Bluejack - новата мания!!!

nixanbal
Регистриран: 02 юли 2004, 13:43

Re: Bluejack - новата мания!!!

Мнение от nixanbal » 20 фев 2005, 20:04

hora, ideikata mi haresa i na men i 6te probvam stiga nqkoi da mi prati programkata na maila ako moje, za6toto ne6to ot saita ne moga da q namerq i izteglq-dava mi nqkakva gre6ka?

DefaultUser
Регистриран: 28 мар 2018, 11:04

Мнение от DefaultUser » 20 фев 2005, 20:23

DefaultUser написа:
16 фев 2005, 14:05
Темата е пусната от CynepMEH във форума на data.bg Здравейте, надявам се темата да стане популярна и всеки да допринася за нещо в нея! Първо ще ви разкажа накратко за Bluejack, а после и за моето "дефлориране" на Bluejack. Bluejack представлява пращане на данни, посредством bluetooth, от едно устройство към друго, без държателят на едното да знае за това. В момента по целия свят (или поне в европа и щатите) хората са луднали по тази мания и се забавляват доста. До толкова се е популяризирала, че Радио 1 на ББС (не е нужно да ви напомням кое е това радио нали) излъчило предаване посветено на темата Bluejacking. От доста време чета по форумите за Bluejack и от 1-2 седмици се мъча и аз да направя нещо подобно. И вчера успях! Направих първото си Bluejack-ване и съм нахъсан за много други . Ето и историята. Приятелката ми ме заведе в едно клубче "Силуетс" мисля се казваше, в което се оказа, че има парти на сладур.ком. Аз съм регистриран в този сайт,а и тя също. Разликат е, че тя е специален сладур и почти всички я познават. Никът и е А Н Г Е Л Ъ Т. Та седя си аз и по-подходящо място от дискотеката едва ли има за такова Bluejack-ване. Вадя го (телефона) и си създавам контакт, в който няма нищо друго освен поле за име, а в него пиша "Поздрави от А Н Г Е Л Ъ Т". Избирам да пратя контакта чрез bluetooth и след 2-3 секунди ми излиза съобщение "Наммерени устройства: Сониериксон Р900". "Охо", казвам си, "имаме жертвааа" и избирам да пратя на този телефон съобшението. "Contact sent" засилва удоволствието ми и прибирайки телефона започвам да се оглеждам за жертвата. В един момент забелязвам един 30-35 годишен, голям и гологлав мъж, облечен с костюм да се насочва към нас. В едната си ръка стискаше СЕ Р900, а очите му бяха като палачинки. Идва при нас, но аз се дистанцирах от приятелката ми, за да не личи, че сме заедно. Отива при нея и започва да й говори превъзбудено. "Какво е това. Как ме хакна? Източи ли нещо от мен? Къде ти е снимката. Няма я! Изчезнала е от контактите..." Беше грък, а акцентът му както при всички гърци адски смешем, което още повече ме разсмя. Оказа се, че се познават с нея от доста време. Отне ми около 5 минути да му разясня това, което и на вас в момента и да се успокои. Още се смея като се сетя за реакцията му и погледа... Ако се разровите по форумите ще видите доста интересни случки. Любимата ми е тази, в която един пич, една продавачка в копирен център и еидн принтер си правят тройка на разсъмване, като пича вижда, че принтерът подържа блутут и решава да се пробва. Издебва продавачката като не гледа към него и я снима. После праща снимката чрез блутут и открива, че опцията за приемане на притера е включена. Горкият човечец щял да получи задушаване от смях, гледайки как продавачката се пули с тъп и неразбиращ поглед пред принтера, който бълвал една след друга снимката, която той току що й направил За съжаление в БГ е по-трудно да се осъществи такова нещо, но ето - аз успях. Надявам се и вие да успеете и да пишете вашите смешни случки. Най-добрите места за това са публичните - дискотеки, банки, магазини, университети (между другото в сряда съм в НБУ и очаквайте ново разказче, ако успея) За това, кои телефони поддържат блутут може да видите този адрес http://213.226.6.10/info/gsm_adv/phone_det.php?sid=231078a6777aa1113526bfe2a4e14894&gsm_id=49 или прочетете 5 реда надолу
ot data.bg kazva se bluejackX.SIS no 6te stane ako ima6 nokia s symbian os 60

C0ldblooded
Регистриран: 17 юли 2004, 10:21

Мнение от C0ldblooded » 20 фев 2005, 20:39

Това са пълни глупости - не трябва никакъв специален софтуер за BJ

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 20 фев 2005, 20:53

DefaultUser написа:
20 фев 2005, 20:39
Това са пълни глупости - не трябва никакъв специален софтуер за BJ
Mnogo ste zle! Purvo na nikoi ne mu e jasno za kakvo stava duma! Vtoro 6ansa da stane maitap e minimalen! Taka 4e, mnogo ste zle!!!

DefaultUser

Чо :), как може да му раберем БТ адреса?

Мнение от DefaultUser » 20 фев 2005, 22:16

DefaultUser написа:
19 фев 2005, 00:15
Зависи си от телефона, колко едновременни connection-а позволява. М/у другото, invisible също не е баш "невидим", а просто "не е видим" за стандартно сканиране от телефон ;) Ако пък веднъж са ти запомнили BTaddress-a, и в invisible си жертва с дори с телефон. Tooth the planet, enjoy technology :)
Моя, ясно как ще си го видя, но неговия? Щом може да видим БТ адреса това не означава ли, поне малко, че може да се осъществи и по-вътрешно проникване и то невидомо за потребителя на отсрещния апарат?

DefaultUser

Re: Чо :), как може да му раберем БТ адреса?

Мнение от DefaultUser » 20 фев 2005, 22:30

DefaultUser написа:
20 фев 2005, 22:16
Моя, ясно как ще си го видя, но неговия? Щом може да видим БТ адреса това не означава ли, поне малко, че може да се осъществи и по-вътрешно проникване и то невидомо за потребителя на отсрещния апарат?
Na teoria da moze...na praktika trudno..

Потребителски аватар
Чо :)
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49
Контакти:

Мнение от Чо :) » 21 фев 2005, 20:50

Хи-хи-хи, благодаря за разяснението, поне аз нямх нужда.

Обясних най-простия принцип на реализиране на доста широкото понятие "bluejack", който м/у другото е известно от началото на bluetooth-a. Както и да е.

А може би си чул/чел за по-сташния тип "bluejack" предаващ и "друга информация", която по определен начин може на накара някои модели телефони, примерно да се рестартират - bugове, колкото щеш.
(тука вече навлизме, в нещо надскачащо "базика" ... така, че стига толкова)
Усмихни се... Животът е Хубав :)
Samsung S22 Ultra 5G, S21 Ultra 5G, Note 20 Ultra 5G, Note 10+, Note 9, Note 8, Note 5, Note 3, Nokia 808, N8, 5800, N95, 6600, 6510, 5510

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 21 фев 2005, 21:49

DefaultUser написа:
18 фев 2005, 14:02
иж какво,аз вече съм си зел тел!Нямам намериение да си взимам друг,тъй като моя не го нося на даскало (там си е доста опасно да си носиш телефона,и още по-упасно да е с камера).Наистина сигурно има няква Java за infrared-ване на ТВ-то,ама аз не я знам!
KAv e smisala da imash telefon i da ne si go nosish v daskalo :))))) kuv e smisala ot telefona togava shtom polovinata ti den minava v daskalo :))))) mnogo si zle mi da si beshe zel nokia 3310 da ne ti go krade nikoi :)))) are sus zdrave :P

dando
Регистриран: 10 ное 2004, 15:04

Мнение от dando » 22 фев 2005, 11:05

Виж кво,аз имах Siemens C55 и си зех СХ65,щото ме кефи;Може пък и да почна да го нося;

DefaultUser

Мнение от DefaultUser » 22 фев 2005, 11:18

DefaultUser написа:
22 фев 2005, 11:05
Виж кво,аз имах Siemens C55 и си зех СХ65,щото ме кефи;Може пък и да почна да го нося;
Ми какъв е смисъла от него като не го носиш :)) то и зад блока могат да ти го гепят. Като толкожа те е страх за ко си си купил СХ65

Отговори