само 1-2 големи ъпдейта, като след втория телефона почва да бъгва и всички знаем защо се случва така.Секюрити поправките, които получават андроидите след втората година не ги броя за поддръжка.
Вече няма толкова иновации в телефоните, че да се излъже човек да сменя устройството си толкова често, за това софтуерната поддръжка остава важен елемент при избора на нов телефон, а Епъл няма кой да ги бие в това отношение!

Баце ти добре ли си... 1-2 ъпдейта ??? От 2 години вече Самсунг предлагат 7 години софтуерни актуализации на андроид, и 7 години секюрити ъпдейти. Не се изказвай неподготвен ! Факт е, че айфоните държат повече време стойност, а Самсунг не. Факт е също, че айфоните са по-смотани телефони, и то много по-смотани ! Един айфон има 5 години ъпдейти, а един Самсунг 7 години, дори средния клас като А55 има 7 години ъпдейти на андроид и на секюрити пачове ! Пак се изказваш неподготвен, седни си, 2-ка.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 21 окт 2024, 10:27

nikitrz написа:
20 окт 2024, 11:11
Наивниците са точно тези, които си сменят телефона само защото версията на софтуера им била "стара".
Иначе допреди половин година имах А72 и го ползвах 3 години - не се забави по никакъв начин,, а го смених само защото имах нужда от повече място+2 сим карти. Но не съм го и обновявал ненужно само за да пише, че съм с актуалната версия, та може и затова да е. ;)

Отговори