Айде обясни като си толкова наясно как gsm стандарта влиае на разпространението...преди да пишеш глупости хвани и прочети за да не се излагаш и да искаш даже и да ти плащаме за глупостите!
Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
аз спирам
ти не разбираш от елемнтарни понятия
явно не проумяваш но мен това не ме засяга разбирай нещата така както ги виждаш
ти не разбираш от елемнтарни понятия
явно не проумяваш но мен това не ме засяга разбирай нещата така както ги виждаш
Доколкото знам, понеже GSM е базиран на TDMI, теоретично не е възможно да се установи връзка на повече от 35 км. Тайм слотовете няма да го позволят.
Няма разлика дали сигнала е DVB-T2 или DAB+ или GSM това е дигитал или го има или не, за разлика от аналога където може да има връзка с много шум,зависи и от диаграмата на антените дали е с насочено или кръгово излъчване,при GSM 900mhz макс.мощност на тел-а е 2W на 1800 mhz e 1W
Всъщност и на 4г е възможно използване на мощности до 2w, но не и без намеса в модема на телефона изискваща root достъп. При някои телефони е възможно да се повреди радио модула при продължително използване на такива мощности (при слаб сигнал).mach написа:Няма разлика дали сигнала е DVB-T2 или DAB+ или GSM това е дигитал или го има или не, за разлика от аналога където може да има връзка с много шум,зависи и от диаграмата на антените дали е с насочено или кръгово излъчване,при GSM 900mhz макс.мощност на тел-а е 2W на 1800 mhz e 1W
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Има разлика, разбира се. Има си времетраене на отделния слот , когато станцията и телефона очакват да предават/приемат и съответно това оказва влияние. В 2Г специално има начини , чрез който за сметка на по-малко капацитет на TRX може да увеличиш разстоянието на обслужване,чисто технологично. В общи линии говорите за двете страни на монетата, чисто физическото разпространение и отделно за спецификите на конкретна технология....и двамата сте прави в крайна сметка.
mach написа: ↑04 ное 2024, 19:59Няма разлика дали сигнала е DVB-T2 или DAB+ или GSM това е дигитал или го има или не, за разлика от аналога където може да има връзка с много шум,зависи и от диаграмата на антените дали е с насочено или кръгово излъчване,при GSM 900mhz макс.мощност на тел-а е 2W на 1800 mhz e 1W
Втора сим карта, която е само за обаждания - на 2G ли да я държа?
Аз много рядко я ползвам и като цяло и от 2G разговорите съм доволен - в такъв случай има ли файда от 3G?
Специално при А1 се усеща разликата в качеството на разговора с AMR-WB явно е с добър битрейт почти като volte,при Виваком няма разлика както и йетел