Ookla: България е на 5-то място в света по скорост на мобилния интернет
Новина от MobileBulgaria Ookla: България е на 5-то място в света по скорост на мобилния интернет
За стационарния интернет е нормално, защото се окрупниха нещата и естествено качеството стана безобразно!! Няма конкуренция няма качество, бяхме сред първите сега сме зарезил!!!
Всъщност това ста в всеки един утрасъл в нашата страна!!!!
Всъщност това ста в всеки един утрасъл в нашата страна!!!!
Re: Ookla: България е на 5-то място в света по скорост на мобилния интернет
То е като преди бяхме 9тата дупка на кавала,сега даже не сме изобщо на кавала.
Стартовата цена на фикс в Кувейт е 8 динара (~50 лева) без телевизия. В БГ плащате 10 лева. Максимално достижимата скорост на интернет за 10 лв е….. 10 лева
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
За мен това е факт.
Кувейт е недобър пример, там стандарта е много висок заради...ясно защо
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Обикалям в Азия и мога да ви кажа, че интернетът е трагедия тук. Ето ви пример от Куала Лумпур, Малайзия, в топ центъра на града (Bukit Bintang), на пълно 5G. Дори и Google Maps зарежда по 20-30 секунди, за пращане на снимка да не говорим. На моменти е направо неизползваем.
Ама наистина в България е най-добре. Преди години бях и в Япония и там в населените места също беше почти неизползваем (тогава още нямаше 5G). Смених си телефона от тогава, иначе имах доста спиид тестове на него.
Ето и да видите каква е разликата - тестовете са от Банкок, Бали (Индонезия) и Куала Лумпур, а тези от 26.10 надолу са от София (Виваком)
Азия има доста да ни догонва в това отношение, а цените изобщо не са по-евтини. Ето например плановете почват от 29лв:
https://www.celcomdigi.com/postpaid
Ама наистина в България е най-добре. Преди години бях и в Япония и там в населените места също беше почти неизползваем (тогава още нямаше 5G). Смених си телефона от тогава, иначе имах доста спиид тестове на него.
Ето и да видите каква е разликата - тестовете са от Банкок, Бали (Индонезия) и Куала Лумпур, а тези от 26.10 надолу са от София (Виваком)
Азия има доста да ни догонва в това отношение, а цените изобщо не са по-евтини. Ето например плановете почват от 29лв:
В статията се цитират Кувейт, ОАЕ и Дания като страни пред нас. А и нали е ясно, че като отидеш да купуваш инфраструктура от Ericsson, Nokia или Huawei, те не питат “От коя държава си, че да ти направим цена като за вас, ако случайно ви е нисък стандарта.” Моят интернет е за 35 лева. Скоростта не пада под 500 mbps. Няма как да се пазаря за 10-15 лв и да очаквам същата скорост и качество на услугата.
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
Човек, сравняваш ябълки портокали. Ти едва ли ползваш местна постпейд карта. Там нещата ще са съвсем различни - влизаш в друга приоритена група. Роумингът и припейд е съвсем нормално да са скопени. Ако все пак ползваш навсякъде постпейд се извинявам за прибързания коментар.mishobehar написа: ↑18 ное 2024, 09:59Обикалям в Азия и мога да ви кажа, че интернетът е трагедия тук. Ето ви пример от Куала Лумпур, Малайзия, в топ центъра на града (Bukit Bintang), на пълно 5G. Дори и Google Maps зарежда по 20-30 секунди, за пращане на снимка да не говорим. На моменти……
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Факт, с припейд съм, ама да не може да отвори Google Maps в средата на града, не го разбирам.NSWDG написа: ↑18 ное 2024, 10:15Човек, сравняваш ябълки портокали. Ти едва ли ползваш местна постпейд карта. Там нещата ще са съвсем различни - влизаш в друга приоритена група. Роумингът и припейд е съвсем нормално да са скопени. Ако все пак ползваш навсякъде постпейд се извинявам за прибързания коментар.mishobehar написа: ↑18 ное 2024, 09:59Обикалям в Азия и мога да ви кажа, че интернетът е трагедия тук. Ето ви пример от Куала Лумпур, Малайзия, в топ центъра на града (Bukit Bintang), на пълно 5G. Дори и Google Maps зарежда по 20-30 секунди, за пращане на снимка да не говорим. На моменти……
Да, факт, с приоритет са сигурно постпейд, ама в Тайланд например при 95% от случаите нямах проблем с припейда, а тук имам чувството че половината време е неизползваем. А в условията на този припейд пише: 5G/4G Internet (100Mbps), а не достига и 10$% от тях.
Между другото в България припейда е супер, тествал съм и такива.