Вземаш предплатена на А1 и я тестваш с телефона
A1 Netbox Latency
Re: A1 Netbox Latency
Еййй то верно че имаше предплатени... ами мерси за съвета, да са бях сетил по-рано ама карай. То ми изтича интернета от RN на 18ти и ще видим как ще се държи А1то.
Никога не съм виждал пинг от 60 ms на А1, затова питах.DJloumont написа: ↑14 ное 2024, 00:32Нямам мобилни данни няма как да тествам, сигурно ще е висок да, но тук все пак е рутер с антени вътре, би трябвало да е малко по-добър сигнала. Поне да имаше слот за външна щях да си я изкарам и да си е супер.ivobel721 написа: ↑13 ное 2024, 14:36Ако пуснеш Speedtest на мобилни данни какъв ping има?DJloumont написа: ↑13 ное 2024, 09:10Наскоро преминах на A1 NetBox 5G unlimited обаче тъй като съм на отдалечено място и той се прехвърля на 4G нали нормално. Скоростта е максимално 70/Mbps download и 10/Mbps upload обаче latency-то е ужас върти се между 70 и 300. Някой с подобен проблем и съвети как да го оправя? Модема е ZTE MC888a. Вързал съм го с компа жично.
Често е около 20 мс, най-много до 35. Не знам дали е дефектен рутера ти или тестваш с някакъв странен сървър. Пробвай да тестваш със сървъра на А1 в София.
Освен това, ако имаш място с над 100 Mbps upload, значи там хващаш n78 5G, и е най-добре да поставиш рутера там.
По принцип гледах картата на покритието в сайта на А1 и 5Г няма точно в селото, около си има, но наистина се учудих като вдигна 200Mbps download и 100-150 upload.ivobel721 написа: ↑15 ное 2024, 11:56Никога не съм виждал пинг от 60 ms на А1, затова питах.
Често е около 20 мс, най-много до 35. Не знам дали е дефектен рутера ти или тестваш с някакъв странен сървър. Пробвай да тестваш със сървъра на А1 в София.
Освен това, ако имаш място с над 100 Mbps upload, значи там хващаш n78 5G, и е най-добре да поставиш рутера там.
Ще се опитам да го обясня малко по-добре
Та ситуацията е следната: Селото има 4Г кула в центъра аз се намирам на 500м от тази кула. Имам 2 къщи които са на разстояние 30м. Първо тествах на по-отдалечената в която няма как да сложа рутера точно до прозорец и е като цяло по-затворено помещението (тук беше макс на 60-70download и 10 даже 10 е много по-скоро 2 upload от speedtest с пинг между 80-180 сила на сигнала -110db нещо такова). След това тествах в другата къща точно до прозореца като там изкара тези 200 down и 100-150 upload с пинг 50-70 и сила на сигнала -90 някъде.
Със сигурност ще го паркирам там където е по-добре и да е насочен директно към тази кула, обаче се чудя как ще е ако го изкарам навънка пред прозореца, защото там обмислям да правя навес както споменах и ако го сложа под него да не го вали, мога да си изкарам кабели не е проблем, стига да е по-задоволяващ сигнала от колкото вътре.
(Ще тествам тази събота и неделя А1 София сървъра и ще ти кажа колко е пинга)
Ако вече имаш над 100 Mbps upload там, не виждам смисъл да го вадиш отвън и да рискуваш да се намокри, падне и т.н. Ще е интересно да тестваш, но очаквам разликата да е незначителна.DJloumont написа: ↑15 ное 2024, 12:33След това тествах в другата къща точно до прозореца като там изкара тези 200 down и 100-150 upload с пинг 50-70 и сила на сигнала -90 някъде.
Със сигурност ще го паркирам там където е по-добре и да е насочен директно към тази кула, обаче се чудя как ще е ако го изкарам навънка пред прозореца, защото там обмислям да правя навес както споменах и ако го сложа под него да не го вали, мога да си изкарам кабели не е проблем, стига да е по-задоволяващ сигнала от колкото вътре.