Не е вярно! Преводите се правят от BG сметки ВИНАГИ! Revolut не са чак толкова щедри, че да плащат масрафа за SWIFT преводи.
Все повече българи използват Revolut
Re: Все повече българи използват Revolut
Не е вярно! Преводите се правят от BG сметки ВИНАГИ! Revolut не са чак толкова щедри, че да плащат масрафа за SWIFT преводи.
Може би съм възрастен вече,но не разбирам защо трябва да имам Revolut,при положение,че същите операции мога да правя през приложението на моята банка.Отделно трябва да превеждам от сметката на Revolut,което също има такса.
Доколкото видях безплатния план е доста осакатен.Напълно безмислено е за мен.
Доколкото видях безплатния план е доста осакатен.Напълно безмислено е за мен.
Не е нужно да имаш Revolut, всеки сам си преценява какво да ползва.
Иначе таксите за превод към сметка от твоята страна ти се опрощават и също така SEPA преводи са безплатни. Българските банки ти взимат по 1 лв за SEPA преводи и повечето имат такса за преводи в страната. Международни преводи извън SEPA при българските банки струват по 30 лв и нагоре, докато при Revolut може да струва няколко лева.
На практика всичко можеш да правиш с българската си банка, но с множество такси.
Най-добрият пример за мен е, че мога да ползвам ОББ картата си и да плащам с 3-4% отгоре на реалната сума при плащане с карта в чужбина, но мога да плащам само 0,4-1,5% отгоре с Revolut.
Не знам как смяташ безплатния план на Revolut за осакатен, след като Premium има толкова малко добавени неща, че не си заслужава за 160 лв на година. За сравнение плащам 45 лв на година за кредитна карта от бившата Райфайзенбанк с 1% кешбак на транзакции в България, което за мен със сигурност си заслужава.
Приятел в UK ми разказа как там имат кредитни карти, които ползват обменния курс на Visa или Mastercard и нямат уикенд такси както Revolut и той може да плаща само 0,4% отгоре на официалния курс с Mastercard обменния курс. Ако в България имахме читави банки, нямаше да има нужда от банки като Revolut.
Иначе таксите за превод към сметка от твоята страна ти се опрощават и също така SEPA преводи са безплатни. Българските банки ти взимат по 1 лв за SEPA преводи и повечето имат такса за преводи в страната. Международни преводи извън SEPA при българските банки струват по 30 лв и нагоре, докато при Revolut може да струва няколко лева.
На практика всичко можеш да правиш с българската си банка, но с множество такси.
Най-добрият пример за мен е, че мога да ползвам ОББ картата си и да плащам с 3-4% отгоре на реалната сума при плащане с карта в чужбина, но мога да плащам само 0,4-1,5% отгоре с Revolut.
Не знам как смяташ безплатния план на Revolut за осакатен, след като Premium има толкова малко добавени неща, че не си заслужава за 160 лв на година. За сравнение плащам 45 лв на година за кредитна карта от бившата Райфайзенбанк с 1% кешбак на транзакции в България, което за мен със сигурност си заслужава.
Приятел в UK ми разказа как там имат кредитни карти, които ползват обменния курс на Visa или Mastercard и нямат уикенд такси както Revolut и той може да плаща само 0,4% отгоре на официалния курс с Mastercard обменния курс. Ако в България имахме читави банки, нямаше да има нужда от банки като Revolut.
Единствения проблем е, че няма български IBAN. Всичко останало е в пъти по-добре от традиционните бг банки. Приложението е супер, пращаш и получаваш пари на момента, нещо, което банките се сетиха чак преди 1-2 г. Можеш да спестяваш парите си в британски лири с хубава лихва, което не е толкова зле.
Скоро ще има като приемем еврото
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Гербаджиите от началото на годината купуват всичко на което пише продава се - селскостопански имоти, ниви, къщи, апартаменти по села и курорти, което ме води на мисълта, че парите в чувалите скоро ще свършат и ще може спокойно да се приеме еврото. Това е и причината в момента цената на селска къща без население и кмет на селото да е по-висока от къща в Барселона, много чували се препират преди да позволят да влезне еврото.
Така че револют още повече ще се обезсмисли след като влезе догодина еврото.
Така че револют още повече ще се обезсмисли след като влезе догодина еврото.
От коя дата от догодина видя да влезе еврото?
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00